EBUKU PANDUAN PELABURAN EMAS DAN TIP-TIP PELABURAN EMAS PERCUMA, PERCUMA.. !!!
SILA ISIKAN NAMA & EMAIL DAN BUAT PENGESAHAN

Name
Email


PERINGATAN : BILA ANDA DAH KLIK 'SUBMIT' SILA SEMAK eMAIL ANDA UNTUK BUAT PENGESAHAN BAGI MENDAPATKAN eBUKU dan TIPS PELABURAN EMAS..TERIMA KASIH.

Sunday, October 3, 2010

Perniagaan Yang Sukar Nak Rugi Dengan Modal RM20,000.00 Sahaja..

Bila kita berbicara pasal rezeki, ramai yang tahu bahawa 9/10 punca rezeki dikatakan boleh diperolehi daripada perniagaan. Persoalanya berapa ramai di antara kita yang menceburkan diri dalam dunia perniagaan ?.Sebahagian kita lebih selesa makan gaji sama ada disektor kerajaan ataupun swasta.

Namun begitu dengan keadaan ekonomi dan gaya hidup masa kini menjadikan gaji yang kite terima tidak mencukupi kerana banyak yang nak dibayar dan ditanggung setiap bulan yang memerlukan duit. Maka ramai yang secara tidak langsung mula mencari peluang untuk menambah pendapatan.

Dalam kesempitan ini juga ada yang mengambil kesempatan untuk meraih pulangan yang cepat daripada kejahilan orang awam mencari pendapatan tambahan, seterusnya muncul pelbagai skim cepat kaya seperti kutu wang pos dan pelbagai pelaburan yang tak tentu ujung pangkal yang memanipulasikan kemudahan internet seperti swisscash, pelbagai network hatta perniagaan berbentuk ' MLM' yang dimanipulasi oleh golongan tertentu.

Semua ini tidak lain kerana kite semua ingin mencari pendapatan tambahan namun segelitir kita malas hendak berusaha, yang penting tiap bulan masyukkk..akhir nya semua skim ini terkubur bersama lenyapnya pelaburan yang dibuat....


Kini terdapat syarikat yang ingin menawarkan peluang menambah pendapatan yang boleh anda sertai , ia itu syarikat Public Fine Gold International Sdn.Bhd atau lebih dikenali syarikat Public Gold . Kita boleh jadi agen penjual emas syarikat ini dengan modal pada tawaran istemewa RM20,000.00 untuk bulan Oktober ini. Peluang nak jadi agent ini perlu direbut segera kerana selepas  bulan Oktober , modal nak jadi agent adalah RM40,000.00.

Kelebihan jadi agen adalah kita dapat komisyen 1.5% daripada nilai jualan yang kite buat dan untuk jual emas ini sebenarnya tidaklah sesukar mana. Bagi saya perkara yang penting anda jadi agent jual emas..suatu perniagaan yang kurang diceburi oleh orang Melayu. Perkara yang lebih menarik adalah berniaga emas ini sukar nak rugi kerana harga emas sentiasa naik.

Modal permulaan RM20,000.0 ini juga digunakan untuk beli emas keping yang akan anda pegang sendiri dan jadikan bahan dagangan atau stok, tiada cas lain dikenakan kecuali kos penghantaran emas berkenaan.

Saya katakan peluang baik kerana nak berniaga emas ini pada kebiasaannya modal bukan sikit,  banyak,.. contoh jika anda nak ambik Francais Habib Jewel atau Poh Kong..jum kite lihat modalnya....


Tu dia modalnya  RM1,000,000.00.....( Klik untuk besarkan )

 Lagi laa.......RM1.4 +++ juta weh..


Ini dia peluang yang ditawarkan oleh Public Gold

Klik untuk;. DOWNLOAD BORANG

Jika anda tak boleh dowload SMS alamat ke 017 - 345 7478 nanti saya poskan..FREE..

Anda mungkin tertanya - tanya kat mana nak cari modal ni...saya kongsikan rahsia ini  yang saya petik daripada Malaysian Francais Assosiation yang dipetik daripada Utusan Malaysia,
" KISAH FOUNDER HABIB JEWEL MEMULAKAN PERNIAGAAN HABIB;
Mengimbau kembali detik-detik awal pembabitan beliau dalam industri batu permata dan barang kemas ini, Habib Mohamed berkata, semuanya bermula pada awal tahun 1950 apabila beliau memulakan kariernya sebagai pembantu di sebuah kedai emas di Pulau Pinang.

Modal

Selepas beberapa tahun bekerja di kedai permata itu, pada tahun 1953, beliau memutuskan untuk menjalankan perniagaan sendiri dan mengajak seorang rakannya untuk membuka perniagaan batu permata dan barang kemas.
Katanya, pada awal penubuhan penubuhan perniagaan itu, beliau tidak mempunyai sebarang modal dan hanya berbekalkan modal kepunyaan rakannya iaitu RM5,000 untuk menjalankan perniagaan tersebut.

Selepas beberapa tahun berkecimpung, pada tahun 1958 dengan berbekalkan modal sendiri sebanyak RM3,800, Habib Mohamed memutuskan mengendalikan perniagaan dengan cara sendiri. Dan beliau akhirnya memiliki sebuah kedai di Lebuh Pitt atau Jalan Masjid Kapitan Keling yang lebih dikenali di kalangan penduduk tempatan sebagai 'Jalan Batu Permata'.

Melalui inisiatif sendiri yang mengharungi penuh kesukaran dan keperitan tanpa mendapat bantuan dari rakan-rakan, Habib Mohamed menjual barangan pada harga murah sehingga menjadikan kedainya amat laku.
Ramai pelanggan amat terkejut kerana pada masa itu beliau berani menjual barangan kemas pada harga yang jauh lebih murah berbanding kedai-kedai lain.

Ketika ditanya rahsianya, Habib Mohamed berkata, beliau membeli kesemua barangan kemas itu secara borong atau yang dilelong dari kedai pajak gadai setelah habis tempoh pajakan.

Menurutnya, apabila pemilik barang kemas tidak menebus kembali barangan mereka, kedai pajak akan melelong untuk mendapat balik nilai pinjaman yang diberikan.

Nasib Habib Mohamed bertambah baik kerana ada antara pelanggannya yang membeli barang kemas dan menjualnya di Mekah. Orang Arab Saudi yang menyukai reka bentuk barang perhiasannya membuat pesanan borong dan dari situ, sedikit demi sedikit perniagaannya mendapat keuntungan dan maju.

''Saya juga ada pelanggan terdiri daripada tentera Amerika Syarikat di Vietnam yang datang bercuti ke sini. Saya buka kedai di lobi hotel tempat mereka menginap. Apabila berniaga dengan mereka, banyak barang saya laku.
''Dari situ juga saya mula membeli semula barang-barang kemas itu dan kadang-kadang membuat kembali supaya ia kelihatan lebih menarik dari bentuk asal,'' ujarnya.

Pada sekitar tahun 60-an, katanya, sebagai satu-satunya syarikat Bumiputera yang berkecimpung dalam perniagaan barangan kemas, beliau merasakan persaingan yang cukup sengit, ditambah dengan bekalan permata dan berlian yang tidak menentu.
Tanpa berfikir panjang beliau mengambil keputusan untuk pergi sendiri ke Mumbai, Belgium dan Amerika Syarikat bagi mendapatkan sendiri bekalan berlian dan permata kerana percaya harga di negara-negara tersebut tidak terlalu mahal.

''Selain itu saya juga mendapat maklum balas dari pelanggan tetap saya yang ketika itu turut membawa barangan saya untuk dijual di Mekah terutamanya ketika musim umrah dan haji.
''Mereka kata, banyak pelanggan puji kerana kehalusan corak dan harganya yang amat murah,'' katanya."

( Artikel penuh >. http://mfa.org.my/?franchise-news:kilauan-habib-jewels-takkan-hilang:26KCC96BFF)

 Oleh itu buat pilihan bijak. TAWARAN MENJADI AGENT TAMAT PADA 31 OKTOBER 2010..(27 HARI LAGI)


Kekadang terasa segan dengan kakak - kakak ini yang dalam dok berniaga emas lama dah...

Ini yang perlu sama-sama kite fikirkan usaha secara berjamaah ...
Taukey dah bagi peluang REBUT SEGERA....Insya Allah... Melayu Boleh Maju...amin

Harga Emas Public Gold 3 Bulan Dahulu

Harga Kini..3 Oktober...

Harga Esok ?

Insya Allah harga emas akan sentiasa naik...Emas sesuatu yang amat berharga ..TAK MUNGKIN JATUH NILAI...

"Sesungguhnya Allah akan memasukkan orang-orang yang beriman dan beramal salih ke dalam Syurga yang mengalir padanya beberapa sungai mereka dihiaskan di situ dengan gelang-gelang emas dan mutiara, dan pakaian mereka di situ dari sutera " :  Surah Al Hajj ayat 23.



 "(Bagi mereka) surga Adn, mereka masuk ke dalamnya, di dalamnya mereka diberi perhiasan dengan gelang-gelang dari Emas dan dengan mutiara, dan pakaian mereka di dalamnya adalah sutera" : Fatathiri Ayat 33.


Mana mungkin emas jatuh harga !. 

BERTINDAK SEGERA HARI INI... 

KLIK >. DOWNLOAD BORANG JADI AGENT

No comments:

EBUKU PERCUMA

TERIMA KASIH MELAYARI WEB SAYA..PASTIKAN ANDA DOWNLOAD EBUKU PERCUMA DAN DAPATKAN TIP-TIP PELABURAN EMAS DARI SAYA...INSYA ALLAH..

BELI EMAS, SIMPAN EMAS, JUAL EMAS ...INSYA ALLAH ..ANDA TAK LEMAS DUIT..