EBUKU PANDUAN PELABURAN EMAS DAN TIP-TIP PELABURAN EMAS PERCUMA, PERCUMA.. !!!
SILA ISIKAN NAMA & EMAIL DAN BUAT PENGESAHAN

Name
Email


PERINGATAN : BILA ANDA DAH KLIK 'SUBMIT' SILA SEMAK eMAIL ANDA UNTUK BUAT PENGESAHAN BAGI MENDAPATKAN eBUKU dan TIPS PELABURAN EMAS..TERIMA KASIH.

Friday, December 28, 2012

PERGERAKAN HARGA DINAR EMAS PUBLIC GOLD 2009 HINGGA 2012

Pelaburan emas fizikal dengan beli dan simpan emas dalam bentuk fizikal adalah suatu pelaburan jangkapanjang. Berapa lama anda perlu simpan emas ini terpulang kepada anda sendiri sebanyak mana keuntungan yang anda mahu.

Pelaburan emas fizikal ini bagi saya sama dengan membeli sebidang tanah, yang kita pasti harga tanah itu akan naik juga pada suatu masa nanti kerana tanah adalah terhad dan orang semakin ramai yang perlu tanah untuk buat rumah atau kediaman ataupun bangunan perniagaan.


 Persoalannya banyak mana dah kita beli tanah ?. Jika saya adalah banyak juga..ye..tanah nak tanam bunga le..kalau seekar dua tu..masih belum mampu lagi kerana harga tanah mahal. Disebabkan harga tanah ni tiada penunjuk turun naik setiap hari, yang kita tahu harga tanah tetap akan naik, maka yang dah beli tanah tu ..tak kisah pun perihal tanah yang di beli tu..bahkan ada tanah yang kita beli itu pun dah tumbuh lalang..pun..

Berlainan pula dengan pelaburan emas ini, disebabkan kita boleh lihat harga emas turun naik setiap minit, maka kita kekadang menjadi risau bila lihat harga emas turun atau jatuh..pada hal kita tahu harga emas akan naik dari tahun ketahun ..sama juga seperti harga tanah !..

Inilah beza nya jika kita terlibat dalam pelaburan emas fizikal berbanding dengan pelaburan tanah, pelaburan emas beri kesan saikologi kerana kita dapat lihat harga emas berubah setiap minit, bahkan kita melonjak gembira bila kita lihat harga emas naik, pada hal kita tak pernah pun beli emas !..

 Bagi anda yang dah beli emas pada tahun lepas dan juga tahun ini..janganlah risau kerana harga emas tetap akan naik pada tahun -tahun hadapan walaupun pada tahun 2012 ini harga emas mengalami penurunan yang agak ketara kerana saya yakin..Insya Allah ..harga emas tetap akan naik pada tahun -tahun akan datang!

Lihat sahaja pergerakan harga dinar emas public gold ini dari tahun 2009 hingga 2012..ade menurun nye ?


Monday, December 24, 2012

PAKAI BARANG KEMAS MAHAL LAMBANG STATUS ORANG KAYA



Memakai barang kemas mahal tanda tanda status tinggi..dengan kata lain memiliki emas fizikal sebagai perhiasan diri menandakan orang kaya le..

Itulah yang saya faham daripada laporan akhbar berita harian..yang merupakan satu kajian yang dijalankan oleh sebuah universiti yang telah menunjukkan ramai orang membeli emas fizikal sebagai perhiasan diri bagi meningkatkan tahap status..

Sebab itu ramai rakyat sesetengah negeri banyak beli dan pakai barang kemas dan yang penting beli dan simpan barang kemas pasti tak rugi dan tidak membebankan kita, selain menaik imej dan juga untuk meningkatkan aura kecantikkan diri..jika terdesak barang kemas boleh kita gadai untuk dapat tunai yang cepat..

Oleh itu milikilah rantai emas public hari ini ..lagi pon bonus dah dapatkan untuk kakitangan kerajaan..simpan sebahagian dengan beli rantai emas untuk anak isteri ye..


Namun jangan lupa, jika anda  nak beli atau berniaga emas, cari ilmu dan sertai perniagaan emas bersama saya ye..boleh  dengan hubungi saya segera ;

ASIKIN AB.HAMID  017 345 7478  DAN JIKA ANDA MEMBELI DI PEJABAT PUBLIC GOLD ATAU NAK JADI DEALER...JADIKAN SAYA ASIKIN AB.HAMID  PG CODE PG 001228 INTRODUCER ANDA.


Sunday, December 16, 2012

PEMILIK RANTAI EMAS DAN EMAS BAR BOLEH DI AR RAHNU UNTUK DAPATKAN WANG TUNAI SEGERA



Pemilik emas fizikal samaada dalam bentuk rantai atau emas bar apa jua jenama kini tak perlu risau untuk dapatkan wang tunai..kerana kini semakin banyak kedai pajak gadai berlandas syariah muncul bagaikan cendedawan disana sini.

Terkini sebuah kedai pajak baru dibuka di Seksyen U3 Shah Alam dekat dengan Maybank pusat bandar di U3 Shah Alam yang boleh terima emas bar untuk gadaian..



Oleh itu bagi pemilik emas bar public gold anda tak perlu lagi risau nak jual emas anda jika terdesak nak pakai duit...gadai aje kat sini..

Oleh itu pilihan kita nak simpan emas untuk jangka masa panjang..semakin kukuh..kerana emas bar public gold dah boleh digadai kat sini..

Nak tahu kat mana lokasi tepat..kesini..anda pergi aje ke Lapangan Terbang Sultan Abdul Aziz Shah atau juga di kenali Subang Airport atau Subang Skypark dan anda cari MAYBANK Subang ini..so dia pun dekat situlah..lihat gambar..tapi hari AHAD TUTUP ye..

Ini dia map cari MAYBANK SUBANG PERDANA ..KLIK GAMBAR UNTUK BESARKAN..



Oleh itu jangan takut nak beli emas bar Public Gold.....

EBUKU PERCUMA

TERIMA KASIH MELAYARI WEB SAYA..PASTIKAN ANDA DOWNLOAD EBUKU PERCUMA DAN DAPATKAN TIP-TIP PELABURAN EMAS DARI SAYA...INSYA ALLAH..

BELI EMAS, SIMPAN EMAS, JUAL EMAS ...INSYA ALLAH ..ANDA TAK LEMAS DUIT..