Sunday, September 9, 2012

RAHSIA BELI DAN SIMPAN JONGKONG EMAS 999.9 PENYELAMAT EKONOMI ANDA TERBONGKARRahsia beli dan simpan jongkong emas 999.9 penyelamat ekonomi anda untuk jangkapanjang akan saya bongkarkan dan kongsikan pada hari ini..sebelum itu marilah kita lihat keajaiban dan rahsia angka 9,  yang  banyak dikaitkan dengan jongkong emas 999.9..

1.  99 Nama-nama  Allah atau Asmaul Husna

Dalam agama Islam, Asmaul Husna adalah sembilan puluh sembilan (99) asma (nama) Allah Subhanahu wa ta'ala yang terbaik. 

Asmaul Husna bermaksud dari segi bahasa ialah nama-nama Allah yang baik, mulia dan agung sesuai dengan sifat-sifat-Nya. Nama-nama Allah yang agung dan mulia itu merupakan suatu kesatuan yang menyatu dalam kebesaran dan kehebatan Allah, sebagai pencipta dan pemelihara alam semesta beserta segala isinya.

Berikut adalah beberapa dalil yang terkandung di dalam Al-Qur'an dan Hadis tentang Asmaul Husna:

"Dialah Allah, tidak ada Tuhan (yang berhak disembah) melainkan Dia, Dia mempunyai Asmaul Husna (nama-nama yang baik)." - (Al-Quran, Surah Thaa-Haa : 8)

Katakanlah: "Serulah Allah atau serulah Ar-Rahman. Dengan nama yang mana saja kamu seru, Dia mempunyai al asmaaulhusna (nama-nama yang terbaik) dan janganlah kamu mengeraskan suaramu dalam salatmu dan janganlah pula merendahkannya dan carilah jalan tengah di antara kedua itu" - (Al-Quran.Surah Al Israa': 110)

Dari Abu Huraira R.A.: Nabi saw. bersabda: "Allah itu memiliki sembilan puluh sembilan nama yang bagus. Barang siapa yang mampu menghafalnya, maka dia akan masuk syurga. Sesungguhnya Allah itu ganjil [esa] dan Dia menyukai [bilangan] yang ganjil." - Sahih Bukhari[1]

Sumber : WIKIPEDIA

Kita sentiasa disarankan berdoa kepada Allah s.w.t untuk apa jua urusan dunia mau pun akhirat..yang dengan doa -doa ini menyelamat kita daripada pelbagai perkara yang kita tidak suka..

2. Al-Quraan diturunkan di Madinah dalam tempoh 9 tahun 9 bulan 9 hari !.

Ini kisah penurunan ayat -ayat al quran di Madinah..ia dalam tempoh 9 tahun 9 bulan 9 hari, semasa nabi Muhammad s.a.w berada di Kota Madinah 

Sumber : PUMSel

3. Bulan yang penuh rahmat dah keberkatan adalah bulan Ramadhan..bulan ke 9 kalendar tahun Hijrah.

Bulan Ramadhan yang penuh barokah dimana umat Islam diwajibkan berpuasa..penuh barokah..Umat Islam yang berpuasa dengan penuh syarat dan rukun nya mampu menjadi insan yang bertakwa.

4 Sebahagian besar daripada kita diberada dalam kandungan ibu kita selama 9 bulan Ingatlah kita berada dalam kandungan ibu selama 9 bulan ..kita sentiasa di ingat supaya tidak derhaka kepada ibu dan juga bapa  kita..

Proses mengandung adalah suatu perjalanan yang istimewa dalam proses menjadi seorang ibu dan pembentukan bayi.. Sepanjang tempoh kandungan iaitu 9 bulan sebelum bersalin, pemeriksaan berkala adalah penting untuk meramal, mencegah dan mengesan komplikasi pada  ibu dan bayi dalam kandungan. 

5. Di saat kecemasan dan mencari penolong serta penyelamat kita dail nombor 999

Nombor talipon 999 adalah nombor panggilan kecemasan dinegara kita untuk kita dail samaada polis, bomba dan ambulan serta pertahanan awam.


6. Rahsia Emas Fizikal 999.9 Penyelamat Ekonomi Anda..


Beli dan simpanlah emas fizikal samada jongkong ataupun rantai dan pastikan ketulenan emas itu. Emas yang terbaik adalah dengan ketulinan 999.9..dan juga dalam bentuk barang kemas 916 ataupun 91.6

Menyimpan emas fizikal , harga nya akan naik dari tahun ketahun..Jika kita terdesak duit boleh kita gadaikan yakni di ar rahnukan untuk dapat pinjaman tunai..

Dengan emas 999.9 ini juga kita boleh berniaga dengan jadi agen public gold sama seperti saya dan menjana pendapatan sampingan yang mana perniagaan emas ini adalah sukar nak rugi..kerana stok emas yang anda simpan akan sentiasa naik harga dari tahun ke tahun dan ia tidak rosak.

Kebaikan emas fizikal ini memang diketahui semua orang sepanjang zaman..luangkan masa tonton video ini..
7. Saya menulis dan post artikel ini pada 9.9.2012..

Saya menulis artikel yang merupakan pandangan peribadi dengan harapan dapat menambahkan ilmu emas anda yang sediaada dan menimbulkan kesedaran untuk anda pembaca membeli dan menyimpan emas fizikal.. Jika sesiapa nak copy sila bagi link balik kelaman web saya ye.http://www.perniagaanemas.com.

Untuk tip - tip perniagaan emas, jangan lupa download ebuku dan saya juga akan kongsikan informasi emas dengan anda...

Oklah jumpa  lagi...jangan lupe..Jika anda  nak beli atau berniaga emas, cari ilmu dan sertai perniagaan emas bersama saya ye..boleh  dengan hubungi saya segera ;


ASIKIN AB.HAMID  017 345 7475  DAN JIKA ANDA MEMBELI DI PEJABAT PUBLIC GOLD ATAU NAK JADI DEALER...
JADIKAN SAYA ASIKIN AB.HAMID  PG CODE PG 001228 INTRODUCER ANDA.


-->

No comments: