Wednesday, April 18, 2012

Ulang Tahun Ke Dua Perniagaan Emas Secara Online


Syukur Alhamdulillah pada hari ini genaplah dua tahun saya telah menjalankan perniagaan emas ini bersama Public Gold. Daripada seorang insan yang tidak tahu langsung berkaitan dengan emas bahkan tak berapa minat pun membeli dan menyimpan emas, saya kini menjadi perniaga emas !.

Perniagaan emas ini amat menguntungkan dan sukar untuk mengalami kerugian, inilah intipati pengalaman yang saya perolehi selama mana 2 tahun berniaga emas ini. Selama dua tahun ini banyak ilmu yang saya dapat pelajari serta pengalaman pahit maung berniaga emas ini. 

Berniaga emas ini banyak memberi kelebihan dan lebih mendekatkan diri kepada Allah s.w.t jua kerana setiap tahun kita wajib mengeluarkan zakat emas ini namun dengan berniaga emas ini, anda  akan dapat lihat kesan kehebatan zakat itu sendiri yang mana selepas mengeluarkan zakat, insya Allah rezeki anda akan berganda - ganda.

Saya juga bersyukur  kepada Allah s.w.,t jua kerana dengan limpah rahmatNya serta sedikit ilmu dan pengalaman yang ada saya telah berjaya membimbing lebih daripada 50 orang menjadi rakan niaga (yakni team asikin), pelabur, penyimpan emas bersama saya.

Berniaga emas ini bagi saya perlulah kita bergerak dalam kumpulan ataupun jemaah, kerana dalam kumpulan ini kita dapat berbincang dan berkongsi pengalaman antara satu sama lain.

Menyertai ataupun menjalankan perniagaan emas tanpa ilmu dan bimbingan daripada pakar ataupun rakan -rakan boleh menjadikan anda jauh terpesong seumpama kisah orang buta dengan gajah !.

Kisah Orang Buta Dengan Gajah, Jadikan Pengajaran
"Satu cerita tersohor dari negara China menceritakan tentang seorang raja yang mengumpulkan lima orang buta dan meminta mereka untuk meraba seekor gajah lalu menceritakan seperti apa gajah itu. 

Orang buta pertama meraba belalai gajah tersebut dan mengatakan bahwa gajah itu seperti ular; orang buta berikutnya yang meraba telinga gajah mengatakan bahwa gajah itu seperti kipas angin yang besar.

 Orang buta ketiga meraba tubuh gajah tersebut dan mengatakan bahwa gajah itu seperti tembok; sementara orang buta yang meraba kakinya menganggap bahwa gajah itu seperti batang pohon. 

Dan orang terakhir yang memegang ekor binatang besar itu sangat yakin bahwa gajah tidak lebih dari seutas tali yang besar.

Tak satu pun dari orang-orang buta itu mampu menggambarkan bentuk gajah yang sebenarnya. Cerita itu menggambarkan bagaimana orang yang tidak mampu melihat suatu keadaan dari berbagai sudut pandang, sehingga tidak mampu menemukan kebenaran" dan jika dalam perniagaan emas ini anda mampu mengalami kerugian, ditipu dan pelbagai ranjau dalam menuju kejayaan.

Nak berjaya kita perlu bersama orang yang berjaya

Saya buat bisnes perniagaan emas ini secara online selama 2 tahun dengan dibantu dan disokong sepenuhnya oleh suami saya . Nak buat apa jua bisnes secara online bukan sesuatu yang sukar jika kita mahu belajar dan keluarkan sedikit belanja sebagai suatu bentuk pelaburan jua..yakni pelaburan keatas ilmu.

Saya dan suami banyak belajar bisnes online secara online juga  dan sebahagiannya kami belajar jika anda nak tahu kat sini . KLIK > BELAJAR BISNES ONLINE

Belajar ini sudah pasti berterusan dan sepanjang hayat..dan saya juga banyak baca buku yang saya beli setiap bulan.

Oleh itu jika kepada pembaca yang ingin membeli emas fizikal ini atau pun menyertai pelaburan dan perniagaan emas bersama saya dan  Public Gold , boleh  dengan hubungi saya segera ;

ASIKIN AB.HAMID  017 345 7475  DAN JIKA ANDA MEMBELI DI PEJABAT PUBLIC GOLD ATAU NAK JADI DEALER...JADIKAN SAYA ASIKIN AB.HAMID  PG CODE PG 001228 INTRODUCER ANDA.


No comments: