Tuesday, January 1, 2013

SELAMAT TAHUN BARU 2013 DAN HARGA EMAS DIJANGKA MENCECAH USD2000.0/OZ !


Selamat tahun baru 2013 saya ucapakan kepada semua pengunjung dan pembaca semuga pada tahun ini kita semua lebih bahagia, sejahtera, kaya dan dapat mengerjakan lebih banyak amal soleh untuk kebaikan kita semua.

Tahun 2012 telah pun berlalu meninggalkan kita dengan pelbagai pengalaman dan kisah yang menjadi sejarah dalam hidup kita. Masa itu emas dan itulah suatu hakikat yang tidak dapat kita tolak kerana masa yang berlalu pergi tidak akan dapat kita jual beli lagi.

Pada tahun 2012 menyaksikan harga emas naik dan turun yang mendadak dan ada yang mengeluh dan ada yang bergembira..

Pergerakan turun naik harga emas adalah tidak dikawal oleh negara kita , ianyanya ditentukan oleh permintaan emas oleh pengguna dan negara - negara yang mengimport dan mengesport emas serta kekuatan turun naik nilai dollar Amerika Syarikat atau USD

Secara teorinya bila nilai USD meningkat, maka harga emas akan jatuh dan jika nilai USD menurun harga emas akan naik..walaubagaimana pun juga pelbagai faktor lain yang mempengaruhi harga emas yang mana amat sukar juga untuk kita , orang biasa - biasa ..tentukan.

Namun begitu secara amnya harga emas akan tetap naik dari tahun ke tahun...inilah pegangan mudah saya dan pekara mudah yang saya kongsikan dengan anda...Yakin lah..Oleh itu dengan keyakinan ini saya suka menyarankan jika anda membeli emas fizikal, simpan emas fizikal untuk pelaburan jangkapanjang...

Pada tahun 2013, ramai juga pakar emas barat meramalkan bahawa harga emas bakal mencecah USD2000/oz ( RAMALAN HARGA EMAS 2013)  dan saya juga menjangkakan harga emas akan mencecah USD2000/oz pada akhir Disember 2013 ..insya Allah..

Walau apa pun harga emas naik, apa yang pentinga adalah banyak mana yang kita dah beli dan miliki..Oleh itu jika anda  nak beli atau berniaga emas  bersama saya boleh hubungi saya ;

ASIKIN AB.HAMID  017 345 7478  DAN JIKA ANDA MEMBELI DI PEJABAT PUBLIC GOLD ATAU NAK JADI DEALER...JADIKAN SAYA ASIKIN AB.HAMID  PG CODE PG 001228 INTRODUCER ANDA.
No comments: