EBUKU PANDUAN PELABURAN EMAS DAN TIP-TIP PELABURAN EMAS PERCUMA, PERCUMA.. !!!
SILA ISIKAN NAMA & EMAIL DAN BUAT PENGESAHAN

Name
Email


PERINGATAN : BILA ANDA DAH KLIK 'SUBMIT' SILA SEMAK eMAIL ANDA UNTUK BUAT PENGESAHAN BAGI MENDAPATKAN eBUKU dan TIPS PELABURAN EMAS..TERIMA KASIH.

Friday, October 22, 2010

Eksklusif : Pendedahan Berani Rahsia Buat Duit Dengan Emas !!


Hari ini saya akan dedahkan secara eksklusif dan berani bagaimana peniaga dan pemilik emas buat duit dengan emas yang mereka miliki terutama pembeli dan peniaga emas Public Gold.. Rahsia ini cukup eksklusif bagi mereka  yang berani  dan faham bagaimana sebenarnya emas mampu memberikan pulangan lumayan. Lagi besar kita melabur dengan membeli dan menyimpan emas ..lagi banyak income yang kite perolehi.

Saya kongsikan disini kisah realiti yang sahih lagi benar untuk membuktikan bahawa emas mampu memberikan pulangan yang lumayan pada penjual dan pembeli emas. Kefahaman ini amat penting kerana ramai yang membeli emas ini terikut - ikut trend macam beli saham ataupun main forex...beli ari ni nak untung besok. Dan kadang - kadang bila tengok  harga emas dah turun ..dah takut dan seriau..takut rugi. Ingatlah beli dan berniaga emas ini untuk jangka masa panjang..sekurang - kurang setahun.

Kita ikuti kisah benar ini...al kisah....Pada 15 Ogos 2009 seorang pembeli telah membeli 100 gram emas Bar Public Gold dengan harga RM11,322.00..dan pada hari ini beliau telah menjual semula emas itu kepada agen public gold pada harga WE BUY...Harga WE BUY  pada hari ini untuk emas Public Gold adalah RM 14088 !.

Oleh itu berapakah keuntungan pembeli A ?. RM14088 - RM11,322.00 = RM2766.0 atau keuntungan 24.4 % setelah menyimpan emas yang dibeli selama 14 bulan. Ini lah kelebihan pembeli dan penyimpan emas...

Apa pula kelebihan peniaga emas ?.

Semasa penjualan dibuat pada 15 Ogos 2009, peniaga emas akan dapat komisyen jualan sebanyak 1.5%, oleh itu berapa dia dapat ?..kite tengok kirala..bang..RM11,322.00 x 1.5% = RM169.83...ini jika dia jual 1 Bar 100 gram ..kalau dia jual 10 bar x 100 gram ?..kire sendiri.... ye...

Bagaimana peniaga menjana untung daripada belian balik ?

Ingat peniaga akan beli balik dengan harga WE BUY..pada masa belian balik dibuat harga WE BUY adalah RM14088.0. Peniaga akan beli balik daripada pelanggan yang nak jualbalik berkenaan. Peniaga akan dapat emas..dan apa peniaga nak buat...untuk buat duit..sudah tentu dia akan jual balik emas yang dibeli tu pada harga...WE SELL !.

Ingat pada masa proses beli balik harga WE BUY dan WE SELL tak sama ..perbezaan ini dipanggil SPREAD..Oleh itu peniaga akan jual pada harga WE SELL ( emas yang dibeli sebentar tadi) kepada PELANGGAN BARU dengan harga WELL SELL pada masa ini adalah..RM14829. Oleh itu keuntungan yang diperolehi adalah RM14829 - RM14088 = RM741.0...(pssstt atas angin untung ma..masyukk).

Ada faham ka ...bagaimana nak buat duit dengan emas ni ?..Semua orang yang jual dan beli dapat untung ma...Sebab itulah saya suka mengajak tuan /puan menjadi agent bisnes emas ini bawah rangkaian saya..sebenarnya ..ada banyak lagi rahsia serta taktik dan startegi perniagaan emas ini....join my group kite kongsi....Modal RM20K sebelum berakhir bulan Oktober 2010.

Ingatlah emas merupakan pelaburan jangka masa panjang ..harga emas turun naik perkara biasa..namun dalam masa SECARA TAHUNAN DIA TETAP NAIK..

Isi borang >>KLIK >  DOWNLOAD BORANG

Ini bukti serta realiti cerita diatas;

Ini dia resit belian pembeli 15 Ogos 2009.

Ini harga yang hari ini...

Ini harga emas PUBLIC GOLD 15 MEI 2009..
Tuan dan Puan tak akan jumpa lagi harga macam ini. Dan harga hari ini tak akan kite jumpa untuk TAHUN HADAPAN..EMAS TETAP NAIK..

ATAS KEYAKINAN INI...ADA DUIT BELI AJE EMAS NI...
Ini stok yang kite beli..beli emas dapat emas...kain pelikat tak jual..ye..
Inilah TIP RAHSIA EMAS: BELI UNTUNG, JUAL UNTUNG, BELI BALIK UNTUNG DAN SIMPAN EMAS PUN UNTUNG...mana rugi ?.

Yang rugi sebenarnya adalah YANG MASIH TAK BUAT APA - APA apabila dah tahu emas mampu memberikan pulangan lumayan !


"""Kita masing-masing sedang memegang kuali kecil didalam sebuah lombong emas. Setiap kali melihat orang lain bersorak gembira, kita mula mencari dimana silapnya kita, sedangkan dalam masa yang sama kita masih berdiri tanpa berbuat apa-apa...."



Malaysia Negara Makmur...


Terimakasih kepada sifu POKLI dan sifu En Syukor Hashim atas ilmu yang tuan - tuan kongsi..

Pisang Emas Dibawa Belayar
Masak Sebiji Dalam Peti
Hutang Emas Boleh Dibayar
Hutang Budi dan Ilmu DiBawa Mati...

Semuga Allah s.w.t sentiasa merahmati tuan-tuan, rakan - rakan dan semua pelanggan kita dimana jua anda berada..AMIN.
BELI EMAS, SIMPAN EMAS, BINES EMAS..ANDA PASTI TAK LEMAS...



Thursday, October 21, 2010

Berani Rugi Dan Berani Gagal Serta Berani Mencuba ?

Sepanjang kehidupan kita sudah pasti kita pernah gagal namun jangan kita biarkan kegagalan yang kita alami menghalang untuk kita mencuba atau meneroka bidang baru.

Kegagalan yang lampau juga mampu menghalang kita menuju kejayaan yang sejati,oleh itu sikap berani mencuba, berani gagal serta berani rugi perlu ada jika seseorang ingin berniaga.

Begitu juga dalam perniagaan emas atau pelaburan emas ini, jika anda tidak berani nak mencuba sekurang - kurangnya 1 Dinar..anda tidak akan dapat merasakan kehebatan memiliki emas.

Namun faktor utama yang mendorong kejayaan seseorang adalah kemahuan yang wujud dalam diri. Satu contoh yang mudah terutama kepada mereka yang telah berkahwin. Cuba tanya diri kita semua, siapa yang ajar kita kawin,hidup berumahtangga dan beranak pinak seterusnya hidup berkeluarga ?. Sebelum kita pertama kali kawin kita ada ijazah ka atau pengalaman ?. Saya yakin sudah pasti tak ade..namun atas kemahuan kita kawin juga..

Begitulah dalam perniagaan emas ataupun pemilikan emas ini..saya pun pada awalnya tiada pengalaman bahkan tiada langsung pengetahuan..namun hasil dari kajian dan pembacaan saya ambil langkah berani terus menjadi agent..kerana menjadi agent perniagaan emas ini..amat sukar nak rugi..secara tahunan.

Emas merupakan pelaburan serta perniagaan jangka sederhana dan panjang..Jika anda beli emas hari ini dan esok terus hendak untung..maka ini bukan cara nak buat untung dengan emas fizikal..pun begitu jika nak keuntungan bulanan..dengan emas fizikal adalah dengan berniaga emas..kerana kita jual pun untung, kita beli balik pun untung dan tak laku jual pun untung...

20 SEBAB KENAPA ANDA PERLU JADI AGENT PUBLIC GOLD SEKARAN BERSAMA SAYA.SEKARANG;

  1. Modal yang diperlukan untuk berniaga emas pada bulan Oktober ni RM20K ( Lepas habis Oktober , RM40K).
  2. Peniagaan Emas susah nak rugi.
  3. Emas mudah nak jual.
  4. Syarikat Public Gold syarikat yang kukuh dan diktiraf oleh Malaysia Book Of Record.
  5. Emas Public Gold boleh dibeli 24 JAM SEHARI/365 HARI SETAHUN. ( Nak jual balik boleh jual kat agent2 24 jam jua) .
  6. LATIHAN PERCUMA DI BERIKAN.
  7. Ada Iklan dalam surat khabar.
  8. Perniagaan emas mampu beri pulangan lumayan.
  9. Join dengan saya, anda akan dibantu..Insya Allah.
  10. Harga emas sentiasa naik
  11. Pendapatan Tambahan RM1500 sebulan atau lebih boleh dicapai JANJI USAHA..(Kalau join dok tidor..bulanan tak dapat ..tapi tahunan dapat..kerana harga emas naik setiap tahun)
  12. Jual emas dapat komisyen 1.5%
  13. Modal RM20K adalah untuk beli emas, emas anda simpan sendiri.
  14. Harga emas sentiasa naik...ini bermakna nilai emas yang anda miliki..akan bertambah.
  15. Jual emas kita KENAL banyak kawan - kawan.
  16. Jual emas mendidik kita jadi jujur, ikhlas dan insan bertaqwa..nak berjaya kena ikut FORMULA DUIT (DOA USAHA IKHLAS TAQWA).
  17. BERNIAGA ADALAH SUNNAH NABI S.A.W.
  18.  Emas boleh di gadai di Ar Rahnu Agrobank..jika nak pakai duit tunai..
  19. Beli emas dengan saya..bila - bila masa boleh jual balik dengan harga WE BUY.
  20. BOLEH NIAGA EMAS TANPA PERLU SEWA KEDAI..Jadi tokey emas bergerak.

Inilah rahsia perniagaan emas..nak tahu lanjut kena join group kita...ADA BERANI KA ?

Saturday, October 16, 2010

Jual Emas Beli Emas Bersama The A-Team

Jual Emas Beli Emas merupakan satu aktiviti perniagaan yang amat menguntungkan dan risikonya amat sederhana. Namun tanpa bimbingan dari Mentor yang mantap dan komited perniagaan emas yang bakal  kita lakukan mungkin menuju kegagalan !. 

Atas kesedaran ini maka pada hari ini saya mengambil lah berani melancarkan THE ASIKIN TEAM (THE A TEAM) , satu pasukkan serta kumpulan perniaga - peniaga emas yang sah berdaftar dan bernaung di bawah saya. Untuk menyerta THE A TEAM ini amat mudah, semasa jadi ahli..PASTIKAN INTRODUCER ADALAH NAMA SAYA ASIKIN BT AB.HAMID.

Dengan adanya pasukan yang manatap saya yakin adakan kita kongsikan kejayaan kita bersama - sama dan bimbingan berterusan ini kita boleh lakukan melalui kaedah berikut:-
  1. Secara Online  Melalui : email, Facebook,chating dan seumpanya
  2. SMS
  3. Talipon
  4. Perjumpaan FACE TO FACE
  5. Edaran ebuku Panduan Kejayaan Dalam Bidang Perniagaan Emas ( Sedang saya siapkan)
Dengan kaedah diatas dan kemudah teknologi terkini ..ia nya amat mudah dilakasana. Saya kongsikan juga di sini bahawa saya pernah buat jualan secara online dengan pelanggan yang berada di Luar Negara..semua tidak musatahil

Oleh itu dikesempatan hanya tinggal 13 HARI LAGI UNTUK JADI DEALER DENGAN MODAL RM20,000.00 INI,MARILAH MENYERTAI PERNIAGAAN EMAS BERSAMA SAYA...Insya Allah anda akan dibantu hingga berjaya ..Itu komitment saya walau dimana anda berada dalam negara kita..Insya Allah.

Download BORANG disini >> KLIK >> BORANG

Jika dan isi borang talipon saya Asikin 017 345 7478....atau email  asikin1@hotmail.com

Jika terdapat problem download boleh email alamat nanti SAYA POS PERCUMA....

JUMPA ANDA BERSAMA THE A-TEAM..



Tuesday, October 12, 2010

7 Rahsia Jadi Agent Perniagaan Emas Pada Bulan Oktober 2010



Saya bongkarkan rahsia  kehebatan menjalankan perniagaan emas bersama saya pada bulan Oktober 2010 ini. Kini Tinggal 18 hari sahaja lagi TAWARAN  untuk anda menyertai perniagaan emas bersama saya dan Public Gold dengan modal 50% DISKAUN.

Rahsia 1 : 50 % Diskaun keatas modal yang diperlukan untuk jadi agent.

Jika anda jadi agent pada bulan ini, anda diberi 50% DISKAUN keatas modal yang diperlukan untuk jadi agent iaitu anda hanya perlukan modal RM20,000.00 sahaja.  Modal ini digunakan untuk buat belian emas.

Pada bulan lain modal yang diperlukan untuk jadi agent public gold adalah RM40,000.00. Ini semua jika nak jadi agent pemasar emas Public Gold, jika nak buka francais Habib Jewel RM1,000,000.00 ( RM1 JUTA) syarikat - syarikat lain lebih -lebih juta lagi laa...

