Sunday, May 30, 2010

Jual Emas, Beli Emas, Gadai Emas dan Jaminan Beli Balik


Kekadang ada orang tanya saya bila dah beli emas public gold ini nak buat apa ?. Sebenarnya kita beli emas public gold ini adalah untuk menyimpan kekayaan kita sebenar kerana, jika kita beli emas ini , harganya semakin meningkat.

Bandingan yang mudah adalah jika kita beli kereta, nilai kereta itu akan merosot setiap tahun, manakala emas semakin naik. Oleh itu kita beli emas public gold, kita simpan dan bila harga belian balik telah naik , anda boleh jual emas itu semula kepada saya ataupun kepada public gold dengan harga yang telah ditetapkan oleh harga belian balik Public Gold. Ini merupakan Jaminan Belian Balik emas ini oleh syarikat.

Suka saya kongsikan disini, jika anda beli emas public gold ini, anda akan dapat emas dan anda boleh buat apa saya dengan emas yang ada ditangan anda tersebut. Jika terdesak nak pakai duit, anda boleh gadaikan di pajak gadai islam Ar Rahnu.

Dinegara kita banyak terdapat pajak gadai islam ini seperti Ar-Rahnu Yayasan Pembangunan Ekonomi Islam Malaysia ( YaPEIM).

Selain itu terdapat lagi beberapa Ar Rahnu untuk keterangan lanjut KLIK;

  1. Ar Rahnu YaPEIM
2. Ar Rahnu KOTANI

3 . AR RAHN
No comments: