EBUKU PANDUAN PELABURAN EMAS DAN TIP-TIP PELABURAN EMAS PERCUMA, PERCUMA.. !!!
SILA ISIKAN NAMA & EMAIL DAN BUAT PENGESAHAN

Name
Email


PERINGATAN : BILA ANDA DAH KLIK 'SUBMIT' SILA SEMAK eMAIL ANDA UNTUK BUAT PENGESAHAN BAGI MENDAPATKAN eBUKU dan TIPS PELABURAN EMAS..TERIMA KASIH.

Monday, March 21, 2011

JIHAD BISNES EMAS !


Adakah masih belum terdetik dihati anda untuk membeli emas, menyimpan emas ataupun menyertai perniagaan emas ?. Adakah anda masih tunggu dan lihat walaupun sudah yakin emas penyimpan kekayaan yang sebenar ?.

Saudara, hari ini bermula era baru dunia berikut serangan tentera bersekutu yang diketuai oleh Amerika Syarikat menyerang sebuah negara Islam Libya yang kaya dengan MINYAK..Adakah kita masih selesa menenonton berita - berita ini ?. Saya merasakan cukup sedih, bagaimana dengan mudah sesebuah negara Islam yang maju dilanyak begitu mudah !.

Kemungkinan  negara Libya akan menjadi seperti negara Iraq dan juga Afghanistan hancur. Oleh itu buatlah persiapan menggukuhkan kedudukan ekonomi dan menyimpan kekayaan yang sebenar dengan menyimpan emas atau sertai segera bersama saya dalam menjalankan perniagaan emas, Jihad Bisnes Emas !.

Jihad Bisnes merupakan saranan yang dibuat oleh Tokoh Koporat Tan Sri Muhammad Ali Hashim bagi meningkatkan ekonomi umat islam sebagaimana dalam siarkan dalam utusan online.

Klik untuk ke sumber

‘‘JIHAD bisnes akan menyedarkan kita bahawa kita berjuang bukan untuk peribadi. Kita mempunyai ramai ahli korporat yang berjuang, menerajui syarikat besar untuk kerajaan dan masyarakat. ‘‘Sebenarnya orang Melayu tidak lemah dalam ekonomi tetapi individu Melayu.’’

Penegasan itu dilontarkan tokoh korporat, Tan Sri Muhammad Ali Hashim dalam wawancara bersama Mingguan Malaysia yang berlangsung kira-kira dua jam.











Lihat video ini.dan fikirkan lah..Hidup ini bukan sia - sia..

Penyertaan anda dalam perniagaan emas bukan sahaja kita berurusan jual emas dan beli emas, bahkan kita sebenarnya membantu umat islam khususnya dan rakyat Malaysia amnya menyimpan kekayaan yang sebenar. Ingatlah apa yang sedang menimpa bumi Libya dan yang telah menimpa bumi Iraq dan Afghanistan, tiada jaminan ia tidak berlaku kepada kita.

Mari kita lihat negara jiran - jiran kita tentang simpanan emas mereka !.
KILIK Untuk BESARKAN
Kita masih belum tersenarai pengguna dan penyimpan emas !. Kemana wang kita belanjakan ?

Penduduk Vietnam, Indonesia, Thailand mereka kuat menyimpan EMAS !. Kita ?. Saya masih teringat lagi semasa disekolah dahulu, masa kita masih budak sekolah, ketika peperangan Vietnam , dimana Amerika
Syarikat telah serang Vietnam.

Banyak rakyatnya lari dan sebahagian kenegara kita..Kini baru saya tahu bahawa mereka lari bukan lari kosong tapi membawa kepingan emas bersama mereka, walaupun pada masa itu bapa dan bapa saudara kita telah bercerita orang Vetnam bawa emas yang banyak...

Kepingan Emas yang dibawa oleh rakyat Vietnam dahulu..


Oleh itu mulakan simpanan emas anda sekarang hubungi saya Asikin Ab.Hamid 017 345 7478..

Berikutan serangan ini, harga emas dipasaran global mula melambung dan saya jangkakan ia akan terus naik lihatlah sejarah  harga emas ;
 HARGA SEKARANG:


Harga emas awal pagi

Harga Emas jam 9.30 pagi
Harga tahun 2010..

HARGA EMAS PUBLIC GOLD TAHUN 2009..Harga Kini ?..Berapa peratus KENAIKAN ?.. kiralah..
KALKULATOR DAH ADE..KIRA JANGAN TAK KIRA....


powered by math calculator at calculator.net
Oleh itu beli emas anda sekarang atau sertai bisnes emas ini hubungi saya 017 345 7478
Duit makin mengalami kemerosotan nilai..emas semakin naik nilai nye

Asikin 017 345 7478
Membantu Anda Menyimpan Kekayaan Sebenar..
BELI EMAS SEKARANG

Friday, March 18, 2011

Rahsia Emas Pusaka Terbongkar !!

Uncang Emas Hadiah  PERCUMA Dengan Setiap Pembelian

Hari ini saya akan membongkarkan kisah rahsia emas pusaka yang merupakan suatu kisah benar yang terjadi dalam sebuah keluarga. Kisah ini saya harap dapat dijadikan ikibar kepada kita semua....

Di Malaysia, kes-kes harta pusaka yang belum diselesaikan amat banyak dan membimbangkan. Puncanya adalah kerana waris-waris perlu melalui beberapa proses yang merumitkan sebelum mereka memperolehi harta pusaka. Antaranya melantik peguam, pergi ke Mahkamah Syariah untuk mendapatkan Sijil Faraidh. Kemudian ke Mahkamah Tinggi (kalau harta melebihi RM2 juta).

Jika kurang daripada RM2 juta dan mempunyai harta tidak alih (spt rumah dan tanah) kita kena  ke pergi ke Pejabat Tanah untuk buat urusan. Jika ada harta alih sahaja dan kurang RM 2 juta maka ke Amanah Raya Berhad dan perbicaraan yang memerlukan kehadiran semua ahli waris.

Kita juga patut ingat bahawa  apabila seseorang meninggal dunia, bank akan terus membekukan segala wang yang disimpan oleh si mati. Tiada siapa yang dibenarkan membawa keluar wang si mati walaupun ahli warisnya sendiri, yang mana mungkin anda sendiri yang menjadi pewaris..Ini satu kelemahan menyimpan tunai di bank..

Lebih menyayati hati jika sebab harta pusaka, sebuah institusi keluarga boleh berantakan dan pergaduhan sesama sendiri pada hal semasa kecil hidup bersama sebagai adik beradik....

Sumber : Berita Harian Online
Suatu jalan penyelesaian adalah membeli emas dan menyimpan emas ataupun beli emas dan hadiahkan  terus kepada anak - anak kita sekeping seorang untuk mereka warisi. terutama pada setiap ulang tahun kelahiran anak anda.. Mulakan mengumpul emas untuk anak - anak..anda...SEKARANG..!!

Hubungi saya 017 345 7478 untuk belian emas anda...

Thursday, March 17, 2011

EMAS SEMAKIN MENJADI PILIHAN !

Generasi muda semakin bijak membuat plihan simpanan kekayaan. Tahniah kepada rakan kita yang telah membuat tindakan pantas dan bijak membeli emas pada harga emas murah semalam..Pelanggan pertama yang menerima hadiah sekeping CD 40 PANDUAN BUAT WANG .
Emas semakin menjadi pilihan simpanan kekayaan sebenar untuk jangkamasa panjang. Petang semalam lebih kurang jam 6.00 petang saya telah berjaya membantu rakan kita menyimpan kekayaan yang sebenar dengan menyimpan emas.Tahniah saudara dan saudari kerana pantas merebut peluang.

Sebagaimana yang dijanjikan saya juga turut menghadiahkan sekeping CD 40 Panduan Buat Wang..sebagai tanda terima kasih kerana membeli emas Public Gold daripada saya..serta hadiah bonus rahsia daripada saya..

Inilah satu daripada kelebihan membeli emas serta menjual emas Public Gold ini, kita boleh lakukan dimana sahaja tanpa terikat dengan waktu dan tempat.Begitu juga dengan pembeli, mereka boleh membeli pada masa yang telah dipersetujui serta untuk kebaikan dan keselesaan semua pihak..


Saya membuat jualan ini selepas balik dari kerja dan jelas terbukti bahawa anda tidak perlu pun berhenti kerja untuk menyertai perniagaan emas bersama saya dengan menjadi agent Public Gold ini. Lebih menarik kita juga tak perlu ada kedai..yang penting modal minima RM20,000.untuk kita buat beli emas.

Dan dengan handphone yang kita miliki, sudah mampu untuk menjalankan perniagaan emas ini kerana harga emas TERKINI boleh kita semak dengan hantar SMS sahaja..Cuba try..jika nak semak harga emas Public Gold, tulis pada massage ' PUBLIC GOLD' dan hantar ke 32828 dah dapat tahu harga untuk kita buat jualan..

Oleh itu mari beli emas atau sertai perniagaan emas dengan saya. 
Jika minat hubungi saya ditalian
017 345 7478

Wednesday, March 16, 2011

HARGA EMAS MURAH MASA TERBAIK UNTUK BELI EMAS DAN MENYERTAI PERNIAGAAN EMAS

BELI EMAS SEKARANG MASA HARGA MURAH INI !.

Harga emas jatuh merundum murah hari ini susulan gempa bumi dan tsunami di Jepun. Bila harga emas murah ini merupakan peluang bagi anda nak beli emas ataupun menyertai perniagaan emas yang terbaik.

Ini kerana dengan harga emas murah ini, anda dapat membeli emas dengan kuantiti yang banyak. Jika anda berniaga emas, ini masa nak beli dan buat stok..bila harga naik boleh jual pada harga pasaran semasa..dan pasti akan banyak menguntungkan anda.


Oleh itu hubungi saya 017 345 7478 
untuk beli emas anda
 SEKARANG..

Saturday, March 12, 2011

BELI EMAS TAWARAN HEBAT SERTA HADIAH MISTERI UNTUK BULAN MAC 2011

Hari ini saya melancarkan TAWARAN HEBAT BELI EMAS SERTA HADIAH MISTERI  BULAN MAC untuk mereka yang berminat nak membeli emas Public Gold dengan berat minima 20 gram.

Tawaran bulan Mac ini adalah bagi meraikan pelbagai keraian yang dijalankan oleh rakyat Malaysia pada bulan Mac ini. Maklum sahajalah di bulan Mac ini adalah cuti sekolah penggal pertama bermula dan macam perayaan terutama perkahwinan.

Saya sendiri pun banyak sungguh undangan ke majlis perkahwinan hingga ada yang tak terkejar..dan yang dah kawin ..biasalah ..beranak pula..

Pada bulan ini juga depa buat kenduri aqiqah..atau kenduri kesyukuran dan macam - macam..Oleh saya bagi meraikan pelbagai majlis pada bulan ini terutama pengantin - pengantin yang dah dapat duit hantaran tu bolehlah beli emas buat simpanan.

 CD PERCUMA 
DENGAN SETIAP BELIAN EMAS

Silap mata ini ada dalam CD..boleh test bagaimana David dapat baca fikiran anda..
dia akan hilangkan kad yang anda pilih !

eBuku Panduan Asas Perniagaan Internet Hanya Dari Rumah..


HUBUNGI SAYA , ASIKIN AB.HAMID,
DI TALIAN

017 345 7478 

UNTUK MEMBELI DAN MEMILIKI EMAS ANDA... 

Tuesday, March 8, 2011

JAMINAN BELI BALIK EMAS ANDA MENGUNTUNGKAN


Keunikan berniaga  membeli emas dan menjual emas dengan saya adalah JAMINAN BELI BALIK EMAS ANDA DENGAN HARGA 'WE BUY'...Semua emas yang saya jual ..Insya Allah,  saya akan beli balik dengan anda pada HARGA 'WE BUY'.

Adalah diharapkan dengan jaminan ini anda tidak perlu risau untuk mencari kat mana nak jual balik. Syaratnya anda ada emas Public Gold dan juga SIJIL KETULINANNYA ..itu sahaja..

Sungguh mudah..Anda tak perlu bersusah mencari pembeli lagi..dan jual beli emas dengan saya pun boleh dibuat insya Allah hingga jam 10.00 malam..tak perlu risau nak ambik cuti nak jual ka atau nak beli..

Oleh itu beli emas anda sekarang dengan saya ..

call Asikin : 017 345 7478..

Sunday, March 6, 2011

Berniaga Emas Boleh Menjadi Sumber Pendapatan Kedua..

Pada zaman ini pada pandangan saya, mencari pendapatan yang kedua merupakan suatu perlu kita lakukan. Satu cara adalah dengan berniaga emas ataupun membeli dan menyimpan emas.

Jika dahulu orang tua -tua kita, bila ada duit sikit..depa dok beli tanah..la.Bila tanya kenapa beli tanah ?Nak bagi anak cucu..dan juga nak buat pi Mekah..la..bila nak pi Mekah atau anak masuk U..depa jual sekeping..

Zaman saya budak - budak dahulu tanah murah..la..Dengan duit RM1000.0 dah boleh beli tanah se ekar dua..Hari ini..duit RM1000.0 ? tanah baja bunga boleh le..tanah baja tahi kambing pun RM20 sekilo..mahal daripada daging kambing. Oleh itu apa backup ..duit kita ?. 

Satu daripada cara terbaik adalah berniaga emas ataupun beli dan simpan emas. Ye lah duit RM3200.0 nak beli tanah apa..Jika beli emas..emas seperti tanah tetap naik harga setiap tahun..boleh jual jika kita mahu ..cara nak jual saya dah kongsikan dalam post yang lalu..

Beli dan kumpul serta simpan emas ..senang nak kita warisi..kita beli dan kumpul emas Public Gold 20 gram..senang nak diwarisi atau nak bagi kat anak -anak..beli dan beri kat mereka sekeping seorang..mudah..

Jika tanah ..kadang - kadang susah .nak bagi..lebih - lebih lagi jika tiada persefahaman antara pewaris..berebut sampai ke mahkamah tak sudah - sudah..Last - last tanah tu langsung tak boleh buat apa -apa pun..

Saya teruja nak menulis hari ini keran petang tadi tengok rancangan Nona..ada majlis perkahwinan..duit hantaran sahaja RM70,000.0..wow..buat pulak kat tempat ekslusif..terpikir juga jika ini takdir kepada anak -anak kita..mana nak cekau duit tu...kalau tak menyimpan dari sekarang..

Kini nak sekolah pun belanja semakin naik..Oleh itu suka tak suka kita perlu ( bagi saya wajib la) cari pendapatan kedua..Ini merupakan satu sebab saya berniaga emas..Berniaga emas ni risiko nak rugi..hampir tiada..marketnya cukup besar..

Jika minat nak join berniaga emas atau nak beli emas boleh call saya 017 345 7478..

Saturday, March 5, 2011

3 Keistemewaan Menyimpan Emas Pada Bulan Mac Tahun 2011

Stok sedia ada ditempah pelanggan..

Ramai yang dah beli emas dan yang mula membuat pelaburan emas.Harga emas semakin naik dan akan naik lagi.

Hari ini saya akan kongsikan keistemewaan membeli emas public gold daripada saya pada bulan MAC ini..

1. HARGA EMAS akan naik dengan cepat pada bulan ini dan insya Allah dijangkan akan naik lagi pada bulan April 2011 ini. Oleh itu beli emas anda sekarang daripada saya kerana stok tersedia ada. Lihat pergerakan harga emas ini.


Dalam masa 6 hari sahaja harga emas telah melambung naik dengan cepat. Oleh itu jika anda membeli dan menyimpan anda sekarang anda cepat untung kerana nilai emas anda telah meningkat naik !. Contoh mudah begini.katakan pada 1 Mac 2011 lalu anda dah dapat gaji..RM3154.0 dan anda beli emas Public Gold 20gram pada tarikh berkenaan dan pada hari 6 Mac 2011..nilai emas yang anda miliki itu telah naik menjadi RM3201.0..berapa anda untung ? RM3201.0 - RM3154.0 = RM47.0 ..TANPA BERBUAT  APA - APA PUN !.
Bagaimana jika wang RM3154.0 itu anda simpan dalam kocek atau bawah bantal, ada dia nak bertambah ?.

Anda mungkin bertanya macam mana nak dapat duit RM47.0 itu..Ya lain tidaknya ..jika anda mahu anda jual emas itu lah..

INI RAHSIANYA..: 
JIKA ANDA BUKAN AGENT PUBLIC GOLD ANDA BOLEH JUAL EMAS YANG ANDA MILIKI TU PADA SESIAPA SAHAJA DAN PADA HARGA ANDA SUKA LAH. anda boleh JUAL PADA HARGA WE SELL PADA ORANG LAIN..bukan pada dealer..

TAPI JIKA  ANDA NAK JUAL BALIK KEPADA SAYA ..SAYA KENA BELI PADA HARGA WE BUY..sebab ini syarat dan peraturan yang saya perlu patuhi sebagai agent Public Gold.

Namun jika masa yang lama ..harga WE BUY itu pun akan naik melebihi harga WE SELL..tak percaya ? Lihat


Katakan pada 19 Julai 2010 anda dah beli PG 20 gram pada harga RM2769.0 ( wow murahnya..he he)...dan jika anda jual kepada saya sekarang ..saya akan beli pada harga WE BUY RM3009.0 , mana kata anda dah untung RM3009.0 - RM2769.0 = RM240.0 !.

Tapi jika anda bukan dealer ..anda juga boleh jual pada harga ikut anda suka ..kepada sesiapa aje..dengan harga WE SELL..contoh Harga WE SELL 6 Mac 2011 adalah RM3201.0. Oleh itu untung laba anda adalah ..RM3201.0 (Harga sekarang) - RM2769.0 (Harga semasa beli) = RM432.0 ( ini untung berganda!).

Jika tiada orang nak beli..BILA HARGA WE BUY NAIK ( melebihi harga and beli)..JUAL BALIK PADA PUBLIC GOLD lah pada HARGA WE BUY...apa susah..

.INGATLAH PELABURAN EMAS ADALAH PELABURAN JANGKA MASA PANJANG...INSYA ALLAH PASTI UNTUNG...

2. Harga emas dijangka naik pada bulan April ni sebab kekacauan masih lagi berlaku dinegara Libya...bila negara kacau rakyat Libya yang kaya akan beli emas..untuk bawa lari keluar negara..depa tak akan bawa duit kertas..sebab..jika kerajaan bertukar..mungkin wang kertas yang dibawa tu tak laku..mereka rugi...pokai la.. 

Kalau dia bawa emas, emas mana - mana boleh jual. Oleh itu permintaan kepada emas akan meningkat..bila permintaan meningkat HARGA PASI NAIK LE.. tak caya ? tengok ni..


Saya ada miliki 2 keping duit dinar Iraq ni..ikut nilai adalah 500 dinar...laku lagi kah ? Bayangkan kalau dinar ini adalah dinar emas...Kaya kita weh...

3. Beli Emas Public Gold dengan saya akan saya kongsikan TEKNIK Rahsia Pantas nak ganda emas...

HUBUNGI SAYA SEGERA UNTUK MEMBELI & MEMILIKI EMAS ANDA
017 345 7478..

Jumpa lagi..@ Perniagaan Emas


Wednesday, March 2, 2011

RAHSIA HARGA EMAS TERBONGKAR SUATU PENDEDAHAN BERANI....!

Rahsia harga emas yang banyak tidak diketahui umum akan saya bongkarkan dalam penulisan kali ini. Saya yakin pasti ramai akan terkejut dan juga ramai juga yang akan bergembira kerana telah memiliki dan menyimpan emas lebih awal...

RAHSIA - RAHSIA HARGA EMAS

1.  Harga emas SENTIASA TURUN NAIK SETIAP HARI.
    Carta Pergerakan Harga Emas Dunia 24 jam.
    www.kitco.com


    2. Harga emas TETAP NAIK DARI BULAN KE BULAN LAIN

     Pergerakan Harga Emas Daripada Bulan Januari 2011 hingga Mac 2011.
    Walaupun ada turun- naik secara purata TETAP NAIK...NAIK

     3. Harga emas AKAN SENTIASA NAIK SEPANJANG TAHUN.

     Harga Emas SENTIASA NAIK SEPANJANG TAHUN..

      4. Harga Emas NAIK DARI TAHUN KE TAHUN .

      Pergerakan harga emas dari tahun 2000 hingga tahun 2011..

      Oleh itu miliki emas sekarang..Simpan emas menyimpan kekayaan sebenar untuk jangkamasa panjang..

      Hubungi saya Asikin 017 345 7478 
      untuk membeli emas Public Gold anda..

      .SEKARANG USAH BERTANGGUH LAGI..!!

      Tuesday, March 1, 2011

      Perniagaan Emas Semakin Rancak Sana Sini : TERKINI Kerajaan Negeri Perak Lancar Dinar dan Dirham.

       Dinar PERAK  dan Dirham PERAK.

      Perniagaan emas semakin rancak sana - sini dan terkini semalam kerajaan Negeri Perak telah melancarkan Dinar PERAK dan Dirham PERAK..sebagaimana dilaporkan oleh PERAKTODAY..petikan

      " Kerajaan Perak menempa sejarah apabila melancarkan syiling dinar emas dan dirham perak sebagai instrumen pelaburan dan simpanan pertama di dunia yang menggunakan kandungan emas dan perak tulen.
      Menteri Besar, Datuk Seri Dr Zambry Abdul Kadir, berkata usaha memperkenalkan dinar emas dan dirham perak di negeri ini bermula sejak 2005 lagi dengan kerjasama Ketua Jabatan Kewangan, Ekonomi dan Pengurusan Sains IIUM, Prof Ahamed Kameel Mydeen Meera.

      “Saya mengadakan beberapa siri perbincangan dengan Prof Ahamed Kameel yang bertanggungjawab dalam hal ini dan seterusnya membawa kepada detik bersejarah pelancaran dinar emas dan dirham perak yang menggunakan kandungan emas 24K dan perak tulen.

      “Kualiti dinar dan dirham yang kita lancarkan ini lebih baik daripada yang dihasilkan pada zaman Khalifah Abd Malik Ibn Marwan iaitu 1,357 tahun lalu yang hanya 97 peratus emas.

      “Sebaliknya kerajaan Perak memperkenalkan dinar emas dan dirham perak yang pertama di dunia menggunakan kandungan emas 24K dan 99.9 peratus perak.

      “Penting juga untuk diketahui umum bahawa dinar dan dirham ini bukan bertujuan menggantikan mata wang atau menjadi transaksi dalam urusan jual beli,” katanya kepada pemberita selepas melancarkan dinar emas dan dirham perak milik kerajaan Perak di Ipoh hari ini.

      Projek itu dijayakan hasil kerjasama strategik GoldNet International Sdn. Bhd. dan Perbadanan Kemajuan Negeri Perak (PKNP).

      Pada majlis itu juga, Dr Zambry turut melancarkan buku ‘The Real Money’ yang disunting oleh Prof Ahamed Kameel.

      Sementara itu, Dr Zambry berkata, kerajaan negeri juga yakin pengenalan dirham emas dan dirham perak mampu menggalakkan perkembangan sektor baru seperti perkhidmatan selain membuka peluang pekerjaan dalam bidang berkaitan.

      Jelasnya, permintaan untuk memiliki dinar emas dan dirham perak ini diterima dari Brunei dan Singapura dan sebagai permulaan, masing-masing 1,000 keping syiling dinar emas dan dirham perak dikeluarkan dengan nilai RM3 juta.

      Minat untuk memiliki emas sebagai pelaburan dan simpanan juga katanya, menunjukkan sambutan yang semakin meningkat baik dari kalangan umat Islam mahupun bukan Islam.

      Dalam perkembangan berkaitan, Pengerusi Eksekutif GoldNet International Sdn Bhd, Datuk Rais Hussin Mohamed Arif, berkata dalam keadaan krisis ekonomi global yang dihadapi sekarang, dinar emas dan dirham perak adalah alternatif pilihan bagi mempelbagaikan pelaburan dan melindungi wang simpanan daripada inflasi.
      Tambahnya, inflasi adalah satu fenomena ekonomi yang kerap berlaku dan emas pula boleh bertahan nilainya dengan baik pada jangka masa panjang.

      “Oleh itu, emas merupakan satu benteng yang baik terhadap inflasi selain boleh digunakan sebagai menunjukkan rasa cinta dan kasih sayang, penghargaan, pengiktirafan prestasi serta mengikuti agama kerana ia boleh digunakan untuk membayar zakat,” katanya.

      Tambahnya, setiap pembelian dinar emas dan dirham perak ini akan disumbangkan kepada tabung wakaf untuk dimanfaatkan oleh umat Islam yang kurang berkemampuan.

      Rais Hussin berkata, pembuatan dinar emas dan dirham perak berkualiti tinggi itu membabitkan sebuah syarikat tempatan berpangkalan di Kuala Kangsar, iaitu Mariwasa Kraftangan Sdn. Bhd.

      “Dinar dan dirham Perak ini direka secara unik. Jata negeri Perak ditempa di bahagian muka hadapan wang syiling tersebut sementara reka bentuk klasik dinar Islam yang pertama kali digunakan semasa zaman Khalifah Abdul Malik Marwan pula dicetak di bahagian belakang.

      “Dinar Perak merupakan wang syiling seberat 4.25 gram 24K emas sementara dirham pula adalah seberat 3 gram 99.9 syiling perak.,” katanya dan satu dinar emas dijual pada harga RM690 manakala koleksi dirham dijual dengan RM260.

      GoldNet juga katanya, melantik pengedar tempatan iaitu Nubex Sdn. Bhd. yang akan membeli dan menjual dinar serta dirham Perak ke seluruh Malaysia termasuk luar negara.

      “Nubex juga sedang dalam perbincangan dengan Yayasan Pembangunan Ekonomi Islam Malaysia (Yapeim) untuk mengedarkan syiling tersebut kepada pelbagai rangkaian cawangan yayasan tersebut,” katanya.
       
      Sumber > PERAK TODAY   
          http://peraktoday.com/wp/?p=13921                                  
      Syarikat Public Gold juga ada memasarkan produk dinar ini.dengan harga yang sungguh istimewa..
      1Dinar Public Gold adalah diperbuat daripada emas 916 ( Emas Barang Kemas) dengan berat 4.25 gram


      Selain 1 Dinar, nilai dinar yang dipasarkan adalah 5 Dinar dan 10 Dinar..lihat harga Dinar Public Gold Hari ini..
      Jika minat nak beli . saya ada stok 1 Dinar Public Gold ,namun untuk pelaburan adalah dicadangkan anda beli bar PUBLIC GOLD seberat 20 gram.

      Kerancakan kemunculan perniagaan emas ini sudah pasti meyakin lagi saya bahawa JUAL EMAS DAN BELI EMAS INI ada PASARAN NYA dan PASTI MENGUNTUNGKAN..Jika tidak kenapa semakin banyak syarikat - syarikat muncul MEMASAR EMAS...

      PERSOALANNYA ANDA BILA LAGI NAK JOIN BISNES EMAS INI ? 

      BERTINDAK SERTAI SEKARANG  BERSAMA SAYA !

      Hubungi saya 017 345 7478 
      atau 
      admin@perniagaanemas.com
      atau
      asikin1@hotmail.com


      Jumpa anda dalam kumpulan saya..Insya Allah..amin..




      EBUKU PERCUMA

      TERIMA KASIH MELAYARI WEB SAYA..PASTIKAN ANDA DOWNLOAD EBUKU PERCUMA DAN DAPATKAN TIP-TIP PELABURAN EMAS DARI SAYA...INSYA ALLAH..

      BELI EMAS, SIMPAN EMAS, JUAL EMAS ...INSYA ALLAH ..ANDA TAK LEMAS DUIT..