Rahsia 2: Anda boleh pilih jenis emas yang anda hendak beli dengan duit RM20,000.00 !

Ini satu lagi kelebihan hebat bila anda jadi agent bulan oktober ini. Selain diskaun keatas modal, jenis emas yang ingin anda beli semasa jadi agen..anda boleh pilih. Bulan lain pada masa dahulu jenis emas di TETAPKAN. Namun bulan ini dengan modal RM20K itu anda boleh pilih samaada nak Dinar atau bar 20 gram atau bar 50 gram ..yang akhirnya semuanya bernilai RM20K.

Jika anda nak mudah jual, ambik 1 Dinar ataupun campur 1 Dinar dan Bar 20 gram kerana pada pengalaman saya kedua - dua ni laris dan mudah jual.


Rahsia 3 :  Bila jadi agen, anda dapat 1.5 % komisyen atas setiap jualan (belian) yang anda buat.

Bila anda dah jadi agent, setiap belian yang anda buat daripada Public Gold, anda dapat komisyen 1.5%. Kekadang anda beli untuk diri sendiri pun dapat komisyen..kire beli dengan harga diskaun la..Hingga kini TIADA SALES TARGET yang ditetapkan untuk dapat komisyen..maknanya..beli atau jual 1 Dinar pun dapat komisyen.

Rahsia 4 : Latihan dan Bimbingan PERCUMA.


Syarikat akan sentiasa berikan latihan dan bimbingan yang berterusan secara PERCUMA kepada anda.Manakala saya pula insya Allah akan membimbing anda hingga kite sama sama berjaya.

Rahsia 5 : Komisyen Beli Balik 0.3 %.

Inilah suatu keistemewaan jual emas. Jika kita beli balik emas daripada pelanggan dan menjual semula kepada Public Gold kite diberi komisyen 0.3 % !.


Rahsia 6 : Anda akan memiliki perniagaan yang SUKAR HENDAK RUGI !.


Harga emas sentiasa naik dengan kadar 20% setahun..anda tak laku jual pun nilai emas yang ada pada anda akan naik harga..bila mahal anda boleh jual dan dapat untung berganda -ganda...


Rahsia 7 : Kerjasama dan Komitmen Serta Bimbingan Berterusan Dari Saya.
Insya Allah..saya akan bimbing anda hingga berjaya dan akan membantu anda sama ada secara online atau offline. Jika anda perlukan blog seperti ini saya akan membantu membinanya untuk anda jika anda mahu..Untuk menjadikan kita berjaya kita perlu dibimbing oleh mereka yang berjaya.

Jika kita bersendirian sudah pasti kita pun akan terpinga - pinga tak tahu pun arah tuju kejayaan.

Insya Allah jika anda bersama saya dalam perniagaan emas ini, saya akan kongsikan beberapa TEKNIK RAHSIA DALAM MEMAKSIMAKAN KE UNTUNGAN DALAM PERNIAGAAN EMAS INI.

Untuk bersama saya amat mudah, bila isikan borang nak jadi agent, PASTIKAN PADA BAHAGIAN INTRODUCER TULIS NAMA : ASIKIN BT AB.HAMID atau hubungi saya 017 345 7478 untuk anda dibantu.


Hakikat pati rahsia sebenar yang saya perlukan anda sebagai agent bersama saya adalah saya ingin memberikan perkhidmatan terbaik untuk semua pelanggan kite.

Saya kekadang ada pesanan daripada seluruh Malaysia..pun atas keterbatasan geografi saya tak mampu untuk buat penghantaran maka dengan dukacite saya terpaksa menolaknya.

Namun dengan adenya anda dalam rangkaian saya, pembelian yang diluar lingkup geografi saya, akan saya channelkan kepada anda..Insya Allah..


DOWNLOAD BORANG NAK JADI AGEN  KLIK >> DOWNLOAD BORANG





JIKA TAK DAPAT DOWNLOAD CALL ME  ASIKIN : 017 345 7478 untuk saya pos PERCUMA.


Sudah download isi dan call me untuk saya bantu...atau hubungi pejabat Public Gold yang berhampiran:-


Head Office

Public Fine Gold International Sdn Bhd
12E-1st Floor, Jalan Rumbia,
11900 Bukit Jambul,
Penang, Malaysia.
Ms. Janelle
Mobile: 012-528 2916
This e-mail address is being protected from spam bots, you need JavaScript enabled to view it
Tel: 04-644 9999
Fax: 04-646 4916

Bishop Branch

Public Fine Gold International Sdn Bhd
No.84, Lebuh Bishop,
10200 Penang, Malaysia.
Tel: 04-261 9999
Fax: 04-261 2916

KL Branch

Public Fine Gold International Sdn Bhd
42A, Jalan PJS 8/6 (Third Floor)
Mentari Business Park,
Bandar Sunway, 46150 Petaling Jaya,
Selangor.
Tel: 03-5634 8999
Fax: 03-5634 1916

Ipoh Branch

Public Fine Gold International Sdn Bhd
No.45, 45A & 45B,
Jalan Yang Kalsom,
30250 Ipoh, Perak.
Tel: 05-242 8999
Fax: 05-242 8916

Kelantan Branch

Public Fine Gold International Sdn Bhd
Tingkat 1, Lot 257,
Jalan Kebun Sultan,
15000 Kota Bharu,
Kelantan Darul Naim.
Tel: 09-746 2999
Fax: 09-747 8916

Sungai Petani Branch

Public Fine Gold International Sdn Bhd
No. 86B, 1st Floor,
Jalan Pengkalan,
Taman Pekan Baru,
08000 Sungai Petani, Kedah.
Tel: 04-4232999
Fax: 04-4228916 

JUMPA ANDA DALAM PERNIAGAAN EMAS BERSAMA SAYA...
ASIKIN 017 345 7478.. 
admin@perniagaanemas.com

BELI EMAS, SIMPAN EMAS, 
BISNES EMAS PASTI ANDA TAK LEMAS...

Wednesday, October 6, 2010

Emas Sudah Mampu Memberikan Pulangan 30% Setahun ?

Harga emas hari ini telah melonjak jauh dan jika dibandingkan pada tarikh yang sama tahun  2009 ia telah melantun naik sebanyak 30 %..Pemilik emas sudah pasti tersenyum lebar kerana secara tak langsung nilai emas yang disimpan sudah pasti naik nilainya..TANPA PERLU PEMILIKNYA BUAT APA -APA PUN !.

Harga emas ini dijangkakan naik lagi menjelang akhir tahun..sebagaimana lapuran pelbagai sumber kerana kemerosotan dollar.

Kenaikan harga emas hari ini adalah petanda awal ia akan naik lagi. Di kesempatan ini juga saya ingin mengucapkan tahniah kepada semua rakan kite yang telah membuat pilihan bijak lagi tepat. Bagi pembeli Dinar sudah pasti terasa menyesal...SEBAB TAK BELI BANYAK - BANYAK..kerana harga emas Dinar pun telah melonjak jauh..he he...saya tak bohong kan...



Tak sampai sebulan berapa untung...


Lebih bangga lagi adalah mereka yang dah jadi dealer menjual emas dengan modal RM20,000.00..sudah pasti pelaburan RM20,000.00 dah jadi berape ye...TANPA KITE BUAT APA - APA PUN..TAK JUAL LAGI PUN KIRE DAH MASYUK $$$$...


Pun begitu dalam memiliki emas ini TIADA ISTILAH TERLEWAT..kite boleh miliki emas sekarang..hubungi saya 017 345 7478..untuk beli emas anda.

Beli Emas semasa harga naik CEPAT UNTUNG....BELI EMAS semasa harga turun BANYAK UNTUNG... fikirkanlah..apa yang penting bertindak beli dan miliki emas sekarang !

Terbaik marilah ceburi perniagaan emas....LAGI UNTUNG - UNTUNG...ada rahsia tersendiri.....

Harga Emas akan naik lagi tahun ini menjelang PERAYAAN KRISMAS...dan pelancaran penjualan emas melalui ATM di USA..pasti harga emas akan meletup naik mencecah USD1500.0  oz seperti banyak diperkatakan oleh pengalisis emas global



Harga emas pasti naik lagi ..bahkan dijangkakan mencecah sehingga USD 3000.00 per oz ...

Sunday, October 3, 2010

Perniagaan Yang Sukar Nak Rugi Dengan Modal RM20,000.00 Sahaja..

Bila kita berbicara pasal rezeki, ramai yang tahu bahawa 9/10 punca rezeki dikatakan boleh diperolehi daripada perniagaan. Persoalanya berapa ramai di antara kita yang menceburkan diri dalam dunia perniagaan ?.Sebahagian kita lebih selesa makan gaji sama ada disektor kerajaan ataupun swasta.

Namun begitu dengan keadaan ekonomi dan gaya hidup masa kini menjadikan gaji yang kite terima tidak mencukupi kerana banyak yang nak dibayar dan ditanggung setiap bulan yang memerlukan duit. Maka ramai yang secara tidak langsung mula mencari peluang untuk menambah pendapatan.

Dalam kesempitan ini juga ada yang mengambil kesempatan untuk meraih pulangan yang cepat daripada kejahilan orang awam mencari pendapatan tambahan, seterusnya muncul pelbagai skim cepat kaya seperti kutu wang pos dan pelbagai pelaburan yang tak tentu ujung pangkal yang memanipulasikan kemudahan internet seperti swisscash, pelbagai network hatta perniagaan berbentuk ' MLM' yang dimanipulasi oleh golongan tertentu.

Semua ini tidak lain kerana kite semua ingin mencari pendapatan tambahan namun segelitir kita malas hendak berusaha, yang penting tiap bulan masyukkk..akhir nya semua skim ini terkubur bersama lenyapnya pelaburan yang dibuat....


Kini terdapat syarikat yang ingin menawarkan peluang menambah pendapatan yang boleh anda sertai , ia itu syarikat Public Fine Gold International Sdn.Bhd atau lebih dikenali syarikat Public Gold . Kita boleh jadi agen penjual emas syarikat ini dengan modal pada tawaran istemewa RM20,000.00 untuk bulan Oktober ini. Peluang nak jadi agent ini perlu direbut segera kerana selepas  bulan Oktober , modal nak jadi agent adalah RM40,000.00.

Kelebihan jadi agen adalah kita dapat komisyen 1.5% daripada nilai jualan yang kite buat dan untuk jual emas ini sebenarnya tidaklah sesukar mana. Bagi saya perkara yang penting anda jadi agent jual emas..suatu perniagaan yang kurang diceburi oleh orang Melayu. Perkara yang lebih menarik adalah berniaga emas ini sukar nak rugi kerana harga emas sentiasa naik.

Modal permulaan RM20,000.0 ini juga digunakan untuk beli emas keping yang akan anda pegang sendiri dan jadikan bahan dagangan atau stok, tiada cas lain dikenakan kecuali kos penghantaran emas berkenaan.

Saya katakan peluang baik kerana nak berniaga emas ini pada kebiasaannya modal bukan sikit,  banyak,.. contoh jika anda nak ambik Francais Habib Jewel atau Poh Kong..jum kite lihat modalnya....


Tu dia modalnya  RM1,000,000.00.....( Klik untuk besarkan )

 Lagi laa.......RM1.4 +++ juta weh..


Ini dia peluang yang ditawarkan oleh Public Gold

Klik untuk;. DOWNLOAD BORANG

Jika anda tak boleh dowload SMS alamat ke 017 - 345 7478 nanti saya poskan..FREE..

Anda mungkin tertanya - tanya kat mana nak cari modal ni...saya kongsikan rahsia ini  yang saya petik daripada Malaysian Francais Assosiation yang dipetik daripada Utusan Malaysia,
" KISAH FOUNDER HABIB JEWEL MEMULAKAN PERNIAGAAN HABIB;
Mengimbau kembali detik-detik awal pembabitan beliau dalam industri batu permata dan barang kemas ini, Habib Mohamed berkata, semuanya bermula pada awal tahun 1950 apabila beliau memulakan kariernya sebagai pembantu di sebuah kedai emas di Pulau Pinang.

Modal

Selepas beberapa tahun bekerja di kedai permata itu, pada tahun 1953, beliau memutuskan untuk menjalankan perniagaan sendiri dan mengajak seorang rakannya untuk membuka perniagaan batu permata dan barang kemas.
Katanya, pada awal penubuhan penubuhan perniagaan itu, beliau tidak mempunyai sebarang modal dan hanya berbekalkan modal kepunyaan rakannya iaitu RM5,000 untuk menjalankan perniagaan tersebut.

Selepas beberapa tahun berkecimpung, pada tahun 1958 dengan berbekalkan modal sendiri sebanyak RM3,800, Habib Mohamed memutuskan mengendalikan perniagaan dengan cara sendiri. Dan beliau akhirnya memiliki sebuah kedai di Lebuh Pitt atau Jalan Masjid Kapitan Keling yang lebih dikenali di kalangan penduduk tempatan sebagai 'Jalan Batu Permata'.

Melalui inisiatif sendiri yang mengharungi penuh kesukaran dan keperitan tanpa mendapat bantuan dari rakan-rakan, Habib Mohamed menjual barangan pada harga murah sehingga menjadikan kedainya amat laku.
Ramai pelanggan amat terkejut kerana pada masa itu beliau berani menjual barangan kemas pada harga yang jauh lebih murah berbanding kedai-kedai lain.

Ketika ditanya rahsianya, Habib Mohamed berkata, beliau membeli kesemua barangan kemas itu secara borong atau yang dilelong dari kedai pajak gadai setelah habis tempoh pajakan.

Menurutnya, apabila pemilik barang kemas tidak menebus kembali barangan mereka, kedai pajak akan melelong untuk mendapat balik nilai pinjaman yang diberikan.

