Tuesday, February 15, 2011

Jual Emas Sempena Cuti Maulidur Rasul :TAWARAN HEBAT BELI EMAS DAN JEM STRAWBERY PERCUMA


Jual Emas sempena cuti Maulidur Rasul tawaran hebat khas untuk mereka yang tinggal di Shah Alam, Petaling Jaya, USJ, Subang Jaya dan Sungai Buloh..Beli Emas Bar Public Gold berat 20 gram..saya berikan PERCUMA JEM STRAWBERI..khas untuk anda..call me 017 - 345 7478... WHILE STOK LAST...

Hari ini merupakan cuti umum di seluruh negara sempena kelahiran nabi kita Muhammad s.a.w.


Maulidur Rasul (dalam bahasa Arab bermaksud kelahiran Rasul) adalah hari bersejarah keputeraan Nabi Muhammad. Hari ini jatuh pada hari ke-12 bulan Rabiul Awal sempena kelahiran Nabi yang jatuh pada pada Isnin ( Dari hadith riwayat Muslim, 8/25 ) 12 Rabiul Awal Tahun Gajah bersamaan dengan 23 April 571. 


Baginda Nabi Muhammad s.a.w adalah nabi terakhir yang diutus oleh Allah s.w.t 


Setiap tahun pada hari itu, umat Islam di seluruh dunia akan mengadakan majlis memperingati keputeraan Nabi Muhammad s.a.w dengan mengadakan beberapa acara seperti perarakan, ceramah dan sebagainya. Banyak kelebihan dan keistimewaan yang akan dikurniakan oleh Allah Subhanahu Wataala kepada mereka yang dapat mengadakan atau menghadiri majlis Maulidur Rasul.

Kita dapat lihat betapa besarnya kelebihan orang yang memuliakan majlis keputeraan Nabi Muhammad Sallallahu Alaihi Wasallam, kerana bila berniat sahaja hendak mengadakan Maulud Nabi, sudah pun dikira mendapat pahala dan dimuliakan. Sememangnya bernazar untuk melakukan sesuatu yang baik merupakan doa dan dikira amal salih.
Jelas kepada kita bahawa pembalasan Allah Subhanahu Wataala terhadap kebaikan begitu cepat sehinggakan terdetik sahaja di hati hendak berbuat kebaikan, sudah Allah Subhanahu Wataala akan memberi pembalasan yang tiada ternilai. Seseorang yang beriman, kuat bersandar kepada Allah, ketika di dalam kesusahan dia tetap tenang dan hatinya hanya mengadu kepada Allah dan mengharapkan pertolongan dan kasih sayang Allah Subhanahu Wataala.
Keberkatan mengadakan Majlis Maulud itu bukan sahaja didapati oleh orang yang mengadakan majlis itu, tetapi seluruh ahli rumah atau orang yang tinggal di tempat itu turut mendapat keberkatannya.
Sempena Maulidur Rasul ini, saya berpesan pada diri saya dan juga rakan -rakan semua ..marilah kita perbanyakan selawat ke atas Nabi Muhammad s.a.w ..nabi yang kita kasih semuga kita semua selamat dan beroleh bahagia didunia dan akhirat..Insya Allah...amin..
SELAWAT MURAH REZEKI..BACAANNYA..

TERJEMAHAN NYA

Wahai Allah rahmati dan kurniakanlah
Kesejahteraan atas Muhammad Rasulullah
Dan selawat yang dapat melapangkan rezeki kami
Dan menjadikan baiknya akhlak kami
dan curahkanlah kesejahteraan
atas keluarga dan para sahabatnya…

MAHER ZAIN: YA NABI SALAM ALAYKA..


PELANGGAN EMAS SAYA HARI INI


Tahniah kerana telah membuat PILIHAN BIJAK EMAS..Keriangan jelas terpancar pada pelanggan emas, tanda kepuasan perkhidmatan pemasaran emas kami..Semakin ramai golongan muda dan terpelajar sedar kehebatan menyimpan emas..TAHNIAH..ANDA HEBAT..
Saya tetap jual Emas walaupun cuti umum..ini kelebihan peniaga emas.Public Gold..Kami berniaga dimana sahaja ..mengikut keselesaan pembeli emas...TANPA MILIKI KEDAI.....

BAGAIMANA KAMI MENEMUI PEMBELI KAMI ? 
INI TEKNIK RAHSIA TEAM ASIKIN...

BELI EMAS, JUAL EMAS, SIMPAN EMAS..INSYA ALLAH ANDA TAK LEMAS DUIT.

ASIKIN AB.HAMID
017 345 7478
SHAH ALAM
SELANGOR


No comments: