EBUKU PANDUAN PELABURAN EMAS DAN TIP-TIP PELABURAN EMAS PERCUMA, PERCUMA.. !!!
SILA ISIKAN NAMA & EMAIL DAN BUAT PENGESAHAN

Name
Email


PERINGATAN : BILA ANDA DAH KLIK 'SUBMIT' SILA SEMAK eMAIL ANDA UNTUK BUAT PENGESAHAN BAGI MENDAPATKAN eBUKU dan TIPS PELABURAN EMAS..TERIMA KASIH.

Sunday, April 14, 2013

HARGA EMAS JATUH MERUNDUM..JANGAN PANIK !



Harga emas merundum, JANGAN PANIK..inilah yang nak saya kongsikan pada pembaca semua. Harga emas semalam jatuh merundum semalam dengan penurunan sebanyak USD84.00 dan kini harga emas di niagakan pada harga USD1477/oz.

Harga emas ini ditentukan oleh permintaan dan penawaran emas fizikal pada peringkat global. Setelah saya selidik dan baca sana sini di online terutama daripada laman web kitco.com , saya dapati ramai penganalisa mengatakan bahawa penurunan harga emas semalam adalah akibat kenyataan oleh "the European Central Bank and its president Mario Draghi".. berkaitan cara nak atasi  masaalah kewangan negara Cyprus, yang ditafsirkan sebagai " sell your gold or you are not going to get the money"..anda boleh baca di SINI

Untuk makluman , negara Cyprus ini sedang mengalami masaalah kewangan dan memerlukan bantuan kewangan daripada luar untuk terus berkembang. Kenyataan yang dikeluarkan oleh Draghi ini mencetuskan penjualan yang berterusan emas dipasaran antarabangsa dan menyebabkan harga emas jatuh merundum.

Bagi saya, jika kita memiliki emas fizikal ini, jangan lah panik akibat penurunan harga emas ini kerana seperti yang saya selalu katakan bahawa kita beli emas fizikal ini untuk pelaburan jangkamasa yang panjang..bukan sehari dua..samalah seperti kita beli hartanah ataupun tanah.

Ini kerana pada masa hadapan saya yakin harga emas akan terus naik, cuma masa yang akan menentukan bila masanya..oleh itu simpanlah emas fizikal anda dengan baik dan ditempat yang selamat, salah satunya di safe deposit box di syarikat yang menawarkan perkhidmatan safe deposit ini. Contoh di AGROBANK..info KLIK SINI

Kita juga sebagai pemilik emas fizikal ini, tak perlu panik bila harga emas jatuh kerana;

1. JIKA KITA PERLU DUIT TUNAI 

Kita tak perlu jual emas yang kita beli itu, jika kita jual itu merugikan, kita boleh gadai atau ar rahnukan samada di ar rahnu Bank Rakyat atau Ar Rahnu Koperasi Tentera dan juga ar rahnu bank - bank atau syarikat yang menawarkan perkhidmatan pergadaian atau ar rahnu.

2. JIKA NAK TAMBAH SIMPANAN EMAS FIZIKAL


Sebenarnya masa nilah kita nak tambah lagi simpanan emas fizikal kita, al maklum harganya murah..walaubagaimana pun ..buatlah kiraan ..ukur kemampuan kewangan diri dan keluarga ..rancang dengan teliti. 

Salah satu caranya terutama yang kerja kerajaan , boleh buat pinjaman pribadi..dapat duit beli emas PUBLIC GOLD kerana mudah nak jual balik kat Public Gold pada harga PG BUY..

Bayaran bulanan pinjaman,  dibayar dengan duit gaji...bila harga emas naik..yang mana jualan emas kita tu menguntungkan..boleh jual emas fizikal itu kat Public Gold semula pada harga PG BUY....dapat untung dan duit tunai tu..boleh buat bayaran full payment pinjaman .

Jangan lupa jika beli emas kat Public Gold tu.... JADIKAN SAYA 
ASIKIN AB.HAMID PG CODE PG 001228 INTRODUCER ANDA. 

So jika anda simpan emas fizikal, usah risau dan panik bila harga emas jatuh merundum ya..jangan kalut nak pergi jual...ini antara kelebihan beli emas fizikal Public Gold...







No comments:

EBUKU PERCUMA

TERIMA KASIH MELAYARI WEB SAYA..PASTIKAN ANDA DOWNLOAD EBUKU PERCUMA DAN DAPATKAN TIP-TIP PELABURAN EMAS DARI SAYA...INSYA ALLAH..

BELI EMAS, SIMPAN EMAS, JUAL EMAS ...INSYA ALLAH ..ANDA TAK LEMAS DUIT..