EBUKU PANDUAN PELABURAN EMAS DAN TIP-TIP PELABURAN EMAS PERCUMA, PERCUMA.. !!!
SILA ISIKAN NAMA & EMAIL DAN BUAT PENGESAHAN

Name
Email


PERINGATAN : BILA ANDA DAH KLIK 'SUBMIT' SILA SEMAK eMAIL ANDA UNTUK BUAT PENGESAHAN BAGI MENDAPATKAN eBUKU dan TIPS PELABURAN EMAS..TERIMA KASIH.

Sunday, January 20, 2013

BELI PERAK DAN BELI EMAS PUBLIC GOLD UNTUK TAHUN 2013
Salam sejahtera untuk semua pembaca web saya semuga anda ceria bersama keluarga dan orang yang disayangi.

Semalam saya dah mula beli perak  public gold dan perak yang saya beli itu adalah dalam bentuk 10 dirham untuk pelbagaikan portfolio pelaburan jangka panjang.

Setelah hampir 3 tahun fokus utama saya adalah dalam pelaburan emas fizikal, pada tahun ini saya mengorak langkah untuk buat sedikit sebanyak pelaburan perak dalam bentuk jongkong perak dan juga dirham public gold.

Setelah buat sedikit kajian saya dapati pelaburan perak ini ada potensi juga untuk berkembang dan memberikan pulangan yang lumayan untuk jangkamasa yang panjang.

Jika anda berminat nak buat pelaburan perak , saya cadangkan anda juga perlu buat kajian dari segi kemampuan kewangan anda untuk jangkamasa panjang.

Pertimbangan kewangan jangkapanjang ini perlu anda lihat teliti kerana harga perak turun naik sepanjang tahun namun seperti emas fizikal, ia akan naik harga dari tahun ke tahun. Satu kelemahan jika anda beli logam perak sama ada dalam bentuk jongkong ataupun dirham, sehingga kini saya masih belum temui pajak gadai ataupun ar rahnu yang terima perak untuk gadaian !.

Oleh kerana inilah saya minta anda kaji kedudukan kewangan anda untuk jangka masa panjang..mana tahu satu masa, jika anda terdesak nak pakai duit, logam perak kita tak boleh gadai, nak tak nak kita terpaksa jual dan lebih malang jika masa itu harga logam perak jatuh dan mungkin harga yang kita nak jual masa itu lebih rendah jika dibanding harga beli..seterusnya ..jika kita jual juga..akibat terdesak nak guna duit tunai ..kita alami  kerugian...

Walaubagaimana pun , kebaikan logam perak ini adalah kita boleh beli dan simpan logam perak dengan pelaburan modal yang cukup rendah..kita dah boleh beli 10 dirham Public Gold dengan hanya berharga RM130.0 sahaja..iaitu suatu jumlah modal yang kecil jika dibanding kita nak beli 1 dinar pada masa ini harganya sudah mencecah RM727.0.


HARGA EMAS PUBLIC GOLD

HARGA PERAK DAN DIRHAM 20 JAN 2013

Dalam usaha kita buat pelaburan emas dan juga pelaburan perak secara fizikal ini..kita juga perlu teliti produk daripada syarikat mana yang  perlu kita miliki kerana bila kita beli, kita mungkin akan menjual nya 10 tahun daripada sekarang untuk mendapat pulangan yang lumayan.

Untuk mendapat pulangan yang lumayan semasa membuat jualan balik, kita hendaklah pastikan kita jual balik semula pada syarikat yang mula - mula kita beli..Ini sebab kenapa kita perlu membeli produk daripada syarikat yang kukuh dan utuh serta mematuhi perundangan..bagi memastikan syarikat berkenaan terus wujud untuk jangka masa yang panjang..dalam kes kita katakan 10 tahun daripada sekarang.

Jika kita silap beli dengan syarikat yang tidak mantap dan tiada jaminan kewangan yang kukuh..bimbang takut masa kita nak jual semula produk emas atau pun perak yang kita beli hari ini, 10 tahun akan datang syarikat dah tak ada !.

Oleh itu jika nak beli perak atau pun dirham saya cadangkan anda beli produk dari Public Gold dan jangan lupa, jika anda  beli terus kat mana - mana cawangan Public Gold ...JADIKAN SAYA ASIKIN AB.HAMID  PG CODE PG 001228 INTRODUCER ANDA..ye..Namun jangan lupa, jika anda  nak beli atau berniaga emas, cari ilmu dan sertai perniagaan emas bersama saya ye..boleh  dengan hubungi saya segera ;

ASIKIN AB.HAMID  017 345 7478  DAN JIKA ANDA MEMBELI DI PEJABAT PUBLIC GOLD ATAU NAK JADI DEALER...
JADIKAN SAYA ASIKIN AB.HAMID 
 PG CODE PG 001228 
INTRODUCER ANDA.No comments:

EBUKU PERCUMA

TERIMA KASIH MELAYARI WEB SAYA..PASTIKAN ANDA DOWNLOAD EBUKU PERCUMA DAN DAPATKAN TIP-TIP PELABURAN EMAS DARI SAYA...INSYA ALLAH..

BELI EMAS, SIMPAN EMAS, JUAL EMAS ...INSYA ALLAH ..ANDA TAK LEMAS DUIT..