Sunday, June 30, 2013

BELI EMAS FIZIKAL SIMPANAN TERBAIK SEPANJANG ZAMANBeli emas fizikal merupakan simpanan terbaik sepanjang zaman kerana ia mampan ekonomi maksudnya emas fizikal seperti rantai emas, bar emas dan dinar emas mampu memberikan prestasi nilai yang baik sepanjang zaman.

Jika kita lihat daripada dahulu hingga sekarang ramai yang membeli dan menyimpan barang kemas seperti rantai emas, cincin emas, gelang emas dan kini penggunaan emas sebagai barang perhiasan dipelbagaikan lagi dengan teknologi dan rekabentuk terkini seperi butang baju emas, kerongsang dan seumpamanya.

Rantai emas Public Gold.


Satu daripada kelebihan menyimpan emas fizikal ini, kita mudah mendapat tunai jika kita terdesak memerlukan duit tunai. Cara mudah tanpa kita kehilangan barang kemas yang kita miliki adalah dengan mengadainya sama ada di kedai pajak konvensional ataupun kedai pajak berkonsep islamik seperti Ar Rahnu.

Kini semakin ramai yang menyedari kebaikan menyimpan emas fizikal ini hinggakan pajak gadai dan ar rahnu pun tumbuh bagaikan cendawan di musim hujan..dimana sahaja..


Inilah kelebihan menyimpan emas fizikal berbanding emas dalam bentuk yang lain..ia mudah di " CAIRKAN" bagi mendapat tunai yang segera . Jika kita terdesak nak guna duit..WALAU PUN HARGA EMAS MEROSOT ATAU MERUNDUM JATUH..kita gadai..tapi kita tidak kehilangan emas fizikal tersebut kerana bila ada duit..kita tebus untuk dapat emas berkenaan.

Berbaning emas dalam bentuk yang lain, jika masa harga emas jatuh, nak kebetulan kita nak guna duit maka , anda terpaksa menjualnya pada harga murah..dan  anda akan alami kerugian..

Selain itu bagi pemilik barang kemas, anda tak perlu risau untuk pastikan barang kemas anda sentiasa tip top kerana banyak kedai emas menawarkan perkihdmatan baiki barang kemas, cuci , celop dan seumpamanya..
Oleh itu mulakan langkah bijak dengan memiliki emas fizikal hari ini pada masa harga emas sedang murah pada masa ini..


ASIKIN AB.HAMID 017 345 7478 ,
 JIKA ANDA MEMBELI DI PEJABAT PUBLIC GOLD ATAU NAK JADI DEALER... JADIKAN SAYA ASIKIN AB.HAMID PG CODE PG 001228 INTRODUCER ANDA

No comments: