EBUKU PANDUAN PELABURAN EMAS DAN TIP-TIP PELABURAN EMAS PERCUMA, PERCUMA.. !!!
SILA ISIKAN NAMA & EMAIL DAN BUAT PENGESAHAN

Name
Email


PERINGATAN : BILA ANDA DAH KLIK 'SUBMIT' SILA SEMAK eMAIL ANDA UNTUK BUAT PENGESAHAN BAGI MENDAPATKAN eBUKU dan TIPS PELABURAN EMAS..TERIMA KASIH.

Friday, June 17, 2011

RAHSIA MUDAH BELI EMAS TANPA MEMBEBANKAN WANG SAKU ANDA..

Membeli Emas dan menyimpan emas sebagai simpanan jangkamasa panjang atau simpanan untuk hari tua tidaklah sesukar yang difikirkan.

Ini semua terletak pada kita, jika anda  sanggup berusaha dengan bersungguh-sungguh ingin membeli emas dan mengumpul serta menyimpan emas; hari ini saya kongsikan bagaimana anda mampu membeli emas, setidak-tidaknya 1 Dinar sebulan tanpa membebankan kewangan ataupun wang saku anda !.

Semua kita tahu, untuk beli emas, anda perlukan WANG .

LANGKAH PERTAMA: RANCANG PERBELANJAAN DAN BERJIMAT.

Untuk membolehkan anda membeli emas samada beli emas secara online atau membeli emas terus dengan saya adalah dengan mengkaji ataupun menilai sumber kewangan anda dan seterusnya mengetahui dengan tepat kemana wang anda dibelanjakan dan mula lah berjimat cermat.

Ambil sehelai kertas dan tulislah sumber pendapatan anda serta kemana wang anda dibelanjakan dan lihat samaada anda masih ada lebihan wang ataupun anda masih kekurangan wang !.Lihat dengan teliti aliran kewangan anda, kemana sebenarnya wang anda dihabiskan ..mana- mana perbelanjaan yang berlebihan dan tidak bermanafaat harus kurangkan.

Ingatlah berbelanja tanpa pengurusan kewangan yang betul, akan menjadikan anda sentiasa sesak duit. Jika ada lebihan wang, mulakan tabungan anda dan kumpul wang.

Cara mudah nak kumpul lebihan wang ini adalah masukkan ia kedalam tin atau bekas bertutup..macam tin milo yang bersih dan kosong.Amalan ni nampak lucu..namu jika anda praktikan setiap hari..terutama duit syiling..ada lebih masuk tin ini..hujung bulan anda akan lihat..ia akan menjadi banyak.

Saya katakan begini kerana duit syiling ini kekadang kita letak bersepah dan cara ini juga mudah kerana sebahagian besar kita malas nak pergi bank setiap hari..

Hentikan perbelanjaan yang boros dan tidak memberi manafaat !.

LANGKAH KEDUA : MENCARI DUIT TERPIJAK !.

Dinegara kita ini banyak duit bersepah sepah ..anda tunggu nak ambik aje ..ANDA SANGGUP ?.. Sebenarnya jika kita berjalan di Malaysia ini terdapat bertaburan duit dimerata tempat jika kita melihat dengan "mata duitan",maksudnya jika kita lihat sesuatu dan berfikir macam mana nak tukar "benda - benda" ini menjadi duit. ?.

Satu perkara yang saya lihat telah banyak memperkayakan orang dan juga melibat syarikat besar adalah DUIT daripada bahan buangan !.Besi buruk, kertas, botol, plastik, tin aluminium boleh dikutip dan dijual kepada peraih serta juga kepada kilang.!. Tak percaya ? .Lihat gambar - gambar ini.
Ini adalah gambar lori trailer yang sarat dengan besi buruk untuk dijual dikilang melebur dikawasan perindustrian bukit raja. Ini lagi tempat lori menjual besi buruk juga di Bukit Raja

Klik pada gambar untuk besarkan imejnya.....Apakah syarikat gergasi yang beli besi buruk ini ?
Berapa harga jual besi ni ?.Pada masa ini besi RM 8.00 sekilo !. Kertas, kotak, tin aluminium saya tak pasti..........tapi semuanya ada harga. Jika nak jual secara kecilan datang aje ke Kampung Melayu Subang ni..bersepah agen pembelinya baik kertas, botol palstik dan lain - lain. Kampung Melayu Subang letaknya dekat Subang Airport.








Tapi ada ke orang kita buat ?. Yang kita dengar adalah....'paper lama, bateri lama," sau ka kau ko ji ' , siap pakai speaker lagi. Ini lah antara jalan mudah nak cari duit.


Tapi jangan lupa prinsip taqwa...Jangan dok kutip besi tutup longkang, wayar telekom, besi manhole dll..ini masaalah kita jika tiada taqwa.

Kenapa saya ceritakan ini semua ?. Kerana benda yang kita anggap remeh ni boleh hasilkan duit. Ini lah antara rahsia duit. Rakan saya dapat RM50.00 sebulan hanya jual kertas...psssss....reject daripada opis dia aje........sape nak bagi RM50.0 extra sebulan ni...

Duit juga kan......Ini adalah perkara asas bagaimana kita boleh cari duit. Saya tak suka berteori aje........saya akan bongkarkan segala rahsia duit disini......kerana duit ni sebenarnya mudah didapati........perkara penting adalah USAHA....dan ikut RAHSIA DUIT.....Doa, Usaha, Ikhlas dan Taqwa......Insya Allah kita akan berjaya.......

So bila ada duit sikit ni baru kita boleh buat modal untuk BELI EMAS DARIPADA SAYA tanpa beban poket..

Satu cara cari duit untuk beli emas...REZEKI HALAL


Inilah cara mudah nak dapat duit untuk beli emas tanpa bebankan poket anda..ANDA SANGGUP ?.ANDA BUAT..INSYA ALLAH BERJAYA...



Dengan menjual pelbagai sampah dari rumah anda, ia mampu beri pendapatan tambahan lumayan serta membantu mengurangkan bebanan sampah di dunia kita.


Saya ada kisah benar berkaitan dengan beberapa orang pengumpul besi buruk atau duit dari sampah yang akan saya kongsikan pada post akan datang..........



Oleh itu nak beli emas sekurang-kurang nya 1 Dinar Emas Public Gold setiap bulan ..sebenar tidaklah sukar..

Jika nak beli emas 
atau 
nak beli 1 dinar emas Public Gold, 
jangan lupa call me, 
Asikin 017 345 7478


No comments:

EBUKU PERCUMA

TERIMA KASIH MELAYARI WEB SAYA..PASTIKAN ANDA DOWNLOAD EBUKU PERCUMA DAN DAPATKAN TIP-TIP PELABURAN EMAS DARI SAYA...INSYA ALLAH..

BELI EMAS, SIMPAN EMAS, JUAL EMAS ...INSYA ALLAH ..ANDA TAK LEMAS DUIT..