Saturday, August 6, 2011

Rahsia Harga Emas Bakal Melonjak Naik Pada Bulan - Bulan Mendatang !


Emas kini semakin menjadi pilihan ramai sebagai penyimpan kekayaan sebenar.Harga emas saya dijangkakan akan terus melonjak naik pada masa - masa hadapan berikutan semakin ramai yang mula memilih emas sebagai penyimpan kekayaan yang sebenar, disamping kedatangan pelbagai musim perayaan yang menyebabkan ramai pengguna akan membeli emas diseluruh dunia.

Perayaan yang terdekat adalah sudah pasti Hari Raya Puasa..ya..selain membeli belah untuk pakaian baru,kereta baru, biskut raya tak ketinggalan juga orang akan membeli barang kemas sebagai perhiasan untuk dipakai pada hari raya. Umat Islam ..Insya Allah akan merayakan hari raya puasa pada 1 Syawal yang pada tahun ini dijangkakan jatuh pada 31 Ogos 2011. Bayangkan jika hanya 0.5% daripada 1.97 billion, umat Islam didunia membeli emas , sudah pasti harga emas akan melonjak naik...lebih daripada harga sekarang.


Faktor kedua dan terbesar yang akan menyebabkan kenaikan harga emas pada bulan mendatang adalah musim perayaan masyarakat India..terutama penduduk negara India sendiri.

Penduduk negara India adalah pemBeli emas fizikal yang terbesar didunia yang mampu mempengaruhi harga emas dunia. Pembelian emas dalam bentuk barang kemas oleh penduduk negara India mula memuncak pada musim atau bulan - bulan perkahwinan setiap tahun.

Musim perkahwinan dinegara ini bermula pada awal September hinggalah Disember setiap tahun. Sudah menjadi budaya bahawa pengantin di negara India amat suka memakai emas dihari perkahwinan dan emas juga dijadikan hadiah perkahwinan.

Pengantin wanita penuh disaluti emas 
Laporan daripada World Gold Council melaporkan, purata lebih 10 JUTA PERKAWINAN direkodkan berlaku di negara India setiap tahun dan ini memberikan impak yang besar terhadap permintaan emas fizikal SETIAP tahun..dan pada masa ini harga emas akan naik..lagi..kerana permintaan yang amat tinggi !

Sebagaimana yang kita semua tahu, bila sesuatu barangan naik harga ..amat sukar dia nak turun balik, begitu juga dengan emas fizikal ini, bila naik ..ia akan terus naik , naik..dan naik harga....

Faktor ketiga harga emas bakal melonjak naik adalah kerana pada bulan Oktober, rakyat negara India juga akan meraikan perayaan devali atau lebih kita kenali Depavali dinegara kita, maka pada musim perayaan ini pembelian emas akan meningkat, dan sudah pasti bila permintaan meningkat..harga PASTI NAIK...LAGI..

Oleh itu, saya suka mencadangkan kepada pembaca semua beli emas anda sekarang..HUBUNGI saya Asikin di talian 017 345 7478 untuk membeli emas anda terutama rantai emas i SERIES yang saya yakin suatu pemilikan emas yang terbaik kerana disamping boleh anda jadikan perhiasan, hadiah , anda juga boleh mengadaikannya di Ar Rahnu dipelbagai institusi kewangan yang menawarkan perkhidmatan  Ar Rahnu..

Mengadai emas di Ar Rahnu bererti anda pinjam duit dengan institusi kewangan dengan mencagarkan barang kemas milik anda dalam tempoh tertentu.

Beli emas anda sekarang kerana saya yakin harga emas ini akan mencecah USD1800.0/oz menjelang akhir tahun ini..daripada harga hari ini adalah USD1663.40/oz. Belilah rantai emas i Series Public Gold sekarang..sebelum harga nya meningkat pada bulan - bulan hadapan...CALL ME 017 345 7478.

HARGA EMAS I SERIES PADA 7 OGOS 2011.

i-Series 22K Jewellery Live Price

HARGA EMAS I SERIES TERKINI DAN HARGA BERUBAH SETIAP 20 MINIT

No comments: