EBUKU PANDUAN PELABURAN EMAS DAN TIP-TIP PELABURAN EMAS PERCUMA, PERCUMA.. !!!
SILA ISIKAN NAMA & EMAIL DAN BUAT PENGESAHAN

Name
Email


PERINGATAN : BILA ANDA DAH KLIK 'SUBMIT' SILA SEMAK eMAIL ANDA UNTUK BUAT PENGESAHAN BAGI MENDAPATKAN eBUKU dan TIPS PELABURAN EMAS..TERIMA KASIH.

Monday, September 17, 2012

PELABURAN EMAS FIZIKAL PUBLIC GOLD TERBUKTI MENGUNTUNGKAN JANGKA PANJANG


Pelaburan emas fizikal Public Gold ternyata menguntungkan untuk jangkamasa yang panjang kerana nilai emas semakin meningkat setiap tahun.

Pelaburan emas fizikal Public Gold merupakan suatu pelaburan yang selamat dan sesuai untuk masa kini kerana pelaburan emas fizikal ini adalah antara yang terbaik. Pendekatan yang diambil dalam pelaburan emas fizikal ini amat mudah kerana kita hanya perlu beli emas dan simpan sendiri.

Bila harga emas naik kita boleh jual emas itu pada syarikat semula pada harga PG BUY. Hari ini saya yakin ramai yang telah sedar bahawa pelaburan emas fizikal adalah penyimpan nilai yang terbaik..


Apa yang lebih menarik adalah harga emas akan naik dari tahun ketahun, ini memberikan pulangan yang lumayan untuk jangka masa yang panjang...


Oleh itu jika anda masih lagi belum menyertai pelaburan emas fizikal, anda dah boleh mulakan hari ini kerana saya perhatikan harga emas akan naik untuk tahun - tahun hadapan.

Lihat kenaikan harga emas fizikal public semenjak tahun 2009 hingga kini..anda pasti terkejut kerana harganya sentiasa naik..Cuba kita buat perbandingan harga emas fizikal Public Gold  pada berat emas 20 g.

Ia bermula pada tahun 2009, pelaburan emas terus berkembang hingga kini..

HARGA EMAS FIZIKAL 20 GRAM TAHUN 2009 & 2010




 HARGA EMAS 17 SEPTEMBER 2012

Anda mungkin tertanya tanya jika dah beli emas fizikal nak simpan kat mana ?..Simpan sahaja emas anda itu di safebox bank atau pun syarikat swasta yang lain, bagi menjamin keselamatan.

Inilah rupa peti safe deposit  sebuah syarikat yang menawarkan servis peti simpanan.


Oklah jumpa  lagi...jangan lupe..Jika anda  nak beli atau berniaga emas, cari ilmu dan sertai perniagaan emas bersama saya ye..boleh  dengan hubungi saya segera ;


ASIKIN AB.HAMID  017 345 7475  DAN JIKA ANDA MEMBELI DI PEJABAT PUBLIC GOLD ATAU NAK JADI DEALER...

JADIKAN SAYA ASIKIN AB.HAMID  PG CODE PG 001228 INTRODUCER ANDA.




Sunday, September 9, 2012

RAHSIA BELI DAN SIMPAN JONGKONG EMAS 999.9 PENYELAMAT EKONOMI ANDA TERBONGKAR



Rahsia beli dan simpan jongkong emas 999.9 penyelamat ekonomi anda untuk jangkapanjang akan saya bongkarkan dan kongsikan pada hari ini..sebelum itu marilah kita lihat keajaiban dan rahsia angka 9,  yang  banyak dikaitkan dengan jongkong emas 999.9..

1.  99 Nama-nama  Allah atau Asmaul Husna

Dalam agama Islam, Asmaul Husna adalah sembilan puluh sembilan (99) asma (nama) Allah Subhanahu wa ta'ala yang terbaik. 

Asmaul Husna bermaksud dari segi bahasa ialah nama-nama Allah yang baik, mulia dan agung sesuai dengan sifat-sifat-Nya. Nama-nama Allah yang agung dan mulia itu merupakan suatu kesatuan yang menyatu dalam kebesaran dan kehebatan Allah, sebagai pencipta dan pemelihara alam semesta beserta segala isinya.

Berikut adalah beberapa dalil yang terkandung di dalam Al-Qur'an dan Hadis tentang Asmaul Husna:

"Dialah Allah, tidak ada Tuhan (yang berhak disembah) melainkan Dia, Dia mempunyai Asmaul Husna (nama-nama yang baik)." - (Al-Quran, Surah Thaa-Haa : 8)

Katakanlah: "Serulah Allah atau serulah Ar-Rahman. Dengan nama yang mana saja kamu seru, Dia mempunyai al asmaaulhusna (nama-nama yang terbaik) dan janganlah kamu mengeraskan suaramu dalam salatmu dan janganlah pula merendahkannya dan carilah jalan tengah di antara kedua itu" - (Al-Quran.Surah Al Israa': 110)

Dari Abu Huraira R.A.: Nabi saw. bersabda: "Allah itu memiliki sembilan puluh sembilan nama yang bagus. Barang siapa yang mampu menghafalnya, maka dia akan masuk syurga. Sesungguhnya Allah itu ganjil [esa] dan Dia menyukai [bilangan] yang ganjil." - Sahih Bukhari[1]

Sumber : WIKIPEDIA

Kita sentiasa disarankan berdoa kepada Allah s.w.t untuk apa jua urusan dunia mau pun akhirat..yang dengan doa -doa ini menyelamat kita daripada pelbagai perkara yang kita tidak suka..

2. Al-Quraan diturunkan di Madinah dalam tempoh 9 tahun 9 bulan 9 hari !.

Ini kisah penurunan ayat -ayat al quran di Madinah..ia dalam tempoh 9 tahun 9 bulan 9 hari, semasa nabi Muhammad s.a.w berada di Kota Madinah 

Sumber : PUMSel

3. Bulan yang penuh rahmat dah keberkatan adalah bulan Ramadhan..bulan ke 9 kalendar tahun Hijrah.

Bulan Ramadhan yang penuh barokah dimana umat Islam diwajibkan berpuasa..penuh barokah..Umat Islam yang berpuasa dengan penuh syarat dan rukun nya mampu menjadi insan yang bertakwa.

4 Sebahagian besar daripada kita diberada dalam kandungan ibu kita selama 9 bulan 



Ingatlah kita berada dalam kandungan ibu selama 9 bulan ..kita sentiasa di ingat supaya tidak derhaka kepada ibu dan juga bapa  kita..

Proses mengandung adalah suatu perjalanan yang istimewa dalam proses menjadi seorang ibu dan pembentukan bayi.. Sepanjang tempoh kandungan iaitu 9 bulan sebelum bersalin, pemeriksaan berkala adalah penting untuk meramal, mencegah dan mengesan komplikasi pada  ibu dan bayi dalam kandungan. 

5. Di saat kecemasan dan mencari penolong serta penyelamat kita dail nombor 999

Nombor talipon 999 adalah nombor panggilan kecemasan dinegara kita untuk kita dail samaada polis, bomba dan ambulan serta pertahanan awam.


6. Rahsia Emas Fizikal 999.9 Penyelamat Ekonomi Anda..


Beli dan simpanlah emas fizikal samada jongkong ataupun rantai dan pastikan ketulenan emas itu. Emas yang terbaik adalah dengan ketulinan 999.9..dan juga dalam bentuk barang kemas 916 ataupun 91.6

Menyimpan emas fizikal , harga nya akan naik dari tahun ketahun..Jika kita terdesak duit boleh kita gadaikan yakni di ar rahnukan untuk dapat pinjaman tunai..

Dengan emas 999.9 ini juga kita boleh berniaga dengan jadi agen public gold sama seperti saya dan menjana pendapatan sampingan yang mana perniagaan emas ini adalah sukar nak rugi..kerana stok emas yang anda simpan akan sentiasa naik harga dari tahun ke tahun dan ia tidak rosak.

Kebaikan emas fizikal ini memang diketahui semua orang sepanjang zaman..luangkan masa tonton video ini..




7. Saya menulis dan post artikel ini pada 9.9.2012..

Saya menulis artikel yang merupakan pandangan peribadi dengan harapan dapat menambahkan ilmu emas anda yang sediaada dan menimbulkan kesedaran untuk anda pembaca membeli dan menyimpan emas fizikal.. Jika sesiapa nak copy sila bagi link balik kelaman web saya ye.http://www.perniagaanemas.com.

Untuk tip - tip perniagaan emas, jangan lupa download ebuku dan saya juga akan kongsikan informasi emas dengan anda...

Oklah jumpa  lagi...jangan lupe..Jika anda  nak beli atau berniaga emas, cari ilmu dan sertai perniagaan emas bersama saya ye..boleh  dengan hubungi saya segera ;


ASIKIN AB.HAMID  017 345 7475  DAN JIKA ANDA MEMBELI DI PEJABAT PUBLIC GOLD ATAU NAK JADI DEALER...
JADIKAN SAYA ASIKIN AB.HAMID  PG CODE PG 001228 INTRODUCER ANDA.


-->

Saturday, September 8, 2012

Jamuan Hari Raya Pengedar Emas Public Gold DiPejabat Public Gold Sunway


Pada hari ini sabtu 8 September 2012, Public Gold telah mengadakan jamuan hari raya untuk semua dealer dan juga pelanggan serentak di keseluruh cawangan mereka di seluruh negara..

Banyak makan dan minuman yang enak dan menarik disediakan untuk semua tetamu yang hadir. Jamuan bermula 12 tengahari hingga 3.30 petang.

Sungguh seronok dapat hadir kemajlis seperti ini..disamping dapat makan, saya juga berpeluang berjumpa dengan rakan -rakan niaga dan juga kakitangan Public Gold yang ramah mesra...semuga jamuan seperti ini dapat diteruskan untuk tahun -tahun akan datang...~



Friday, September 7, 2012

Rahsia Orang Kaya Simpan Emas


Hari ini saya nak kongsi sedikit rahsia kenapa sebahagian besar orang kaya ini menyimpan sebahagian harta mereka dalam bentuk emas. Mana saya tahu...he he..kan saya berniaga emas..

Nak tahu sebab kenapa orang kaya makin kaya dan sebahagian kekayaan itu di simpan dalam bentuk emas..?..luangkan masa tonton video ini...Ini jelas rahsia bagaimana orang kaya makin kaya...jom tonton..



Secara ringkasnya ..orang kaya semakin kaya kerana mereka beli atau simpan produk yang boleh menjana kekayaan..dan bukan produk yang memberikan hutang atau bebanan kewangan..nak detail ..tonton video sampai habis...

Dan orang - orang kaya ni ada rahsia tersendirilah..ada tercatit dalam buku di atas..dan sebagai menghargai anda datang dan baca web saya hari ni..buku di atas saya bagi free..download..KLIK



Oklah jumpa  lagi...jangan lupe..Jika anda  nak beli atau berniaga emas, cari ilmu dan sertai perniagaan emas bersama saya ye..boleh  dengan hubungi saya segera ;


ASIKIN AB.HAMID  017 345 7475  DAN JIKA ANDA MEMBELI DI PEJABAT PUBLIC GOLD ATAU NAK JADI DEALER...
JADIKAN SAYA ASIKIN AB.HAMID  PG CODE PG 001228 INTRODUCER ANDA.


EBUKU PERCUMA

TERIMA KASIH MELAYARI WEB SAYA..PASTIKAN ANDA DOWNLOAD EBUKU PERCUMA DAN DAPATKAN TIP-TIP PELABURAN EMAS DARI SAYA...INSYA ALLAH..

BELI EMAS, SIMPAN EMAS, JUAL EMAS ...INSYA ALLAH ..ANDA TAK LEMAS DUIT..