Friday, March 18, 2011

Rahsia Emas Pusaka Terbongkar !!

Uncang Emas Hadiah  PERCUMA Dengan Setiap Pembelian

Hari ini saya akan membongkarkan kisah rahsia emas pusaka yang merupakan suatu kisah benar yang terjadi dalam sebuah keluarga. Kisah ini saya harap dapat dijadikan ikibar kepada kita semua....

Di Malaysia, kes-kes harta pusaka yang belum diselesaikan amat banyak dan membimbangkan. Puncanya adalah kerana waris-waris perlu melalui beberapa proses yang merumitkan sebelum mereka memperolehi harta pusaka. Antaranya melantik peguam, pergi ke Mahkamah Syariah untuk mendapatkan Sijil Faraidh. Kemudian ke Mahkamah Tinggi (kalau harta melebihi RM2 juta).

Jika kurang daripada RM2 juta dan mempunyai harta tidak alih (spt rumah dan tanah) kita kena  ke pergi ke Pejabat Tanah untuk buat urusan. Jika ada harta alih sahaja dan kurang RM 2 juta maka ke Amanah Raya Berhad dan perbicaraan yang memerlukan kehadiran semua ahli waris.

Kita juga patut ingat bahawa  apabila seseorang meninggal dunia, bank akan terus membekukan segala wang yang disimpan oleh si mati. Tiada siapa yang dibenarkan membawa keluar wang si mati walaupun ahli warisnya sendiri, yang mana mungkin anda sendiri yang menjadi pewaris..Ini satu kelemahan menyimpan tunai di bank..

Lebih menyayati hati jika sebab harta pusaka, sebuah institusi keluarga boleh berantakan dan pergaduhan sesama sendiri pada hal semasa kecil hidup bersama sebagai adik beradik....

Sumber : Berita Harian Online
Suatu jalan penyelesaian adalah membeli emas dan menyimpan emas ataupun beli emas dan hadiahkan  terus kepada anak - anak kita sekeping seorang untuk mereka warisi. terutama pada setiap ulang tahun kelahiran anak anda.. Mulakan mengumpul emas untuk anak - anak..anda...SEKARANG..!!

Hubungi saya 017 345 7478 untuk belian emas anda...

No comments: