EBUKU PANDUAN PELABURAN EMAS DAN TIP-TIP PELABURAN EMAS PERCUMA, PERCUMA.. !!!
SILA ISIKAN NAMA & EMAIL DAN BUAT PENGESAHAN

Name
Email


PERINGATAN : BILA ANDA DAH KLIK 'SUBMIT' SILA SEMAK eMAIL ANDA UNTUK BUAT PENGESAHAN BAGI MENDAPATKAN eBUKU dan TIPS PELABURAN EMAS..TERIMA KASIH.

Wednesday, August 31, 2011

SELAMAT HARI MERDEKA KE 54 DAN MERDEKA KAN SIMPANAN WANG TUNAI ANDA

MERDEKA...MERDEKA..MERDEKA

Selamat menyambut hari kemerdekaan yang ke 54 saya ucapkan kepada semua pengunjung dan pembaca ..Saya juga ingin merakamkan jutaan terima kasih kepada semua pejuang kemerdekaan yang telah berjuang memerdekakan bumi bertuah lagi tercinta negara kita MALAYSIA.

Saya menyeru pada diri sendiri dan juga pembaca beragama Islam, marilah kita sama -sama membaca surah al - fatehah dan menghadiahkan kepada semua pejuang kemerdekaan yang telah kembali ke rahmatulah...al Fatihah..dan kita juga berdoa semuga roh mereka di cucuri rahmat dan di tempatkan bersama orang - orang soleh...amin..

Hari ini  kita telah 54 tahun merdeka, kemerdekaan amat bererti buat kita semua..Kemerdekaan bermakna bagi saya kita bebas melakukan apa jua selagi mana ia dibenarkan oleh Ugama Islam dan juga Perundangan Negara, oleh itu marilah sama - sama kita memelihara kemerdekaan ini dan tanggungjawab kita adalah mengisi kemerdekaan ini dengan kebaikan dan kemajuan diri, keluarga dan juga negara..

Ingatlah kemerdekaan yang kita kecapi pada hari ini boleh hilang jika kita semua tidak memeliharnya dengan baik, lihat sahaja negara Iraq, Afhanistan dan kini Libya..pada padangan saya mereka telah dijajah semula..negara kacau bilau akibat campur tangan kerajaan luar..oleh itu mari sama - sama kita pelihara kemerdekaan dengan menjaga keharmonian hidup bermasyarakat serta nilai - nilai murni yang telah lama terpahat dalam budaya melayu dan agama Islam yang kita anuti.

Kemerdekaan amat besar erti bagi saya kerana dengan kemerdekaan ini..kita bebas memilih dan berkongsi apa jua yang kita inginkan. Perkongsian ini terlalu luas antaranya perkongsian Ilmu, Budaya dan juga Perniagaan serta sumber rezeki.

Pada hari ini juga saya ingin merakamkan ribuan terima kasih kepada syarikat Public Gold Sdn.Bhd kerana memberi saya peluang untuk menjalankan perniagaan emas dengan modal hanya RM40,000.00 pada mula - mula saya menyertai perniagaan emas ini. Kini peluang perniagaan menjalankan perniagaan emas bersama Public Gold telah ditelah diturunkan kepada modal permulaan sebanyak RM20,000.0 sahaja.

Bagi saya ini satu hasil daripada kemerdekaan kerana bagaimana sebuah syarikat yang dimiliki oleh orang cina sanggup memberi peluang perniagaan emas yang amat menguntungkan ini kepada orang - orang melayu seperti saya. Sehinggi lebih daripada 8,000 orang - orang melayu berpeluang menyertai perniagaan emas ini bersama Public Gold dan penyertaan orang melayu berniaga emas bersama Public Gold ini diberikan sokongan dan latihan yang berterusan hingga kita pandai berniaga emas, apa yang penting kita hanya perlu memerdekan diri untuk dilatih dengan hadir ke kelas ataupun sesi penerangan yang diberikan PERCUMA..kalau dikenakan bayaran pun sekitar RM10 -RM20 sahaja.

Saya juga ingin mengucapkan ribuan terima kepada semua guru - guru saya yang telah mendidik saya hingga mampu..Al Hamdulillah menjadi orang yang baik..Saya juga merakamkan ribuan terima kasih kepada sifu - sifu emasa saya, saudara Syukor Hashim, Pokli dan juga saudara Mohd Hasfarizan Md Hasim yang antara sifu terawal yang saya belajar ilmu emas daripada zero...ilmu pengetahuan..

Saya juga ingin merakamkan ribuan terima kasih kepada semua rakan -rakan yang telah menyertai perniagaan emas bersama kumpulan saya dan pelanggan-pelanggan saya, .. yang mana hasil daripada sokongan serta ilmu pengetahuan, pengalaman serta pembelian daripada saya..hingga kini saya telah berjaya menjual emas bernilai hampir RM2.2 juta sebagai jualan kumpulan.

Perniagaan emas ini merupakan suatu perniagaan yang menguntungkan dan hampir tiada risiko kerugian !..Inilah hasil pengalaman yang saya perolehi setelah hampir 2 tahun menyertai perniagaan emas bersama Public Gold ini dan saya telah kongsikan di web ini dan juga pada ebuku saya yang anda boleh download PERCUMA pada sebelah kanan web ini..

Saya juga mencadangan jika anda mempunyai simpanan wang tunai yang banyak..memerdekakan wang tunai anda itu dengan membeli dan menyimpan emas kerana harga emas sentiasa naik dan sudah pasti mampu memberikan pulangan yang lumayan pada anda , dalam jangka masa yang panjang...paling singkat pun dalam masa 6 bulan anda akan lihat hasilnya...Jika berminat nak beli emas, jangan lupa hubungi saya asikin 017 345 7478..


Semua kejayaan yang saya capai dalam perniagaan emas ini bagi saya adalah suatu kurnia Allah s.w.t jua..serta berkat dua kedua ibupada serta rakan-rakan semua.

Suatu amalan kemurahan rezeki yang ingin saya kongsikan yang saya terima daripada seorang ustaz adalah sama-samalah kita semua sentiasa mengerjakan solat sunat dhuha dan berdoa dengan doa dhuha ini.Insya Allah..segala urusan kita dipermudahkan Allah jua...amin




Maksud Doa Dhuha:

Ya Allah, sesungguhnya waktu Dhuha itu waktu  DhuhaMu, kecantikanny adalah kecantikanMu,
keindahan itu keindahanMu, kekuatan itu kekuatanMu,
kekuasaan itu kekuasaanMu dan perlindungan itu perlindunganMu.
Ya Allah, jika rezekiku masih di langit, turunkanlah, dan jika  di dalam bumi, keluarkanlah,
jika sukar, permudahkanlah, jika haram, sucikanlah dan jika jauh, dekatkanlah.
Berkat waktu dhuha, kecantikan. keindahan, kekuatan, kekuasaanMu,
limpahkan kepadaku segala yang Engkau telah limpahkan kepada hamba-hambaMu yang soleh.




Jumpa lagi..ingat emas..Ingat Perniagaan Emas Dot Com...

BELI EMAS, SIMPAN EMAS, JUAL EMAS ..INSYA ALLAH ANDA PASTI TAK LEMAS DUIT...


Asikin Ab.Hamid
31 OGOS 2011
017 345 7478



Monday, August 29, 2011

SELAMAT HARI RAYA AIDIL FITRI 1 SYAWAL 1432H




Salamsejahtra kepada  semua pembaca dan juga pelanggan perniagaan emas dot com, saya mengambil kesempatan ini mengucapkan SELAMAT HARI RAYA dan Mohon Maaf Zahir dan Batin kepada semua pembaca dan pelanggan serta rakan niaga saya.

Saya juga mendoakan semua pembaca dan pelanggan serta rakan niaga rangkaian perniagaan emas dot com sentiasa di rahmati Allah s.w.t semuga hari raya kali ini memberikan penuh makna untuk anda dan keluarga semua.


Saturday, August 20, 2011

HARGA EMAS KINI TERUS MELONJAK NAIK DAN HARGA PASTI AKAN TERUS NAIK...


Harga emas kini terus melonjak naik menepati jangkaan yang mana harga emas kini telah mencecah USD1843.0/oz..daripada USD1750/oz 2 minggu lepas. Saya yakin..insya Allah ..harga emas akan terus melonjak naik setiap tahun.

Lihat sahaja carta harga emas terkini yang direkordkan oleh kitco.com ini...walaupun pada kadar seharian harga emas dunia ada turun naik ...namun ada keseluruhan tetap menaik sepanjang hari...

Warna hijau adalah pergerakan harga emas kini...
Sebenarnya pergerakan harga emas naik ini bukan sahaja berlaku hari ini bahkan harga emas terus menaik semenjak  dari 10 tahun yang lalu..lihat graft pergerakan harga emas selama 10 tahun..yang mana kenaikannya telah mencecah 400% dalam masa 10 tahun !..

Harga Emas Semakin pantas naik...lihat sahaja pada bulan JANUARI 2010
HARGA EMAS HANYALAH SEKITAR  USD  1200/oz ,
TAPI HARGA EMAS KINI DAH LEBIH USD 1800/oz !.


Harga emas tetap naik setiap tahun ..namun mereka yang bijak merebut peluang TETAP MEMBELI..WALAUPUN HARGA EMAS DI KATAKAN MAHAL...kerana MEREKA YAKIN BELI SEKARANG...PADA MASA HADAPAN TETAP SUATU PELABURAN YANG AMAT MENGUNTUNGKAN...



Suatu kelebihan orang cina tak kira dimana mereka berada adalah BERANI MENGAMBIL PELUANG DENGAN PANTAS..Lihat Carta ini...Walaupun harga emas naik, namun PENDUDUK NEGARA CHINA TETAP BEREBUT MEMBELI EMAS...ANDA BAGAIMANA ?...MASIH TUNGGU DAN LIHAT ?..nak tunggu dan lihat ape ye...

Turun dan naik harga emas ini,
 TIDAK AKAN MEMBERI APA-APA MANAFAAT PUN KEPADA ANDA...
JIKA ANDA TIDAK MEMPUNYAI HATTA 1 GRAM EMAS PUN !...

HANYA DENGAN MEMILIKI EMAS SAHAJA ANDA AKAN MERASAKAN KEHEBATAN AURA EMAS INI...

Antara kelebihan TERSEMBUNYI MEMILIKI DAN MENYIMPAN EMAS INI ADALAH;

  1. Anda akan berasa amat gembira dan bertuah ,bila harga emas naik..kerana emas anda memiliki emas fizikal..lagi banyak emas yang anda lagi gembira anda rasa.  Ingatlah hari ini sebahagian daripada kita terpaksa membayar puluhan ringgit untuk mendapat kegembiraan !..tak percaya ?...anda bayar tiket wayang, bayar bil astro ..untuk apa ?..untuk anda boleh menonton..kenapa nak tonton wayang atau tv ?...kerana nak happy kan...so..you pay for it!..
  2. Pemilikan emas fizikal akan mewujudkan satu perasaan anda nak beli banyak lagi emas, so apa akan anda buat..tak lain ..mula berjimat cermat dalam berbelanja...dan simpan duit dan NAK BELI EMAS LAGI DENGAN PUAN ASIKIN...he he...Langkah berjimat cermat ataupun anda membuat perbelanjaan terancang PASTI SUATU KEBAIKAN EKONOMI ANDA !.....bahasa mudah kita kurang jadi boros la......

Oleh itu miliki emas fizikal anda sekarang...
call me now ASIKIN 017 345 7478


Monday, August 15, 2011

RAKYAT NEGARA INDIA BEREBUT MEMBELI EMAS BARANG KEMAS

Rantai Tangan Emas I Series Public Gold Panjang 16cm dan berat 10 gram  diperbuat daripada emas 916
Rakyat negara India dilaporkan berpusu -pusu membeli emas dalam bentuk barang kemas , walaupun harga emas mahal..kerana mereka yakin harga emas akan naik lagi pada masa hadapan.

Ini dilaporkan oleh berita CNBC online ni..lihat;



Untuk baca berita penuh klik rujukan ; CNBC ONLINE

Beli emas ni merupakan budaya rakyat India dan jika di Malaysia, kaum wanita di negeri Kelantan antara yang terbanyak beli emas ni..Kalau tak ade seutas emas ditangan wanita Kelantan..bagaikan tak sah la ..nak berhari raya...

Pada pandangan saya keghairahan rakyat India membeli emas ini, mungkin telah menjadikan negara India antara GAGASAN EKONOMI baru yang sedang muncul bakal menguasai ekonomi dunia , selain CHINA yang kini popular dikenali..CHINDIA..gabungan perkataan negara CHINA dan INDIA...diikuti rapat oleh negara VIETNAM...negara kita...Insya Allah..saya yakin jika kita semual mula membeli dan menyimpan emas..

Saya sendiri pun dah beli dan jual beberapa utas tangan i series ini , jika rantai berat 10 gram; ia adalah rantai tangan manakala jika berat 20gram keatas ia merupakan rantai leher..Sambutan membeli emas ini amat menggalakkan dan saya cadangan semua pembaca beli emas  dan simpan ..baru dapat rasakan aura emas ini...

Rantai emas i series ini antara hot produk yang saya jual kini..ye lah bagi kawan-kawan yang kerja gomen tu..esok lusa dah nak dapat bonus..boleh beli rantai ini untuk hadiah kepada yang tersayang...Isteri ka , anak-anak perempuan ataupun beli dan simpan untuk keuntungan jangka masa panjang.

Membeli dan menyimpan rantai emas i series Public Gold ini, tidak dikenakan upah tukang atau workmanship seperti kedai emas lain dan susut nilainya hanya sekitar 10 % sahaja ..berbanding dengan kedai emas..kos workmanship boleh cecah antara RM50.0 hingga RM200.0 dan susut nilai antara 20% hingga 40%...Inilah kelebihan rantai emas i series Public Gold ini..

Dan berita baik , sedikit masa lagi Public Gold juga akan keluarkan loket emas yang boleh dipadankan dengan rantai leher ini...design dah ada cuma nak tunggu pelancaran sahaja...

Loket - loket yang bakal dikeluarkan oleh Public Gold...ini belum boleh oder lagi ye...sabar..klik gambar untuk besarkan.
Membeli dan menyimpan emas amat berbaloi..kerana harga emas akan sentiasa naik..oleh itu dapatkan rantai emas i series ini sekarang...call me 017 345 7478...untuk pesanan...

SEMUA BELIAN ADALAH TUNAI DALAM RINGGIT MALAYSIA..

Friday, August 12, 2011

GEMPAR ..TSUNAMI EMAS Melanda Ekonomi Dunia !!!!....

Tsunami Emas kini mula melanda ekonomi dunia dengan kehebatan dan kelebihan membeli dan menyimpan emas mula digemparkan di sana sini, manakan tidak kerana Membeli  dan Menyimpan EMAS Mampu MEMBERIKAN PULANGAN PELABURAN SEHINGGA 20 % SETAHUN.

Terkini Berita TV9 telah menyiarkan informasi terkini keuntungan dan kelebihan pelaburan emas ini..luangkan sedikit masa menyaksikannya..




Emas mula menjadi tumpuan utama penyimpan aset dan pelaburan terunggul yang mantap semenjak STANDARD & POOR menurunkan kedudukan kredit negara Amerika Syarikat daripada AAA kepada AA++..kedudukan ekonomi dunia mula bergoncang dengan kebimbangan kemungkinan berlaku kemelesetan ekonomi dunia. Ramai orang diseluruh dunia mula membeli emas menyebabkan harga emas melonjak keparas USD1800/oz daripada nilai USD1740/oz..

Emas mula diyakini sebagai pelaburan terbaik dan cerita dan berita emas mula tersiar di TV negara kita dan menjadikan pelaburan emas semakin mendapat sambutan..

Kini berapa penganalisa emas dibarat telah mula menjangkankan harga emas akan mencecah USD2500/oz menjelang hunjung tahun ini..Di negara kita juga harga emas terus menaik dan kita lihat sahaja harga cadangan jualan emas yang dikeluarkan oleh Persatuan Peniaga Emas telah berubah menaik dalam tempoh 6 hari sahaja..


Harga Emas Persatuan Pengeluar Emas Pada 4 Ogos 2011 DAN pada 11 Ogos 2011 harga emas 999.0 telah mencecah RM201.0/gram (rujuk :www.fgjam.org.my)

Harga emas persatuan


HARGA EMAS 916 PUBLIC GOLD AMAT BERPATUTAN...

Oleh itu miliki RANTAI EMAS I SERIES PUBLIC GOLD SEKARANG..

SUATU PELABURAN JANGKA PANJANG yang...Insya Allah ...amat menguntungkan..

HUBUNGI SAYA ASIKIN : 017 345 7478 ...sekarang..

Saturday, August 6, 2011

Rahsia Harga Emas Bakal Melonjak Naik Pada Bulan - Bulan Mendatang !


Emas kini semakin menjadi pilihan ramai sebagai penyimpan kekayaan sebenar.Harga emas saya dijangkakan akan terus melonjak naik pada masa - masa hadapan berikutan semakin ramai yang mula memilih emas sebagai penyimpan kekayaan yang sebenar, disamping kedatangan pelbagai musim perayaan yang menyebabkan ramai pengguna akan membeli emas diseluruh dunia.

Perayaan yang terdekat adalah sudah pasti Hari Raya Puasa..ya..selain membeli belah untuk pakaian baru,kereta baru, biskut raya tak ketinggalan juga orang akan membeli barang kemas sebagai perhiasan untuk dipakai pada hari raya. Umat Islam ..Insya Allah akan merayakan hari raya puasa pada 1 Syawal yang pada tahun ini dijangkakan jatuh pada 31 Ogos 2011. Bayangkan jika hanya 0.5% daripada 1.97 billion, umat Islam didunia membeli emas , sudah pasti harga emas akan melonjak naik...lebih daripada harga sekarang.


Faktor kedua dan terbesar yang akan menyebabkan kenaikan harga emas pada bulan mendatang adalah musim perayaan masyarakat India..terutama penduduk negara India sendiri.

Penduduk negara India adalah pemBeli emas fizikal yang terbesar didunia yang mampu mempengaruhi harga emas dunia. Pembelian emas dalam bentuk barang kemas oleh penduduk negara India mula memuncak pada musim atau bulan - bulan perkahwinan setiap tahun.

Musim perkahwinan dinegara ini bermula pada awal September hinggalah Disember setiap tahun. Sudah menjadi budaya bahawa pengantin di negara India amat suka memakai emas dihari perkahwinan dan emas juga dijadikan hadiah perkahwinan.

Pengantin wanita penuh disaluti emas 
Laporan daripada World Gold Council melaporkan, purata lebih 10 JUTA PERKAWINAN direkodkan berlaku di negara India setiap tahun dan ini memberikan impak yang besar terhadap permintaan emas fizikal SETIAP tahun..dan pada masa ini harga emas akan naik..lagi..kerana permintaan yang amat tinggi !

Sebagaimana yang kita semua tahu, bila sesuatu barangan naik harga ..amat sukar dia nak turun balik, begitu juga dengan emas fizikal ini, bila naik ..ia akan terus naik , naik..dan naik harga....

Faktor ketiga harga emas bakal melonjak naik adalah kerana pada bulan Oktober, rakyat negara India juga akan meraikan perayaan devali atau lebih kita kenali Depavali dinegara kita, maka pada musim perayaan ini pembelian emas akan meningkat, dan sudah pasti bila permintaan meningkat..harga PASTI NAIK...LAGI..

Oleh itu, saya suka mencadangkan kepada pembaca semua beli emas anda sekarang..HUBUNGI saya Asikin di talian 017 345 7478 untuk membeli emas anda terutama rantai emas i SERIES yang saya yakin suatu pemilikan emas yang terbaik kerana disamping boleh anda jadikan perhiasan, hadiah , anda juga boleh mengadaikannya di Ar Rahnu dipelbagai institusi kewangan yang menawarkan perkhidmatan  Ar Rahnu..

Mengadai emas di Ar Rahnu bererti anda pinjam duit dengan institusi kewangan dengan mencagarkan barang kemas milik anda dalam tempoh tertentu.

Beli emas anda sekarang kerana saya yakin harga emas ini akan mencecah USD1800.0/oz menjelang akhir tahun ini..daripada harga hari ini adalah USD1663.40/oz. Belilah rantai emas i Series Public Gold sekarang..sebelum harga nya meningkat pada bulan - bulan hadapan...CALL ME 017 345 7478.

HARGA EMAS I SERIES PADA 7 OGOS 2011.

i-Series 22K Jewellery Live Price





HARGA EMAS I SERIES TERKINI DAN HARGA BERUBAH SETIAP 20 MINIT

EBUKU PERCUMA

TERIMA KASIH MELAYARI WEB SAYA..PASTIKAN ANDA DOWNLOAD EBUKU PERCUMA DAN DAPATKAN TIP-TIP PELABURAN EMAS DARI SAYA...INSYA ALLAH..

BELI EMAS, SIMPAN EMAS, JUAL EMAS ...INSYA ALLAH ..ANDA TAK LEMAS DUIT..