EBUKU PANDUAN PELABURAN EMAS DAN TIP-TIP PELABURAN EMAS PERCUMA, PERCUMA.. !!!
SILA ISIKAN NAMA & EMAIL DAN BUAT PENGESAHAN

Name
Email


PERINGATAN : BILA ANDA DAH KLIK 'SUBMIT' SILA SEMAK eMAIL ANDA UNTUK BUAT PENGESAHAN BAGI MENDAPATKAN eBUKU dan TIPS PELABURAN EMAS..TERIMA KASIH.

Sunday, January 29, 2012

HADIAH 1 KILO EMAS ..TAK NAK KE ?


Pelaburan emas fizikal semakin difahami dan diyakini serta disertai oleh ramai rakyat Malaysia sekarang ini. Pelaburan emas fizikal merupakan pelaburan jangkapanjang dan cukup mudah serta tidak memeningkan kepala.

Ini kerana pelaburan emas fizikal hampir tiada risiko, ia cuma anda beli emas fizikal dan simpan emas fizikal itu ditempat yang selamat dan pada masa harga emas naik yang memberikan pulangan yang lumayan pada anda, anda jual emas itu dan meraih keuntungannya ..itu sahaja !.

Hari ini saya terbaca iklan disurat khabar Mingguan Malaysia bahawa BSN ada menawarkan hadiah 1 kilo emas bagi mereka yang menyertai program promisi yang dianjurkan oleh pihak bank..GOLD RUSH !.


Untuk keterangan lanjut KLIK > BSN

Lihatlah promo yang dibuat " KETENANGAN MINDA DALAM KILAUAN EMAS"..sungguh menarik !. Apa yang dapat saya lihat, kini semakin ramai yang dah sedar peri pentingnya menyimpan emas fizikal kerana jika dahulu banyak promosi atau peraduan-peraduan yang dijalankan oleh syarikat-syarikat, kebanyakkannya  akan menawarkan hadiah kereta mewah ..tapi kini dah banyak yang menawarkan hadiah emas fizikal.!..betapa hebatnya emas fizikal..ya..ini kerana simpan emas fizikal harganya sentiasa naik dari tahun ke tahun..

Anda pula bagaimana ?..Dah mula membeli dan menyimpan emas fizikal sebagai simpanan pelaburan masa depan yang gemilang ?. Jika belum mulakan SEKARANG !.

Satu cara untuk mempunyai kewangan yang cukup untuk membeli emas fizikal ini adalah dengan merancang perbelanjaan anda dan mula menabung. Kajilah dan selidiki serta perhalusi, kemana wang gaji kita habis dibelanjakan !..

Kita semua sepatutnya menyimpan sedikit daripada gaji yang diperolehi untuk masa depan dan masa kecemasan dan wang ini boleh kita gunakan untuk membeli emas. Adakah ini suatu perkara yang mustahil ?. Bagi saya tidak..jika kita mahu ..insya Allah ..lambat laun dengan menabung sedikit demi sedikit , suatu hari nanti anda akan mampu memiliki emas..Walaupun anda menyimpan hanya 30 sen sebulan...bukti lihat...

Simpan hanya 30sebulan !

Oleh itu..berusahalah..menabung dan miliki emas fizikal ..Insya Allah ..pasti anda  mampu melakukannya

Kepada pembaca yang ingin menyertai pelaburan dan perniagaan emas bersama saya dan  Public Gold , boleh  dengan hubungi saya segera ASIKIN AB.HAMID 017 345 7475 
DAN 

JIKA ANDA MEMBELI DI PEJABAT PUBLIC GOLD ATAU NAK JADI DEALAER...
JADIKAN SAYA ASIKIN AB.HAMID INTRODUCER ANDA , PG CODE PG 001228.




Monday, January 23, 2012

PELABURAN EMAS FIZIKAL TURUT MENJADI PILIHAN UTAMA RAKYAT TURKI .


Pelaburan emas fizikal semakin hanngat diperkatakan dinegara kita dan pelaburan emas juga turut menjadi minat utama rakyat negara Turki..



Beli dan simpan emas kini turut menjadi pilihan utama di luar negara dan ini di semarakkan lagi dengan krisis matawang dan ekonomi yang sedang melanda negara - negara eropah.

Anda tahu bagaimana wang dolar dicipta ?..Tahukah anda wang dollar dicipta dari HUTANG ?..nak penjelasan luang kan masa anda lihat video ini




Oleh itu simpanlah sebahagian kekayaan anda dalam bentuk emas fizikal. Hubungi saya untuk mendapatkan emas pertama anda..


Friday, January 20, 2012

SELAMAT TAHUN BARU CINA 2012 DAN TERIMA KASIH KEPADA LEBIH 530,000 ORANG PEMBACA ..


Sempena Tahun Baru Cina 2012 yang akan tiba pada 23 Januari 2012, saya mengambil kesempatan ini mengucapkan SELAMAT MENYAMBUT TAHUN BARU CINA kepada semua pembaca dan pelanggan berbangsa cina serta tak lupa jua kepada semua kakitangan PUBLIC GOLD berbangsa cina di ibu pejabat dan juga disemua cawangan dinegeri. Semuga tahun ini memberikan banyak 'ong' atau tuah kepada anda semua dan juga kepada perniagaan emas dot com dan rakan - rakan team saya.

Saya juga ingin mengucapkan ribuan kepada lebih daripada 534,742 orang pembaca www.perniagaanemas.com dari seluruh dunia kerana sudi mengunjungi web saya dan membaca tulisan saya semenjak saya wujudkan web ini pada bulan Mei tahun 2009 hingga kini.

534, 742 pembaca sejak May 2009 hingga kini Jan 2012

Pembaca saya juga datang dari seluruh negara didunia dan yang terbanyak sudah pasti dari negara kita, Malaysia.


Saya berharap semuga apa yang saya kongsikan dilaman saya, dapat memberi ilmu pengetahuan yang bermanafaat kepada pembaca dan seterusnya membantu pembaca membuat penilaian yang tepat berkaitan PERNIAGAAN EMAS DAN PELABURAN EMAS.

Saya juga memohon ampun dan maaf jika sepanjang penulisan saya ini ada terguris hati para pembaca secara tidak saya sedari dan juga atas apa jua kekurangan dan kelemahan dalam penulisan saya adalah daripada kelemahan dan keterbatasan saya sebegai insan biasa..

Segala yang baik adalah daripada Allah s.w.t jua dan segala kelemahan itu adalah daripada saya sendiri..

Sempena Tahun Baru Cina 2012 ini, PDRM prihatin terhadap keselamatan masyarakat. Justeru itu, orang ramai boleh menghubungi pihak polis di talian Rakan Cop (Hotline) yang tertera untuk mendapatkan bantuan :-

IPK Kuala Lumpur - 03 - 2115 9999
IPK Perlis - 04 - 971 1999
IPK Kedah - 04 - 739 2999
IPK Pulau Pinang - 04 - 269 1999
IPK Perak - 05 - 240 1999
IPK Selangor - 03 - 2052 9999
IPK Negeri Sembilan - 06 - 761 9999
IPK Melaka - 06 - 285 1999
IPK Johor - 07 - 221 2999
IPK Pahang - 09 - 515 1999
IPK Terengganu - 09 - 627 0499
IPK Kelantan - 09 - 745 0999
IPK Sabah - 088 - 318 555
IPK Sarawak - 082 - 240 800

Kepada yang ingin balik kampung beraya ataupun bercuti, memandulah berhati - hati dan ingatlah keluarga tersayang..semuga anda selamat dalam perjalanan..Insya Allah..

Kepada pembaca yang ingin menyertai pelaburan dan perniagaan emas bersama saya dan  Public Gold , boleh  dengan hubungi saya segera ASIKIN AB.HAMID 017 345 7475 DAN JIKA ANDA MEMBELI DI PEJABAT PUBLIC GOLD ATAU NAK JADI DEALAER...
JADIKAN SAYA ASIKIN AB.HAMID INTRODUCER ANDA , PG CODE PG 001228.

Penyertaan pelaburan emas dan perniagaan emas bersama team saya, jika anda mahu , nama dan nombor hanphone anda akan saya paparkan dilaman web saya dan ia bakal dilihat oleh lebih 500,000 pembaca yang dengan ini memudahkan anda untuk membuat jualan serta mengembangkan perniagaan anda.. 

Sebarang pertanyaan anda boleh email kepada saya di admin@perniagaanemas.com..

Thursday, January 19, 2012

HARGA EMAS SENTIASA NAIK DARI TAHUN KE TAHUN !

KLIK GAMBAR UNTUK LEBIH JELAS

Harga emas sentiasa naik dari tahun ke tahun yang seterusnya dan ini adalah fakta yang tidak dapat disangkal lagi.

Hari ini saya paparkan kedudukan harga emas Public Gold  dari bulan Jan 2010 hingga Jan 2012..Jika dilihat harga emas ini TERUS MENINGKAT. Sebagaimana yang selalu saya sarankan bahawa PELABURAN EMAS FIZIKAL INI ADALAH PELABURAN EMAS JANGKAPANJANG..

Dengan kenaikan harga inilah anda akan mendapatkan keuntungan bila menjualnya kepada orang lain ataupun anda juga boleh jual kepada syarikat Public Gold pada harga PG BUY untuk meraih keuntungan jangkapanjang ini..

Oleh itu sertai pelaburan emas fizikal SEKARANG..dengan beli emas anda dalam bentuk rantai i series Public Gold ini dengan hubungi saya segera ASIKIN AB.HAMID 017 345 7475 DAN JIKA ANDA MEMBELI DI PEJABAT PUBLIC GOLD ATAU NAK JADI DEALAER...
JADIKAN SAYA ASIKIN AB.HAMID INTRODUCER ANDA , PG CODE PG 001228.


Tuesday, January 17, 2012

AMARAN TAHUN 2020 HARGA EMAS BAKAL CECAH RM15,735/oz @ RM503/gram !




Harga emas dijangka mencecah RM15,735/oz pada tahun 2020, ini yang dilaporkan oleh KOSMO Online dengan Harga emas dijangka mencecah sehingga AS$5,000 (RM15,735) setiap auns menjelang tahun 2020, kata Ketua Penyelidikan Komoditi Global Standard Chartered Bank Hsi Han Pin

Ini bermakna pada kadar harga  RM15,735/oz  yang akan bersamaan dengan RM503/gram !..

Tahun 2011 harga emas terus menggukuh dan diniagakan pada harga sekitar AS$1700/oz dan telah meningkat sebanyak 23 %.


Harga emas sekarang adalah masih berada sekitar AS1600/oz atau RM5,035.0 atau sekitar RM198/gram masih lagi berpatutan untuk kita miliki emas ini..






Sumber: Berita Harian 17 Januari 2012


Oleh itu sertai pelaburan emas fizikal SEKARANG..dengan beli emas anda dalam bentuk rantai i series Public Gold ini dengan hubungi saya segera ASIKIN AB.HAMID 017 345 7475 DAN JIKA ANDA MEMBELI DI PEJABAT PUBLIC GOLD ATAU NAK JADI DEALAER...
JADIKAN SAYA ASIKIN AB.HAMID INTRODUCER ANDA , PG CODE PG 001228.

Sumber : http://www.kosmo.com.my/kosmo/content.asp?y=2012&dt=0117&pub=Kosmo&sec=Negara&pg=ne_11.htm

Thursday, January 12, 2012

PANAS !..PANAS ! CHINA PEMBELI EMAS FIZIKAL TERBANYAK !


Panas, panas dan sedang hangat diperkatakan dalam dunia perniagaan emas fizikal ini serta tersebar diinternet bahawa negara China kini telah menjadi pembeli emas terbesar didunia untuk tahun 2011 !.



Pada kebiasaannya negara India lah pembeli terbesar emas dunia, namun pada tahun yang lalu, import emas fizikal oleh negara China telah mengatasi negara India..Ini bermakna semakin ramai rakyat China  membeli dan memiliki emas !.



"China's demand for physical gold bullion has rocketed past India with the country now overtaking India in the third quarter as the largest gold jewellery market according to the World Gold Council."


Saya lihat kesan daripada pemilikan emas ini, harga emas akan terus melonjak naik dalam masa terdekat dan setiap tahun !.

Bagaimana pula negara kita ?, .....Ya dinegara kita emas fizikal semakin menjadi pilihan pelaburan sebahagian rakyat Malaysia kini..

Sumber: Utusan Online

Kini semakin ramai orang telah sedar pentingnya menyimpan emas fizikal sebagai suatu pelaburan yang menguntungkan untuk JANGKA PANJANG..

Bagaimana pula dengan anda ?..Masih menunggu dan melihat sahaja ? . Sertailah pelaburan emas yang menguntungkan ini sekarang dengan bertindak sekurang - kurangnya beli 1 Dinar Emas...

Hubungi saya segera ASIKIN AB.HAMID 017 345 7475 DAN JIKA ANDA MEMBELI DI PEJABAT PUBLIC GOLD ATAU NAK JADI DEALAER...JADIKAN SAYA ASIKIN AB.HAMID INTRODUCER ANDA , PG CODE PG 001228.

Sumber: http://www.goldcore.com/goldcore_blog/chinas-gold-imports-hong-kong-surge-highest-ever%E2%80%8E



Monday, January 9, 2012

TERJAHAN HARGA EMAS 2012



Ramai yang tertanya -tanya pergerakan harga emas untuk tahun 2012 ini dan saya telah buat sedikit kajian dan mendapati daripada kajian - kajian yang dijalankan oleh pakar pemasaran emas antarabangsa, harga emas pada tahun 2012 ini di jangka meningkat keparas USD2000/oz.

Harga emas pada hari ini baru sahaja mencecah sekitar USD1600/oz , oleh itu milikilah emas sekarang..


Sumber : http://economictimes.indiatimes.com/markets/commodities/gold-prices-may-touch-2000-an-ounce-in-2012-study/articleshow/11410586.cms


Beli emas dan simpan emas merupakan suatu bentuk PELABURAN JANGKAPANJANG YANG MENGUNTUNGKAN DAN HARGA EMAS AKAN SENTIASA NAIK DARI TAHUN KE TAHUN..Ini suatu fakta yang anda perlu ingat bila ingin melibatkan dalam pelaburan emas.

Paling baik untuk mendapat pulangan dengan emas ini adalah berniaga emas. Satu peluang yang terbaik adalah dengan menjadi agen atau dealer PUBLIC GOLD ini..

Oleh itu sertai pelaburan emas fizikal SEKARANG..dengan beli emas anda dalam bentuk rantai i series Public Gold ini dengan hubungi saya segera ASIKIN AB.HAMID 017 345 7475 DAN JIKA ANDA MEMBELI DI PEJABAT PUBLIC GOLD ATAU NAK JADI DEALAER...
JADIKAN SAYA ASIKIN AB.HAMID INTRODUCER ANDA , PG CODE PG 001228.


Saturday, January 7, 2012

HARGA EMAS DIJANGKA MENCECAH USD1800/oz atau RM5662.0 AKHIR TAHUN 2012

BANK PUSAT BELARUS MENERIMA EMAS FIZIKAL
(sumber: http://www.bullionstreet.com)

Harga emas dijangka mencecah USD1800/oz atau RM5662.0/oz akhir tahun 2012..ini sebagaimana dilapor oleh berita harian online hari ini.

Sumber Berita Harian Online.
Oleh itu mulalah buat belian emas sekarang kerana harga akan naik pada penghujung tahun ini..Bank Pusat Belarus pun dah mula menyimpan emas fizikal bagi mengukuhkan ekonomi.


Oleh itu sertai pelaburan emas fizikal SEKARANG..dengan beli emas anda dalam bentuk rantai i series Public Gold ini dengan hubungi saya segera ASIKIN AB.HAMID 017 345 7475 DAN JIKA ANDA MEMBELI DI PEJABAT PUBLIC GOLD ATAU NAK JADI DEALAER...JADIKAN SAYA ASIKIN AB.HAMID INTRODUCER ANDA , PG CODE PG 001228.





Thursday, January 5, 2012

JOM NAIK KERETA EMAS

Kereta TATA NANO diperbuat daripada 80 kg EMAS dan 15 kilo PERAK di pertontonkan di  VELLORE TAMILNADU

Kereta emas pertama INDIA yang dibuat oleh syarikat TATA GROUP dipamerkan di Vellore Tamilnadu, India

Kereta ini dibuat daripada 80 kilo emas 22k jenis emas yang sama digunakan untuk buat barang kemas dan 15 kilo perak.

Rekabentuk kereta telah mula dibuat pada awal tahun 2011 dan inilah hasilnya. Ini menunjukan semakin ramai yang minat kepada emas fizikal dan ini menjadikan satu tarikan baru kepada masyarakat di negara India yang merupakan pengguna emas terbesar di dunia.

Anda bagaimana ? nak beli kereta emas ni ?..Jika ada kemampuan boleh tempah satu, jika tidak belilah emas fizikal daripada saya, kerana permintaan dan harga emas pun dijangkakan akan terus meningkat pada tahun 2012 yang mana saya jangkakan harga emas akan mencecah USD2000/oz pada tahun ini..Insya Allah...


Oleh itu sertai pelaburan emas fizikal SEKARANG..dengan beli emas anda dalam bentuk rantai i series Public Gold ini dengan hubungi saya segera ASIKIN AB.HAMID 017 345 7475 DAN JIKA ANDA MEMBELI DI PEJABAT PUBLIC GOLD ATAU NAK JADI DEALAER...JADIKAN SAYA ASIKIN AB.HAMID INTRODUCER ANDA , PG CODE PG 001228.

Sumber : http://www.bullionstreet.com/news/indias-first-gold-car-on-display-in-tamilnadu/743


Sunday, January 1, 2012

SELAMAT TAHUN BARU 2012


Saya mengucapkan selamat tahun baru 2012 pada semua pembaca web saya, pada semua pelanggan perniagaan emas dan juga kepada semua rakan - rakan seperjuangan dalam perniagaan emas ini.

Semuga ditahun baru ini kita lebih bersemangat untuk terus berusaha menjalankan perniagaan emas disamping mengukuhkan ekonomi keluarga.

HARGA EMAS PUBLIC 1 JANUARI 2012

HARGA EMAS  PUBLIC 1 JANUARI 2012.




EBUKU PERCUMA

TERIMA KASIH MELAYARI WEB SAYA..PASTIKAN ANDA DOWNLOAD EBUKU PERCUMA DAN DAPATKAN TIP-TIP PELABURAN EMAS DARI SAYA...INSYA ALLAH..

BELI EMAS, SIMPAN EMAS, JUAL EMAS ...INSYA ALLAH ..ANDA TAK LEMAS DUIT..