EBUKU PANDUAN PELABURAN EMAS DAN TIP-TIP PELABURAN EMAS PERCUMA, PERCUMA.. !!!
SILA ISIKAN NAMA & EMAIL DAN BUAT PENGESAHAN

Name
Email


PERINGATAN : BILA ANDA DAH KLIK 'SUBMIT' SILA SEMAK eMAIL ANDA UNTUK BUAT PENGESAHAN BAGI MENDAPATKAN eBUKU dan TIPS PELABURAN EMAS..TERIMA KASIH.

Friday, June 11, 2010

Ramai Orang Kelantan Suka Emas

Orang Kelantan terutama wanita Kelantan amat gemar kepada emas. Minat untuk miliki emas hampir sama dengan minat orang Kelantan untuk berniaga. Tak de barang kemas ini seperti tak berapa lengkaplah kehidupan kita.

Kecenderungan orang Kelantan kepada emas ini amat besar hinggakan tempat dan kuih juga dikaitan dengan emas. Di Kelantan ada tempat diberi nama Pasir Mas manakala salah satu kuih tersohor di Kelantan adalah Jala Emas.

Oleh kerana minat kepada emas ini tinggi, di Kelantan banyaklah kedai - kedai emas ini yang sebahagiannya perniagaan ini dijalankan oleh orang Melayu Kelantan.Bahkan tukang buat barang kemas pun banyak dinegeri Kelantan.

Saya sendiri kurang pasti kenapa orang Kelantan amat minat emas ni, walaupun saya sendiri berasal dari Kelantan dan seingat saya, tiada lombong emas pun di Kelantan ini yang menjadikan emas amat diminati ramai.

Ada kemungkinan pemilikan emas ini telah menjadi budaya dalam kehidupan wanita Kelantan, kerana semua orang ada memakai barang kemas jika wanita Kelantan tak pakai barang kemas, rantai ka, gelang ka..cincin ka kita akan ditanya..tak dok ko sorat emas ditange ( tiada kah seutas rantai emas ditangan). Dan yang lebih menarik , saudara mara pulak dok suruh kita beli....mmmm..

Mungkin atas sebab galak daripada ibu, adik beradik, nenek inilah maka, jika wanita Kelantan pasti memiliki emas. Kita tahu emas ini mahal dan akan sentiasa mahal, namun di Kelantan emas dibeli dengan macam - macam cara , jika yang ada pendapatan ; dia main kutu ( kumpul duit ramai- ramai ikut giliran) dapat duit kutu buat beli emas.

Ada juga peraih barang kemas ( penjual barang kemas bergerak .he.he) akan datang kerumah kita atau kekedai tempat kita berniaga dan jual barang kemas dengan bayaran ansuran !. Cara pembayaran amat mudah..bayaran harian ataupun bayar bulanan. Bayaran harian ini kekadang amat mudah RM1 ( seriyar ) sehari atau RM5 sehari..bila nak habis tak tahu la...entahlah itu yang saya dengar..100% based on trust..barang kemas pembeli pegang..

Oleh kerana kita orang Kelantan, gabungan minat nak miliki emas dan nak berniaga, maka saya ceburi perniagaan emas bersama syarikat Public Gold ini, menjual jongkong emas.

Kini jika anda minat nak jadi agent penjual jongkong emas Public Gold ini,boleh hubungi saya di talian 017 345 7478, modal permulaan untuk jadi agen untuk bulan Jun adalah RM20K...pada kebiasaan RM40K..


Inilah rupa kuih Jala Emas

Marilah kita semua berusaha untuk memiliki simpanan emas seperti digambar ini, tak mustahil dengan menjual emas dan menjala emas..


Jual Beli Emas @ perniagaanemas.com

No comments:

EBUKU PERCUMA

TERIMA KASIH MELAYARI WEB SAYA..PASTIKAN ANDA DOWNLOAD EBUKU PERCUMA DAN DAPATKAN TIP-TIP PELABURAN EMAS DARI SAYA...INSYA ALLAH..

BELI EMAS, SIMPAN EMAS, JUAL EMAS ...INSYA ALLAH ..ANDA TAK LEMAS DUIT..