EBUKU PANDUAN PELABURAN EMAS DAN TIP-TIP PELABURAN EMAS PERCUMA, PERCUMA.. !!!
SILA ISIKAN NAMA & EMAIL DAN BUAT PENGESAHAN

Name
Email


PERINGATAN : BILA ANDA DAH KLIK 'SUBMIT' SILA SEMAK eMAIL ANDA UNTUK BUAT PENGESAHAN BAGI MENDAPATKAN eBUKU dan TIPS PELABURAN EMAS..TERIMA KASIH.

Tuesday, June 29, 2010

Gadai Emas Public Gold dan Dinar Emas Public Dinar Di Ar Rahnu...Mudah Sangat..


Agrobank Cawangan Selayang Dekat Pasar Borong.
No.142 Jalan 2/3A, Pusat Bandar Utara,
68100 Batu Caves. Tel: 03-6163 8453.


Hari ini satu pengalaman menarik buat my hubby kerana dia ada mission impossible yang dia kena buat. Yakni I dah mintak dia pi try gadai 1 Dinar Emas Public Dinar dan juga 20 gram Emas Jongkong Public Gold.

Ini merupakan ajaran sifu bagaimana nak tambah emas dan modal buat bisnes emas ini,so mintak hubby pi gadai di Ar Rahnu Agrobank..jeng..jeng..Juga kerana ada isu - isu depa kata emas Public Gold ini kurang mutu walaupun kite dah ada sijil ketulenan.

So my hubby pi la gadai 1 Dinar emas dan juga jongkong emas kite yang ada, kat Agrobank di Bandar Baru Selayang..cawangan kat Pasar Borong..dia kata tak sampai 30 minit siap..terus dapat duit..Bila dapat duit, saya pun oder lagi 1 Dinar Public Dinar 4 keping..bertambah lah koleksi kita..

Beginilah jika kita bijak menggunakan kemudahan yang disediakan kerajaan untuk tambah harta.Oleh sebab itu kini semakin banyak Ar Rahnu muncul di sana sini. Cuba anda fikir kalau kite tak ada emas ..apa faedahnya Ar-Rahnu ini pada kite ?.

Oleh itu hakikat yang tersirat inilah..ada duit beli emas, dapat emas pi gadai di Ar Rahnu..dapat duit..boleh buat belanja lain atau beli emas lagi. Pinjaman kita dengan Ar-Rahnu kita bayar dengan duit gaji kite bulan-bulan..tak de berat sangat.

Sebagai contoh..saya dah gadai 1 Dinar, dapat lebih kurang 60% pinjaman yakni RM290.00 dan upah simpan untuk 6 bulan adalah RM17.67. Namun setiap bulan saya hanya perlu bayar (RM290.0 + RM17.67 / 6 bulan = RM51.30 .Dengan kata lain setiap hari saya perlu berjimat RM1.71 sen (RM51.30/3o hari) untuk bayar RM51.30 setiap bulan.

Masih tak mampu lagi kah orang kita nak miliki walau 1 Dinar Emas ?. Yang paling menarik sekali sebenarnya selepas tamat tempoh gadai 6 bulan ni..Insya Allah kita tebus balik dan dapat emas semula, namun saya yakin nilai 1 Dinar Emas yang kita ada itu, sudah pasti naik nilainya atau harganya...

Jika kita pada awal beli 1 Dinar ini dengan harga katakan RM550.00 kemungkinan bila dah lepas 6 bulan, 1 Dinar itu akan bernilai RM600 atau RM650.0 kita dah untung RM50 hingga RM1oo.o ..ma..

Mar i kite bina 1 Malaysia 1 Dinar Emas kite simpan..jika terjadi mungkin negara akan ada 20juta 1 Dinar Emas..( Penduduk 26 juta,tolak bebudak dan orang tua) dak gitu..Bertindak miliki 1 dinar sekarang.


Nak gadai emas public gold samaada bar atau dinar amat mudah. Isi borang dahulu dan jangan lupa bawa salinan kad pengenalan dan sudah pasti emas dan juga sijil sah ketulinan..itu aje..


Kemudian emas akan ditimbang dan diuji ketulinan jenis emas. Semua emas yang ada dengan saya lulus ujian samaada dari aspek nilai berat dan juga jenis emas dan diberi pinjaman.

admin@ perniagaanemas.com

Monday, June 28, 2010

Jual Emas Beli Emas Tawaran Hebat Tinggal 2 Hari Lagi..


Tawaran Hebat peluang untuk menjalankan perniagaan jual emas beli emas bersama syarikat Public Gold dengan hanya modal RM20,000.00 akan berakhir 30 Jun 2010, yakni hanya tinggal 2 hari lagi. Jika tawaran ini tamat , anda masih lagi berpeluang untuk jadi agent, namun modal permulaan yang perlu disediakan adalah sebanyak RM40,000.00.

Modal yang disediakan ini adalah untuk kita membeli stok emas Public Gold. Tiada lain - lain yuran yang dikenakan.

Bila kita dah jadi agent maka terus kita boleh mula menjual emas ataupun membeli emas daripada pelanggan emas public gold. Jika kita menjual emas ini, kita akan diberi komisyen sebanyak 1.5%.

Sehingga kini tiada 'sale target'yang perlu kita penuhi setiap bulan untuk mendapat komisyen.

Kelebihan menjadi agent jual beli emas ini adalah;

  1. Jual Beli Emas merupakan perniagaan yang sukar nak rugi. Kita Jual pun UNTUNG, Kita Beli balik daripada pelanggan pun UNTUNG, Tak Laku Jual pun UNTUNG. Walaupun emas kita tak laku jual, nilai harga emas stok kita itu akan naik..kerana kenaikan harga emas dunia adalah lebih 30% setahun !.

Harga emas dunia dipada 28 Jun 210 lihat ' 1 Year Change' hampir 34% !.

2. Latihan percuma dalam menjalankan perniagaan jual beli emas ini akan diberikan oleh agent - agent senior.

3. Stok emas boleh kita pesan sama ada secara panggilan kepejabat Public Gold, melalui laman web walaupun dah tengah malam buta. Saya biasa oder emas untuk pelanggan jam 4 pagi...

Peluang menjalan perniagaan jual beli emas ini merupakan satu peluang yang terbaik pernah diberikan oleh sesebuah syarikat Public Gold dan modal permulaan amat sederhana. Mana ada kedai emas yang nak kongsi peluang jual beli emas macam ni.

Kalau ada syarikat nak bagi peluang pun, saya yakin modalnya boleh mencecah ratusan ribu ringgit. Pernahkan anda pergi kekedai emas ,tokey emas itu kata..'tak payah beli encik, marilah jadi agent jual emas' ..saya pasti tak ada.

Sebenar peluang untuk menjalankan apa -apa perniagaan pun jarang akan didedahkan oleh taukey kepada kita. Saya masih teringat kata sahabat saya yang berbangsa cina, bahawa kata Orang cina ni beberapa lobang dia tak akan dikasi tunjuk sama orang ya itu;
1. Lobang anu sendiri.
2. Lobang anu bini
3. Lobang bisnes atau perniagaan.

Namun Public Gold nak bagi kita peluang bisnes emas yang amat jarang diceritakan oleh orang dan masih amat kurang penyertaan orang Melayu dalam bidang ini. Oleh itu jadilah tauke emas dan mulakan perniagaan jual beli emas anda sekarang. Call me jika info kurang jelas..





Sunday, June 27, 2010

Beli Emas Jual Emas Bersama Ar Rahnu

Jual beli emas bersama Ar-Rahnu satu peluang mudah untuk menambah atau memulakan koleksi emas anda.

Saturday, June 26, 2010

Selamat Datang Agent Public Gold Kita Di Pasir Putih Machang Kelantan

Terlebih dahulu saya ucapkan tahniah kepada rakan kite yang telah menjadi agent public gold untuk menjalan perniagaan jual beli emas, saudara En. Zamri dan isteri Puan Nik Zam.

Saya dimaklumkan tumpuan pemasaran mereka adalah disekitar Pasir Puteh,Machang serta kawasan yang sewaktu dengan nya. Saya mendoakan pasangan ini akan terus berjaya menjadi agent yang berupaya meningkatkan kesedaran rakyat Malaysia peri pentingnya menyimpan kekayaan dalam bentuk emas terutama emas Public Gold.

En.Zamri telah merebut peluang menjadi agent dengan tawaran istewmewa dengan hanya modal RM20K. Saya dimaklumkan oleh beliau , kini dah ada peminat yang mula nak beli emas public gold ini pada hal baru seminggu pasangan ini menjadi agent.

Beginilah kehebatan emas public gold dan mungkin didorong oleh minat yang AMAT MENDALAM orang - orang KELATE kito pada emas ini. Saya tahu orang Kelantan ni kalu tak de emas tok soh dio jadi ore kelatae..dak gitu demo..

Untuk mereka yang nak beli emas PUBLIC GOLD di PASIR PUTIH dan MACHANG KELANTAN boleh hubungi SEGERA sahabat kita ini di talian ; En. Zamri 019 - 986 4491

Sekali lagi saya doakan mereka dan kita semua berjaya dan sejahtera dalam menjalankan kehidupan dan perniagaan emas ini.

Saturday, June 12, 2010

Rahsia Jadi Agen Jual Beli Emas Public Gold


Saya yakin ramai yang suka nak memiliki emas setempayan seperti gambar ini dan ramai juga yang amat minat nak jadi agent menjalankan perniagaan jual beli emas ini, namun cabaran utama adalah nak cari modal.

Pada masa saya mula menjadi agent jual beli emas Public Gold ini modal yang diperlukan adalah sebanyak RM40,000.00. Saya sendiri pun pening lalat la nak cari duit modal sebanyak itu.

Sebenarnya hasrat nak jadi agent jual beli emas Public Gold ini telah tercetus dalam hati semenjak bulan ogos tahun 2009 lagi. Selepas membaca laman web sifu emas tersohor En. Syukor Hashim dan kemudian saya beli ebuku Rahsia Jutawan emas yang ditulis oleh En Syukor

Seterusnya pergi dengar taklimat pertama kalinya di pejabat Public Gold yang baru dibuka di Sunway Piramid. Selepas dengar dan jumpa sendiri En.Syukor Hashim dan tokey - tokey Public Gold, maka niat nak jadi agent CONFIRM didalam hati. Yakni saya yakin bisnes ni tak menipu !. Satu sebab saya tengok sendiri ketulinan emas di uji dengan decimeter dan saya sebagai seorang ' Registered Chemist' faham benar bagaimana emas bila di uji dengan alat decimeter.

Segala - gala nya bermula dengan niat, oleh itu saya dan hubby bermuafakat lah cari jalan nak kumpul modal dari simpanan dan jua pinjam saudara mara. Akhirnya terkumpullah duit modal RM40K dan terus jadi agent pada bulan April 2010 !. Dan bermula daripada situlah kita mula berniaga jual beli emas ni.

Mula -mula jual kepada adik beradik dan saudara mara, Alhamdullillah sambutan amat memberangsangkan dan benar seperti sifu En.Syukor Hashim cakap emas ini kita tak perlu cerita banyak, terangkan apa guna beli emas Public Gold ini dan kat mana nak simpan serta cara buat belian insya Allah..ada yang minat.

Kini Public Gold beri SPECIAL OFFER kepada mereka yang minat nak jadi agent, dengan hanya modal RM20K termasuk kos transpot dan lebih menarik emas yang kita nak beli senilai RM20K boleh kita pilih, nak beli gold bar, dinar, ataupun barang kemas Public Jewelery .Makna kata lagi mudah lah nak jadi agent.

Kebaikan jadi agent jual beli emas Public Gold ini kerana kita boleh dapat komisyen sebanyak 1.5% keatas setiap jualan yang kita buat dan hingga kini tiada target jualan yang harus kita capai.

Jika anda berminat nak jadi agen boleh dowload borang kat sini;

KLIK >>> BORANG NAK JADI AGENT PUBLIC GOLD

Untuk cari modal RM20K ni ada pelbagai teknik seperti;

1 : Pinjam saudara mara
2: Buat loan bank atau koperasi.
3: OD Bank ..guna sijil ASB
4 : Pakai kredit kat 5 keping yang ada limit RM4K
5: Teknik cari pembeli atau beberapa pembeli yang nak beli jumlah belian RM20k saya, belian ni saya akan letakan bawah anda.So anda terus boleh jadi agent.

Hari ramai yang tahu bahawa 9/10 punca rezeki daripada perniagaan namun berapa ramai yang menceburinya ?.

Dalam dunia online marketing banyak teknik pemasaran telah diperkenalkan ada yang di kenali TEKNIK BLACK HAT, TEKNIK WHITE HAT, TEKNIK GRAY HAT..KINI saya perkenalkan TEKNIK GOLDEN HAT..cara nak tambah kekayaan dengan emas .

Jika anda betui minat nak jual beli emas ini, sekarang inilah masa nak jadi agen. Modalnya anda boleh cari macam ni.

1 : Pinjam suami atau isteri atau saudara mara.

i : Pinjam duit tunai RM20k , isi borang jadi agen Public Gold dan pilih jenis emas, sebab anda nak jual emas ini maka saya cadangkan beli emas bar 20 gram campur 1 dinar . Bila dah dapat stok emas ini jual beli emas ini kepada kawan - kawan, hasil jualan tu..anda bayarlah hutang pinjaman saudara mara itu. Harga emas Public Gold tetap naik. Try tengok;

Tengok harga pada 7 Mei 2010, jika anda dah beli stok katakan 20gram RM2757.0


Harga pada 12/5/2010 stok yang anda dah beli boleh jual pada Harga RM2778, 0leh itu anda untung RM2778 - RM2757 = RM21.00

Cara kedua;

Dapat emas nilaian RM20K itu anda pergi gadai kat arhnu dan dapat duit bayar dahulu permulaan kepada saudara yang kita pinjam. Baki bayar dari duit sendiri..

Cara ketiga;

Tunggu hingga harga emas we buy tu naik sama harga atau lebih daripada harga yang anda beli dan jual kesemua stok tu ada Public Gold semula. Duit tu buat bayar balik kesemua pinjam yang anda buat.

Ada untung ka ?..Ya masa anda beli stok tu ..anda dah dapat komisyen 1.5 %..dan manakala masa anda jual balik ke Public Gold anda diberi lagi komisyen 0.3 %..BELI UNTUNG , JUAL BALIK PUN UNTUNG..masyukkkkk...dak gitu..

Teknik lain tu lebih kurang samalah..Buat Pinjaman Bank..terutama kakitangan kerajaan buat pinjaman bank Rakyat..spreadkan 10 tahun ka...bulan - bulan kecik..dapat emas jual emas tu..namun lepas setahun ..insya Allah emas tu akan naik harga ..jual semua stok balik kepada Public Gold..duit tu buat bayar kesemua pinjaman bank untuk anda masuk poket..try tengok..


Harga emas 20gram 15/5/2009 RM2248.00 , jika anda beli masa ini

SETAHUN KEMUDIAN....Harga WE BUY dah pun RM2624, oleh itu kalau anda nak jual semua stok kepada PG;

Untung anda RM2624.0 -RM2248.0 = RM376.0

Tapi kalau anda jual kepada pengguna RM2791.0 - RM2248.0 = RM543.0

Oleh sebab tu rebutlah peluang jadi agen ni..sebelum bulan JUN ni tamat..Jika tidak mungkin kos nak jadi agent akan balik ke modal asal RM40K. Setahu saya sehingga kini ada lebih kurang 600 orang agent Public Gold diseluruh negara, bila quota penuh sudah pasti peluang nak jadi agent pun tiada.

Bagi yang masih tak mampu juga nak jadi agent boleh mula kumpul emas dengan TEKNIK GENG 916, try tengok


Klik gambar untuk besarkan supaya lebih jelas..untuk keterangan lanjut macam mana dia lakukan teknik ni layari web tokey Geng 916 di
http://geng916.com

Saya berharap keterangan ini menguja untuk anda semua berniaga emas.Bukan mudah nak dapat peluang bisnes berniaga emas yang sekian lama bangsa lain dok buat duit..mana ada kedai emas bangkrap !.

Fikir - fikir dan BERTINDAK ..SEGERA, TANPA TINDAKAN SEGERA..MAKA ..KITA AKAN SEKADAR MENJADI PENONTON ORANG LAIN MENAMBAH KEKAYAAN...

klik >> DOWNLOAD BORANG AGENT

Asikin Ab.Hamid
admin@perniagaanemas.com
017-345 7478

Friday, June 11, 2010

Ramai Orang Kelantan Suka Emas

Orang Kelantan terutama wanita Kelantan amat gemar kepada emas. Minat untuk miliki emas hampir sama dengan minat orang Kelantan untuk berniaga. Tak de barang kemas ini seperti tak berapa lengkaplah kehidupan kita.

Kecenderungan orang Kelantan kepada emas ini amat besar hinggakan tempat dan kuih juga dikaitan dengan emas. Di Kelantan ada tempat diberi nama Pasir Mas manakala salah satu kuih tersohor di Kelantan adalah Jala Emas.

Oleh kerana minat kepada emas ini tinggi, di Kelantan banyaklah kedai - kedai emas ini yang sebahagiannya perniagaan ini dijalankan oleh orang Melayu Kelantan.Bahkan tukang buat barang kemas pun banyak dinegeri Kelantan.

Saya sendiri kurang pasti kenapa orang Kelantan amat minat emas ni, walaupun saya sendiri berasal dari Kelantan dan seingat saya, tiada lombong emas pun di Kelantan ini yang menjadikan emas amat diminati ramai.

Ada kemungkinan pemilikan emas ini telah menjadi budaya dalam kehidupan wanita Kelantan, kerana semua orang ada memakai barang kemas jika wanita Kelantan tak pakai barang kemas, rantai ka, gelang ka..cincin ka kita akan ditanya..tak dok ko sorat emas ditange ( tiada kah seutas rantai emas ditangan). Dan yang lebih menarik , saudara mara pulak dok suruh kita beli....mmmm..

Mungkin atas sebab galak daripada ibu, adik beradik, nenek inilah maka, jika wanita Kelantan pasti memiliki emas. Kita tahu emas ini mahal dan akan sentiasa mahal, namun di Kelantan emas dibeli dengan macam - macam cara , jika yang ada pendapatan ; dia main kutu ( kumpul duit ramai- ramai ikut giliran) dapat duit kutu buat beli emas.

Ada juga peraih barang kemas ( penjual barang kemas bergerak .he.he) akan datang kerumah kita atau kekedai tempat kita berniaga dan jual barang kemas dengan bayaran ansuran !. Cara pembayaran amat mudah..bayaran harian ataupun bayar bulanan. Bayaran harian ini kekadang amat mudah RM1 ( seriyar ) sehari atau RM5 sehari..bila nak habis tak tahu la...entahlah itu yang saya dengar..100% based on trust..barang kemas pembeli pegang..

Oleh kerana kita orang Kelantan, gabungan minat nak miliki emas dan nak berniaga, maka saya ceburi perniagaan emas bersama syarikat Public Gold ini, menjual jongkong emas.

Kini jika anda minat nak jadi agent penjual jongkong emas Public Gold ini,boleh hubungi saya di talian 017 345 7478, modal permulaan untuk jadi agen untuk bulan Jun adalah RM20K...pada kebiasaan RM40K..


Inilah rupa kuih Jala Emas

Marilah kita semua berusaha untuk memiliki simpanan emas seperti digambar ini, tak mustahil dengan menjual emas dan menjala emas..


Jual Beli Emas @ perniagaanemas.com

Saturday, June 5, 2010

Bank Pusat Iran Akan Menjual 45 Billion Matawang Euro dan Membeli Matawang Dollar serta Membeli Emas

Adalah diberitakan secara tak rasmi Bank Pusat Iran akan mula menjual 45 Billion matawang Euro yang disimpannya dan mula membeli matawang dollar dan juga ia akan mula membeli emas .


Ini rupa duit Euro yang akan dijual oleh Iran Central Bank ( Bank Negara Iran )

Walaupun pada pagi ini dan petang harga emas merundum jatuh, namun kini harga emas melonjak semula dengan cepatnya. Ya mana mungkin emas jatuh harga..harga emas akan sentiasa naik.

Ini digegarkan pula dengan tindakkan Bank Pusat Iran yang turut akan membeli emas dan sudah pasti kenyataan ini akan menjadikan harga emas akan naik lebih tinggi !. Ramai yang menjangkakan harga emas pasti akan mencecah USD1300 per oz pada masa yang terdekat ini dan sekarang pun harga emas dah mencecah hampir USD1219 per oz.


Central Bank Iran Akan Membeli Emas dan Dollar

Simpanlah kekayaan anda dalam bentuk emas, demi kebaikan masa depan yang lebih gemilang. Jangan tunggu lama - lama, emas tetap naik. Simpan emas , anda pasti tak lemas .


Jangan Tunggu Lama - Lama

Wednesday, June 2, 2010

Beli Emas Sekarang Kerana Harga Emas Akan Naik Lagi !




Jika anda belum lagi berjinak - jinak untuk membeli dan menyimpan emas bar , saya syorkan belilah emas sekarang kerana harga emas akan melonjak naik lagi.

Jika anda bercita -cita nak tunggu harga emas turun baru nak beli, pada pandangan saya , ini suatu yang agak mustahil akan berlaku.

Emas ini dijangkan naik lagi mencecah sehingga USD1300.00 per oz pada akhir tahun ini, yakni 6 bulan lagi.

Oleh itu mulakan beli dan simpan emas anda sekarang, anda boleh mulakan dengan membeli emas public gold pada berat 20 gram yang pada ketika ini bernilaiRM2860.00 yang mana sedikit masa lagi ia akan mencecah kepada RM3000.00.

Anda juga boleh mulakan membeli Dinar Emas Public Dinar , 1 Dinar yang pada ketika ini bernilai RM591.00. Anda boleh hubungi saya untuk pembelian ini di talian 017-3457470.

Jika anda berminat untuk menjalankan perniagaan emas ini dengan menjadi agent public gold , anda juga boleh hubungi saya .



Kini terdapat tawaran hebat jika anda berminat nak jadi agent public gold. Jika anda berminat untuk jadi agent ini, modal permulaan perniagaan yang perlu anda ada kini adalah sebanyak RM20,000.00 sahaja berbanding dengan modal permulaan sebelum ini, adalah sebanyak hampir RM40,000.00.

Modal RM20,000.0 itu adalah untuk beli stok emas pada harga semasa supaya anda dapat jadi dan menjalankan perniagaan emas..

TAWARAN INI ADALAH UNTUK BULAN JUN .

Rebutlah peluang ini segera..!

EBUKU PERCUMA

TERIMA KASIH MELAYARI WEB SAYA..PASTIKAN ANDA DOWNLOAD EBUKU PERCUMA DAN DAPATKAN TIP-TIP PELABURAN EMAS DARI SAYA...INSYA ALLAH..

BELI EMAS, SIMPAN EMAS, JUAL EMAS ...INSYA ALLAH ..ANDA TAK LEMAS DUIT..