Saturday, March 30, 2013

SIAPA BELI EMAS PALING BANYAK TAHUN 2012 ?Siapa beli emas paling banyak tahun 2012 ?..ini antara soalan yang pernah di ajukan kepada saya bila jumpa seorang kawan pada minggu lepas.

Ini merupakan satu pertanyaan yang baik, namun untuk jawab secara individu atau menamakan individu tertentu maka agar sukar juga bagi saya kerana ia rahsia peribadi dan keselamatan, jika melibatkan pelanggan saya.

Pertanyaan kawan saya itu "Siapa beli emas paling banyak tahun 2012 ?" itu mungkin juga pertanyaan sinis atau sindiran kerana pada masa tahun lepas dan kini , harga emas dalam keadaan tidak menentu dan kelihatan dalam trend menurun !.
Sebelum saya cerita lebih lanjut, suka saya kongsikan bahawa sebelum anda mula membeli emas, cari dan tambah ilmu emas. Bila anda nak beli emas itu, anda kena faham, tujuan anda beli emas atau sesuatu produk emas.

Antara tujuan orang beli emas adalah untuk kecantikan diri dan biasanya akan beli barangan kemas; ada orang beli emas untuk pelabuaran jangkapanjang dan biasanya akan beli emas tulin samada dalam bentukjongkong atau dinar; dan ada orang beli emas untuk perniagaan, dan yang ini mereka akan beli emas yang diperlukan oleh pelanggan dan jual..tak kiralah emas jongkong atau barang kemas..

Jika anda membeli emas tanpa ilmu pengetahuan yang cukup maka anda mungkin tersilap pada peringkat awal lagi yang bermula dengan jenis produk yang hendak dibeli dan seterusnya.

Jika tak faham pasal jual beli emas ini, akan meninmbulkan banyak kekeliruan dan ketakutan bila harga emas jatuh atau turun berpanjangan..pada hal kita tahun dari tahun ke tahun harga emas tetap naik....Sebab itulah bagi saya suka saya katakan jika kita beli emas ini adalah untuk pelaburan jangka panjang..antara 3 hingga 5 tahun..

Jika kita rasa beli emas ini merugikan, cuba anda lihat gambaran ini, kita lihat siapa yang beli emas paling banyak tahun 2012..masa harga rendah !..

Laporan dari CNBC 


Jika anda lihat gambar laporan di atas dari CNBC,  Bank Pusat atau Central Bank yang banyak beli emas pada tahun 2012 yang mana pada tahun lepas juga harga emas agak rendah juga. Persoalannya jika beli emas pada harga murah ini merugikan dan harga emas kelihatan terus jatuh pada 3 bulan pertama tahun ini, adakah bank - bank pusat ini ( Jika kat negara kita macam BANK NEGARA la) beli emas dengan banyak ?

Pembelian ini didahului oleh bank pusat Rusia, Brazil dan Iraq ..


Lihat sahaja pembelian mereka setiap tahun , semakin tahun semakin banyak !. Tak takut rugikah mereka ini ?..Saya yakin mereka juga yakin belian ini untuk jangkapanjang, yang mana harga emas akan tetap naik pada tahun - tahun mendatang..

Selain daripada bank pusat ini, saya jua percaya yang beli emas dengan emas adalah kilang atau syarikat yang buat barang kemas, sebagai stok emas meraka..Ya mereka beli masa harga emas rendah, dan buat barang kemas dan jual . 

Jika mereka jual barang kemas dan masa harga emas naik, sudah pasti peniaga akan untungnya berganda....

Jangan lupa download ebuku free saya dan dapatkan tip pelaburan dan perniagaan emas dengan isi maklumat pada sebelah kanan..Oleh itu mulakan simpanan emas fizikal anda sekarang...dan jika ada pertanyaan.boleh hubungi saya..

ASIKIN AB.HAMID 017 345 7478 
 DAN
 JIKA ANDA MEMBELI DI PEJABAT PUBLIC GOLD ATAU NAK JADI DEALER...JADIKAN SAYA ASIKIN AB.HAMID PG CODE PG 001228 INTRODUCER ANDA. 

© 2010 - 2013 www.perniagaanemas.com - All Rights Reserved.

No comments: