EBUKU PANDUAN PELABURAN EMAS DAN TIP-TIP PELABURAN EMAS PERCUMA, PERCUMA.. !!!
SILA ISIKAN NAMA & EMAIL DAN BUAT PENGESAHAN

Name
Email


PERINGATAN : BILA ANDA DAH KLIK 'SUBMIT' SILA SEMAK eMAIL ANDA UNTUK BUAT PENGESAHAN BAGI MENDAPATKAN eBUKU dan TIPS PELABURAN EMAS..TERIMA KASIH.

Saturday, March 30, 2013

SIAPA BELI EMAS PALING BANYAK TAHUN 2012 ?



Siapa beli emas paling banyak tahun 2012 ?..ini antara soalan yang pernah di ajukan kepada saya bila jumpa seorang kawan pada minggu lepas.

Ini merupakan satu pertanyaan yang baik, namun untuk jawab secara individu atau menamakan individu tertentu maka agar sukar juga bagi saya kerana ia rahsia peribadi dan keselamatan, jika melibatkan pelanggan saya.

Pertanyaan kawan saya itu "Siapa beli emas paling banyak tahun 2012 ?" itu mungkin juga pertanyaan sinis atau sindiran kerana pada masa tahun lepas dan kini , harga emas dalam keadaan tidak menentu dan kelihatan dalam trend menurun !.




Sebelum saya cerita lebih lanjut, suka saya kongsikan bahawa sebelum anda mula membeli emas, cari dan tambah ilmu emas. Bila anda nak beli emas itu, anda kena faham, tujuan anda beli emas atau sesuatu produk emas.

Antara tujuan orang beli emas adalah untuk kecantikan diri dan biasanya akan beli barangan kemas; ada orang beli emas untuk pelabuaran jangkapanjang dan biasanya akan beli emas tulin samada dalam bentukjongkong atau dinar; dan ada orang beli emas untuk perniagaan, dan yang ini mereka akan beli emas yang diperlukan oleh pelanggan dan jual..tak kiralah emas jongkong atau barang kemas..

Jika anda membeli emas tanpa ilmu pengetahuan yang cukup maka anda mungkin tersilap pada peringkat awal lagi yang bermula dengan jenis produk yang hendak dibeli dan seterusnya.

Jika tak faham pasal jual beli emas ini, akan meninmbulkan banyak kekeliruan dan ketakutan bila harga emas jatuh atau turun berpanjangan..pada hal kita tahun dari tahun ke tahun harga emas tetap naik....



Sebab itulah bagi saya suka saya katakan jika kita beli emas ini adalah untuk pelaburan jangka panjang..antara 3 hingga 5 tahun..

Jika kita rasa beli emas ini merugikan, cuba anda lihat gambaran ini, kita lihat siapa yang beli emas paling banyak tahun 2012..masa harga rendah !..

Laporan dari CNBC 


Jika anda lihat gambar laporan di atas dari CNBC,  Bank Pusat atau Central Bank yang banyak beli emas pada tahun 2012 yang mana pada tahun lepas juga harga emas agak rendah juga. Persoalannya jika beli emas pada harga murah ini merugikan dan harga emas kelihatan terus jatuh pada 3 bulan pertama tahun ini, adakah bank - bank pusat ini ( Jika kat negara kita macam BANK NEGARA la) beli emas dengan banyak ?

Pembelian ini didahului oleh bank pusat Rusia, Brazil dan Iraq ..


Lihat sahaja pembelian mereka setiap tahun , semakin tahun semakin banyak !. Tak takut rugikah mereka ini ?..Saya yakin mereka juga yakin belian ini untuk jangkapanjang, yang mana harga emas akan tetap naik pada tahun - tahun mendatang..

Selain daripada bank pusat ini, saya jua percaya yang beli emas dengan emas adalah kilang atau syarikat yang buat barang kemas, sebagai stok emas meraka..Ya mereka beli masa harga emas rendah, dan buat barang kemas dan jual . 

Jika mereka jual barang kemas dan masa harga emas naik, sudah pasti peniaga akan untungnya berganda....

Jangan lupa download ebuku free saya dan dapatkan tip pelaburan dan perniagaan emas dengan isi maklumat pada sebelah kanan..



Oleh itu mulakan simpanan emas fizikal anda sekarang...dan jika ada pertanyaan.boleh hubungi saya..

ASIKIN AB.HAMID 017 345 7478 
 DAN
 JIKA ANDA MEMBELI DI PEJABAT PUBLIC GOLD ATAU NAK JADI DEALER...JADIKAN SAYA ASIKIN AB.HAMID PG CODE PG 001228 INTRODUCER ANDA. 

© 2010 - 2013 www.perniagaanemas.com - All Rights Reserved.

Saturday, March 23, 2013

EMAS BAR PUBLIC GOLD DAN DINAR PUBLIC GOLD BOLEH DI AR RAHNU TERBONGKAR



Emas bar Public gold dan juga dinar Public Gold kini boleh di Ar Rahnu , itu berita yang saya terima daripada rakan - rakan yang berniaga emas ini.

Kini sebuah lagi institusi ar rahnu telah menawarkan kemudahan ar rahnu untuk pemilik emas bar dan dinar Public Gold dan institusi yang di maksudkan itu adalah Koperasi Tentera.

Pejabat Ar Rahnu Koperasi Tentera di Sg. Besi Kuala Lumpur.

Sebagaimana yang saya ada cerita pada posting yang lalu, bahawa koperasi tentera akan wujudkan Ar Rahnu untuk kemudahan ahli dan juga orang awam, kini perancangan mereka menjadi kenyataan.

Syukurlah..semakin banyak institusi yang menawarkan kemudahan ar rahnu ini, yakni kita pinjam duit dengan cagar emas pada pihak ar arhnu..Inilah kelebihan jika kita simpan emas fizikal..jika kita sesak duit..maka kita boleh ar rahnu...tanpa perlu jual untuk dapat duit..

Pinjaman yang kita buat dengan cara ar rahnu ni..menjadikan masaalah kewangan kita di ringankan dan pada masa yang sama kita masih ada barang kemas..selepas habis bayar pinjaman ar rahnu itu..

Lokasi Ar Rahnu Koperasi Tentera ini jika di Kuala Lumpur terletak pada alamat berikut..

Ar-Rahnu KT Cawangan Sg Besi,
No 57 Jalan Tasik Utama 4,
The Trillium Lake Fields, Sungai Besi,
Kuala Lumpur. Tel : 03-90545900


Untuk cawangan lain adalah seperti berikut..

Melaka..

Ar-Rahnu KT Cawangan Melaka
No 14 Lorong 2, Jalan Desa Taming Sari,
76300 Sungai Udang, Melaka
TEL : 06-3574870

Kluang, Johor.

Ar-Rahnu KT Cawangan Kluang
No 45, Jalan Rambutan,
86000 Kluang, Johor
(Berhadapan Kluang Mall)
TEL : 07-7711861

Anda juga boleh rujuk di laman web koperasi tentera di http://www.katmb.com.my/infoterkini/Ar-Rahnu.asp



Selain produk emas public gold, koperasi ini juga ada terima barang kemas yang lain..lihat senarai ini..

KLIK GAMBAR UNTUK BESARKAN..

Oleh itu mulakan simpanan emas fizikal anda sekarang...dan jika ada pertanyaan.boleh hubungi saya..

ASIKIN AB.HAMID 017 345 7478 
 DAN
 JIKA ANDA MEMBELI DI PEJABAT PUBLIC GOLD ATAU NAK JADI DEALER...JADIKAN SAYA ASIKIN AB.HAMID PG CODE PG 001228 INTRODUCER ANDA.

Saturday, March 9, 2013

PELABURAN EMAS FIZIKAL DENGAN BELI JONGKONG EMAS TERKINI ..

Pelaburan emas fizikal dinegara kita kini boleh anda sertai dengan beli dan simpan jongkong emas keluar terbaru, yaitu Tai Fook series...



Public Gold telah mengeluarkan emas fizikal dalam bentuk jongkong emas yang dikenali sebagai Tai Fook Series. Jongkong emas ini juga dibuat daripada emas dengan ketulinan 999.9.

Tai Fook membawa makna " Great Prosperity"..dan bentuk jongkong ini amat sesuai dibeli dan disimpan untuk pelaburan jangka panjang dan juga dijadikan hadiah mas kawin dan pelbagai lagi..


Series emas bar Tai Fook ini di datangkan dengan berat pilihan 10 gram, 20 gram , 50 gram dan juga 100 gram..

Koleksi emas bar Tai Fook kini boleh anda beli di semua cawangan Public Gold  seluruh negara dan harga boleh anda lihat di laman web ini..


Jangan lupa, jika anda  nak beli atau berniaga emas, cari ilmu dan sertai perniagaan emas bersama saya ...boleh  dengan hubungi saya segera ;

ASIKIN AB.HAMID  017 345 7478  DAN JIKA ANDA MEMBELI DI PEJABAT PUBLIC GOLD ATAU NAK JADI DEALER...JADIKAN SAYA ASIKIN AB.HAMID  PG CODE PG 001228 
INTRODUCER ANDA.



EBUKU PERCUMA

TERIMA KASIH MELAYARI WEB SAYA..PASTIKAN ANDA DOWNLOAD EBUKU PERCUMA DAN DAPATKAN TIP-TIP PELABURAN EMAS DARI SAYA...INSYA ALLAH..

BELI EMAS, SIMPAN EMAS, JUAL EMAS ...INSYA ALLAH ..ANDA TAK LEMAS DUIT..