Nasib Habib Mohamed bertambah baik kerana ada antara pelanggannya yang membeli barang kemas dan menjualnya di Mekah. Orang Arab Saudi yang menyukai reka bentuk barang perhiasannya membuat pesanan borong dan dari situ, sedikit demi sedikit perniagaannya mendapat keuntungan dan maju.

''Saya juga ada pelanggan terdiri daripada tentera Amerika Syarikat di Vietnam yang datang bercuti ke sini. Saya buka kedai di lobi hotel tempat mereka menginap. Apabila berniaga dengan mereka, banyak barang saya laku.
''Dari situ juga saya mula membeli semula barang-barang kemas itu dan kadang-kadang membuat kembali supaya ia kelihatan lebih menarik dari bentuk asal,'' ujarnya.

Pada sekitar tahun 60-an, katanya, sebagai satu-satunya syarikat Bumiputera yang berkecimpung dalam perniagaan barangan kemas, beliau merasakan persaingan yang cukup sengit, ditambah dengan bekalan permata dan berlian yang tidak menentu.
Tanpa berfikir panjang beliau mengambil keputusan untuk pergi sendiri ke Mumbai, Belgium dan Amerika Syarikat bagi mendapatkan sendiri bekalan berlian dan permata kerana percaya harga di negara-negara tersebut tidak terlalu mahal.

''Selain itu saya juga mendapat maklum balas dari pelanggan tetap saya yang ketika itu turut membawa barangan saya untuk dijual di Mekah terutamanya ketika musim umrah dan haji.
''Mereka kata, banyak pelanggan puji kerana kehalusan corak dan harganya yang amat murah,'' katanya."

( Artikel penuh >. http://mfa.org.my/?franchise-news:kilauan-habib-jewels-takkan-hilang:26KCC96BFF)

 Oleh itu buat pilihan bijak. TAWARAN MENJADI AGENT TAMAT PADA 31 OKTOBER 2010..(27 HARI LAGI)


Kekadang terasa segan dengan kakak - kakak ini yang dalam dok berniaga emas lama dah...

Ini yang perlu sama-sama kite fikirkan usaha secara berjamaah ...
Taukey dah bagi peluang REBUT SEGERA....Insya Allah... Melayu Boleh Maju...amin

Harga Emas Public Gold 3 Bulan Dahulu

Harga Kini..3 Oktober...

Harga Esok ?

Insya Allah harga emas akan sentiasa naik...Emas sesuatu yang amat berharga ..TAK MUNGKIN JATUH NILAI...

"Sesungguhnya Allah akan memasukkan orang-orang yang beriman dan beramal salih ke dalam Syurga yang mengalir padanya beberapa sungai mereka dihiaskan di situ dengan gelang-gelang emas dan mutiara, dan pakaian mereka di situ dari sutera " :  Surah Al Hajj ayat 23.



 "(Bagi mereka) surga Adn, mereka masuk ke dalamnya, di dalamnya mereka diberi perhiasan dengan gelang-gelang dari Emas dan dengan mutiara, dan pakaian mereka di dalamnya adalah sutera" : Fatathiri Ayat 33.


Mana mungkin emas jatuh harga !. 

BERTINDAK SEGERA HARI INI... 

KLIK >. DOWNLOAD BORANG JADI AGENT

Saturday, October 2, 2010

Emas Pelaburan Terbaik Semakin Popular


Emas sebagai pelaburan menjadi kini semakin popular dan pilihan ramai orang kita.Saya bersyukur kerana kini telah ramai rakan yang sudah mula memiliki emas..bermula dengan 1 Dinar Emas.Perubahan sikap dan berani membuat tindakan yang luarbiasa dengan membeli emas adalah satu perkara positif bagi kita orang melayu.

Begitu juga mereka yang menceburi perniagaan emas bersama Public Gold ini pun semakin ramai. Mereka yang menjadi agen tetap akan dibantu oleh syarikat dengan latihan percuma serta promosi melalui akhbar dan tv bagi meningkatkan lagi kesedaran orang ramai untuk memiliki emas.

Berita Harian

Kerancakan  membeli emas ini kerana semakin ramai menyedari emas merupakan antara pelaburan terbaik masa kini. Jika kita lihat pergerakan harga emas dunia emas hingga kini telah memberi pulangan sehingga 31%.Jika lihat data KITCO ini..iaitu kenaikan 31.87 %.

Oleh itu rebut peluang ini dan bertindak miliki emas sekarang..pada yang berminat boleh 
hubungi saya 017 -345 7478.

Mungkin anda tertanya - tanya ..bila dah beli nak buat apa?. Cara mudah adalah beli dan simpan..bila harga WE BUY itu meelepasi harga yang anda beli..dan mengguntungkan anda..anda boleh jual balik kepada saya..dan saya akan beli.semula..menakjubkan ye..

Jumpa lagi dan selamat berhujung minggu..pun begitu saya tetap berniaga emas ini..just call 017 345 7478..

Friday, October 1, 2010

Beli Emas Dengan Vendor Bergerak !

Mesin ATM Jual Emas

Perniagaan beli emas semakin hangat diseluruh dunia dan ini menunjukan makin ramai yang dah tak simpan duit tunai dan mula beralih kepada menyimpan emas.

Perkembangan terkini global, beberapa negara telah mula perkenalkan jual emas dengan mesin  atau lebih dikenali Mesin Vending Emas atau gold vending machine.

Kalau dahulu hanya makan, air minuman, rokok, dan alatan jagaan diri seperti pisau cukur dan lain - lain dijual pakai mesin vending ini, kini emas pula di jual dengan mesin. Mesin mula diperkenal di United Arab Emirates yang mana mesin pertama di letakan di Emirates Palace Hotel  di Abu Dhabi.

Pelbagai jenis emas bar dan syiling dijual dengan kemudahan pembayaran melalui kredit kad serta harga emas yang dijual mengikut harga pasaran semasa global yang berubah setiap 10 minit. Kita boleh buat pelbagai pilihan jenis emas yang kita nak beli.


Kita boleh pili jenis emas yang nak dibeli.
Penjualan emas dengan konsep vending machine ini dengan motto Go To GOLD telah mula diperluaskan ke German dimana mesin  sama dipasang dilapangan terbang Frankfrut dan kemudian terkini turut dipasang di Madrid's Westin Palace Hotel dan terkini syarikat Go To Gold mula memasang mesin ini di USA sendiri bermula di Las Vegas dan Florida.

Jenis emas yang dijual 1-gram, 5-gram, 10-gram dan 1-ounce units  dan syiling emas seperti South African Krugerrands, Australian Kangaroos dan juga Canadian Maple Leaf.

Di negara kita jika anda minat nak beli emas syiling atau emas bar, anda boleh dapatkan daripada agent bergerak Public Gold seperti saya ini. Kelebihan beli emas dengan vendor atau agent bergerak, kita boleh beli emas pada bila - bila masa dan juga jika nak jual balik pun boleh anda lakukan pada bila - bila masa juga..Talipon aje..017 345 7478..Jika mesin vendor..tak boleh..dak gitu ?.
Jika anda berminat nak jadi agent pun , anda boleh buat begitu sekarang . Modal pada bulan Oktober ini hanya RM20K sahaja..ini tawaran hebat dari Syarikat Public Gold..rebut peluang ini kerana anda hanya ada 30 hari sahaja untuk berbuat demikian.Pada bulan lain modal nak jadi agent RM40K...lagi banyak modalnyer...

Iktibar daripada kerancakan penjualan emas melalui mesin ini, SUDAH PASTI AKAN MENINGKATKAN PERMINTAAN TERHADAP EMAS. Oleh itu jika permintaan meningkat, harga emas pasti juga akan  meningkat dan dijangkakan harga emas akan memcecah pada paras yang lebih tinggi lagi.

Kerancakan ini turut disertai oleh negara jiran kita Singapura dan juga Thailand yang turut menawarkan kemudahan membeli emas.






Persoalannya..sudahkah anda turut sama terlibat memiliki emas ini ? Sama ada anda beli emas atau jadi agen emas . Miliki segera sekurang - kurang 1 Dinar Emas Public Gold ini..harga nya pun masih anda mampu RM611.0 . Jika minat hubungi saya 017 -345 7478.

Beli emas tidak sesukar mana..dapat emas , anda terus boleh pergi gadai di Ar Rahnu Agrobank..dan anda dapat balik tunai 70%..duit tunai boleh guna buat bayaran tanggungan kita..kemudian duit gaji bulanan boleh dibayar ansuran kepada Ar Rahnu..Teknik ini duit anda ada..Emas anda mampu miliki...

Jumpa lagi..Asikin 017 - 345 7478.

EBUKU PERCUMA

TERIMA KASIH MELAYARI WEB SAYA..PASTIKAN ANDA DOWNLOAD EBUKU PERCUMA DAN DAPATKAN TIP-TIP PELABURAN EMAS DARI SAYA...INSYA ALLAH..

BELI EMAS, SIMPAN EMAS, JUAL EMAS ...INSYA ALLAH ..ANDA TAK LEMAS DUIT..