Saturday, March 23, 2013

EMAS BAR PUBLIC GOLD DAN DINAR PUBLIC GOLD BOLEH DI AR RAHNU TERBONGKAREmas bar Public gold dan juga dinar Public Gold kini boleh di Ar Rahnu , itu berita yang saya terima daripada rakan - rakan yang berniaga emas ini.

Kini sebuah lagi institusi ar rahnu telah menawarkan kemudahan ar rahnu untuk pemilik emas bar dan dinar Public Gold dan institusi yang di maksudkan itu adalah Koperasi Tentera.

Pejabat Ar Rahnu Koperasi Tentera di Sg. Besi Kuala Lumpur.

Sebagaimana yang saya ada cerita pada posting yang lalu, bahawa koperasi tentera akan wujudkan Ar Rahnu untuk kemudahan ahli dan juga orang awam, kini perancangan mereka menjadi kenyataan.

Syukurlah..semakin banyak institusi yang menawarkan kemudahan ar rahnu ini, yakni kita pinjam duit dengan cagar emas pada pihak ar arhnu..Inilah kelebihan jika kita simpan emas fizikal..jika kita sesak duit..maka kita boleh ar rahnu...tanpa perlu jual untuk dapat duit..

Pinjaman yang kita buat dengan cara ar rahnu ni..menjadikan masaalah kewangan kita di ringankan dan pada masa yang sama kita masih ada barang kemas..selepas habis bayar pinjaman ar rahnu itu..

Lokasi Ar Rahnu Koperasi Tentera ini jika di Kuala Lumpur terletak pada alamat berikut..

Ar-Rahnu KT Cawangan Sg Besi,
No 57 Jalan Tasik Utama 4,
The Trillium Lake Fields, Sungai Besi,
Kuala Lumpur. Tel : 03-90545900


Untuk cawangan lain adalah seperti berikut..

Melaka..

Ar-Rahnu KT Cawangan Melaka
No 14 Lorong 2, Jalan Desa Taming Sari,
76300 Sungai Udang, Melaka
TEL : 06-3574870

Kluang, Johor.

Ar-Rahnu KT Cawangan Kluang
No 45, Jalan Rambutan,
86000 Kluang, Johor
(Berhadapan Kluang Mall)
TEL : 07-7711861

Anda juga boleh rujuk di laman web koperasi tentera di http://www.katmb.com.my/infoterkini/Ar-Rahnu.aspSelain produk emas public gold, koperasi ini juga ada terima barang kemas yang lain..lihat senarai ini..

KLIK GAMBAR UNTUK BESARKAN..

Oleh itu mulakan simpanan emas fizikal anda sekarang...dan jika ada pertanyaan.boleh hubungi saya..

ASIKIN AB.HAMID 017 345 7478 
 DAN
 JIKA ANDA MEMBELI DI PEJABAT PUBLIC GOLD ATAU NAK JADI DEALER...JADIKAN SAYA ASIKIN AB.HAMID PG CODE PG 001228 INTRODUCER ANDA.

No comments: