Sunday, July 1, 2012

Langit Sudah Pasti Tidak Akan Menurunkan Hujan Emas Dan Perak !


Hari ini 1 Julai 2012 dan bermakna telah 6 bulan masa berlalu untuk tahun 2012..sungguh cepat masa berlalu yang pasti adalah langit yang berada diatas kita pastinya tidak akan menurunkan hujan emas dan perak !.

Walau pepatah ada mengatakan hujan emas dinegeri orang , hujan batu dinegeri sendiri...ia tinggal hanya pepatah sahaja ..
Diluar negara jika dinegara barat ada kemunkinan hujan ais munkin terjadi..yang kekadang boleh membahayakan kita..


Hujan ais yang turun memecahkan cermin kereta..kesimpulan nya kita semua perlu berusaha memajukan diri dalam apa jua lapangan. kerana emas dan perak tidak akan jatuh dari langit untuk kita kutip dan jual di kedai -kedai emas.

Bagaimana dengan anda ? Sudahkah anda membuat perubahan kearah kehidupan yang lebih baik ?. Sudahkan menyimpan emas sebagai suatu bentuk pelaburan jangkapanjang ?.. Jika belum berusahalah menyimpan kekayaan anda dalam bentuk emas..kerana masa akan terus berlalu dengan pantas...Perniagaan emas yang saya jalankan terus berkembang dan berjalan seperti biasa walaupun harga emas turun dan naik sepanjang 6 bulan pada tahun ini..dan saya jangkakan harga emas akan terus naik untuk masa-masa hadapan..Insya Allah..

Jika anda masih belum memilki dan menyimpan emas..belilah sekarang ..walaupun hanya sekeping dinar..anda akan rasakan kehebatan menyimpan emas ini..tanpa berbuat demikian..masa akan terus berlalu dan anda hanya sekadar ada ilmu atau pengetahuan kebaikan emas sahaja....

Saya berani katakan demikian kerana apa keadaan sekali pun orang ramai terutama wanita akan tetap membeli emas dan harga emas akan tetap naik dari tahun ketahun..jika tidak  tak mungkin POS Malaysia pun dah nak buka ar rahnu..ia itu pusat gadaian emas secara Islam...lihat..


Pos Malaysia akan berkerja sama dengan Bank Muamalat untuk menawarkan perkhidmatan pajak gadai Islam (Ar Rahnu)..oleh itu buat pilihan bijak..simpan emas hari ini...jika terdesak nak pakai duit boleh gadai kat ar rahnu...

No comments: