EBUKU PANDUAN PELABURAN EMAS DAN TIP-TIP PELABURAN EMAS PERCUMA, PERCUMA.. !!!
SILA ISIKAN NAMA & EMAIL DAN BUAT PENGESAHAN

Name
Email


PERINGATAN : BILA ANDA DAH KLIK 'SUBMIT' SILA SEMAK eMAIL ANDA UNTUK BUAT PENGESAHAN BAGI MENDAPATKAN eBUKU dan TIPS PELABURAN EMAS..TERIMA KASIH.

Friday, December 31, 2010

Agen Perniagaan Emas Mendapat Sokongan Padu Dari Public Gold


Hari ini saya berasa amat gembira kerana nama dan nombor handphone saya disiarkan oleh syarikat Public Gold dalam akhbar Harian Metro yang menunjukkan syarikat turut membantu dan menyokong segala usaha yang dibuat oleh agen - agen Public Gold dalam aktiviti pemasaran emas ini.Ini merupakan suatu pengiktirafan kepada agen terutama kepada Master Dealer.

Apa best nyer nama masuk paper ini ?. Saya banyak menerima panggilan yang bertali arus dan banyak berminat nak join jadi agent dan juga ada yang terus membuat belian !..

Pada tahun 2010 ini perniagaan emas yang saya buat  bersama rakan dalam Team Asikin ini menujukan suatu perkembangan yang amat positif..hingga ke tarikh ini , 2 orang ahli Team Asikin telah berjaya dilantik sebagai Master Dealer.

Untuk menjadi Master Dealer ..seorang agen biasa perlu membuat jualan sebanyak RM300,000.00 dan dengan teknik - teknik yang saya dan sahabat kongsikan mereka yang berusaha gigih mampu mencapai tahap Master Dealer ini ..sehingga kini dalam tempoh 4 bulan !.

Bagi anda yang berminat boleh menyertai perniagaan emas atau nak beli emas  ini,  call me 017 345 7478..atau emailkan pertanyaan kepada admin@perniagaanemas.com.

Saya juga mengucapkan tahniah kepada 2 Master Dealer saya yang  baru anda boleh lihat dilaman web mereka..
iaitu   >>   EMAS MACHANG   DAN    EMAS PG

Kepada yang belum beli emas..beli emas anda sekarang >> 017 345 7478..

Wednesday, December 29, 2010

GEMPAR..!!!!..Harga Emas Melonjak Naik Dipasaran !!!!


Gempar dan kecoh dihujung tahun kerana harga emas telah naik mendadak dipasaran dunia dan ini menjadikan harga emas dinegara kita turut juga melambong naik. Kegemparan kenaikan harga emas ini menimbulkan kekecohan terutama bagi mereka yang baru mula nak membeli emas atau berjinak - jinak dengan pelaburan emas.

Bagi saya kenaikan harga emas ini sememangnya sudah saya jangkakan, sebab itu bila ada yang bertanya bila masa nak beli emas ?.Jawapan mudah adalah bila anda ada duit yang cukup ..beli aje. Pelaburan emas melalui beli dan simpan emas adalah pelaburan jangkamasa yang panjang.

Bukan hari ini beli dan esok nak untung !.  Beli emas dan simpan kerana lagi lama anda simpan lagi mahal emas ini. Bukan saya bercakap kosong ini berita dan fakta..


Emas sebagaimana dijangkakan akan naik mencecah USD1400.0 per oz   tahun ini dan pada tahun 2011 harga emas akan mencecah USD1600.0.Oleh buatlah pilihan bijak dengan membeli dan menyimpan emas..

Jika tidak ayat - ayat sebegini akan terlintas dalam hati anda ;-

" Adus kenapa aku tak beli emas ni dari dahulu ".....
kerana jika  kita lihat sejarah harga emas dan dinar Public Gold yang saya pasarkan ini....Mari kita lihat..ye...


Harga Emas 29 Disember 2010..


Harga Dinar Emas 29 Disember 2010

Bagaimana harga emas dinar pada masa yang lalu.......


Harga Emas Pada 29 Jun 2010...6 bulan yang lalu...mana dah nak dapat harga ni..
"Adus kenapa dahulu aku tak beli ......"


Harga Dinar Emas Pada 14 Oktober 2009....mana nak dapat lagi harga dinar macam ni ?

"Adus..kenapa aku tak beli dahulu....."

Oleh itu jangan takut nak beli emas..atau nak tunggu ..tunggu lagi..BELI EMAS ANDA SEKARANG....Hubungi saya Asikin 017 345 7478...

Kepada mereka yang dah beli dan menceburi perniagaan emas...Tahniah..dan "betui dak kata akak...he he.."

Team Asikin Inspirasi Pelaburan Emas Anda....017 345 7478...


Saturday, December 25, 2010

Panggilan Terakhir Tahun 2010 Untuk Menyertai Perniagaan Emas !!!..

Ini adalah TAWARAN TERAKHIR tahun 2010 ini untuk anda menyertai perniagaan emas yang sudah pasti amat menguntungkan dan boleh diwarisi hingga ke anak cucu..Peluang berniaga emas ini merupakan perniagaan yang baru muncul dinegara kita kerana sebelum ini peluang untuk berniaga emas ini hanya berkisar pada golongan tertentu dan sebahagian besarnya adalah perniagaan turun temurun daripada satu generasi ke generasi..

Penyertaan anda dalam perniagaan emas ini memerlukan modal RM20,000.00 dan modal ini diguna sepenuhnya untuk anda membeli emas yang anda pegang sendiri. Emas yang anda dapat itulah dijadikan modal untuk buat perniagaan emas ini.

Jika anda berminat  boleh download borang di sini KLIK >> DOWNLOAD BORANG

Penyertaan anda dalam perniagaan emas ini. bersama saya Asikin Ab Hamid  MASTER DEALER PUBLIC GOLD,Insya Allah akan saya bimbing hingga berjaya. Berniaga emas SUKAR NAK RUGI dan RISIKO SEDERHANA kerana HARGA EMAS SENTIASA NAIK SETIAP TAHUN..

Lihat sahaja HABIB JEWEL, POH KONG dan lain - lain perniagaan emas yang semakin berkembang saban tahun. Kini semakin ramai yang telah menyedari kebaikan menyimpan emas berbanding dengan wang tunai dan ini menjadikan pemasaran emas jongkong atau emas bar daripada Public Gold ini tidak sesukar yang dijangkakan..

Tidakkah anda ingin memiliki sebuah perniagaan ataupun kerjaya yang boleh kita warisi ke anak serta cucu kita pada masa hadapan ?. Jika anda guru, doktor, peguam ataupun lain -lain kerjaya ..boleh kah anda warsi kerjaya ataupun pekerjaan anda pada anak - anak anda ?..Sudah pasti jawapannya TIDAK BOLEH !.

Bagaimana pula perniagaan emas ?. Ya jika anda terlibat dalam perniagaan emas ini..sudah pasti perniagaan serta urusan jual emas dan beli emas ini dapat anda ajarkan kepada anak anda  !. Dan yang lebih menarik sekali dalam perniagaan emas bersama PUBLIC GOLD ini adalah ANDA TIDAK PERLU BERHENTI KERJA ANDA SEKARANG !.

Ya..Jika anda seorang guru, pakar bedah, jurutera , pelajar master, pengurus bank  dan pelbagai kerjaya lagi anda tak perlu berhenti kerja untuk sertai perniagaan emas bersama saya..! Amat menarik bukan !

Konsep Rahsia Jual Emas ini pun amat unik ' JUAL UNTUNG, BELI BALIK UNTUNG....DAN TAK LAKU JUAL PUN...UNTUNGGGGGGGGGG !!!...DI JAMIN INSYA ALLAH...

Perniagaan emas memberikan kepuasan perniagaan tersendiri..

Selamat tahun baru 2011 dan didoakan semuga pembaca dan semua pelanggan saya serta rakan - rakan dalam Team A..beroleh bahagia dan kaya-raya serta mecapai kebebasan kewangan sebenar..

Sekian terima kasih

@ Asikin Ab.Hamid
Master Dealer Public Gold
017- 345 7478
admin@perniagaanemas.com


Friday, December 24, 2010

Beli Emas Produk Emas Terbaru Emas Bar Public Gold

Produk emas terkini daripada Public Gold..

Perniagaan emas semakin rancak dinegara kita dan sempena tahun baru 2011 ini Public Gold telah memperkenalkan emas bar yang baru seberat 250 gram . Emas bar ini adalah emas 999.9 dan  sudah pasti ada sijil ketulenan..

Pengenalan produk baru ni boleh menambah koleksi emas anda dan harganya anda boleh lihat disebelah kanan web ini dengan jualan pada masa ini adalah sekitar RM38,755 .0 ++

Jika anda berminat nak miliki emas ini hubungi saya 017 345 7478..


Thursday, December 23, 2010

Ramalan Harga Emas Tahun 2011

 Sistem Latihan Online Lebih Mudah..Latihan Dapat Diberikan dan Diterima Dari Bilik Tidur Aje Depan Lap Top !.

Hanya tinggal beberapa hari lagi kita akan melangkah ketahun baru 2011. Apa perancangan anda ?. Bagi saya dan Team Asikin..saya sedang mencuba untuk membuat video conferance bagi memudahkan latihan dan bimbingan pada ahli. Kini kecanggihan internet perlu kita guna sepenuhnya..
Internet boleh digunakan untuk kemajuan perniagaan emas anda...

Harga emas dijangkakan akan terus melonjak pada tahun 2011 dan di jangkakan  mencecah USD1500.0/oz..dan saya juga menyokong jangkaan yang dibuat oleh comodity online ini.


Oleh itu saranan saya beli dan simpan emas sekarang...Dan ini bukan saya sahaja yang berkata namun telah ramai orang termasuk Tun Dr Mahathir Mohammad.....





Oleh itu buat lah pilihan bijak..bertindak menyimpan kekayaan anda dalam bentuk Emas ................

Jika minat nak beli emas hubungi saya 017 345 7478


Friday, December 17, 2010

Rahsia Kelebihan Jadi Agent Public Gold Tahun Ini !



Terdapat pelbagai rahsia kelebihan jika anda menjadi agent public gold pada tahun ini berbanding tahun hadapan yang akan saya dedahkan kepada anda hari ini. Masa nak jadi agen Public Gold dengan modal RM20,000.00 untuk tahun ini tinggal hanya 7 hari lagi !..( Belum tolak cuti KRIMAS ..sebenarnya anda cuma ada 10 hari saja !.)

BERTINDAK SEGERA KLIK  >  DOWNLOAD BORANG


Jika anda jadi agent tahun ini dengan modal RM20,000. NILAI KOMISYEN jual yang diberi adalah 1.5% manakala jika jadi agen tahun hadapan komisyen jualan anda hanya 1.0 %...!!..

Jika bersama saya banyak lagi rahsia nak buat duit dengan emas ini saya akan kongsikan dalam group TEAM A..jadikan saya ( Asikin Ab.Hamid dan email asikin1@hotmail.com ) sebagai introducer..Insya Allah anda akan bersama saya dan akan di BIMBING HINGGA KITA SAMA -SAMA BERJAYA...Insya Allah..



BERTINDAK SEGERA KLIK  >  DOWNLOAD BORANG


SELAMAT TAHUN BARU 2011 DAN JUMPA ANDA BERSAMA

THE A TEAM

( INSPIRASI KEJAYAAN AURUM ANDA)


AURUM = emas

Sunday, December 5, 2010

Rahsia Laluan Jutawan Emas Tersingkap Lagi !


Tersingkap sudah rahsia laluan jutawan emas yang saya yakin ramai diantara kita tercari - cari jalan atau laluan mencapai kekayaan melalui pelaburan dan perniagaan emas. Hari Sabtu 4 Disember 2010 saya telah menghadiri sehari seminar ' Dinar dan Emas Sebagai Pelindung Kewangan di Kompleks Tabung Haji  Kelana Jaya Selangor.

Pada seminar ini pelbagai kertas telah berkaitan emas dan dinar dikongsikan bersama peserta yang hadir. Dalam seminar ini juga saya sempat bersembang - sembang dengan sifu - sifu (Jutawan ?) Emas  tersohor dan mendapat pelbagai tunjuk ajar dalam menjalankan perniagaan emas.

Ilmu - ilmu emas terkini dikongsi oleh sifu - sifu secara berguru dan diijazah serta didoakan oleh guru sudah pasti mempunyai nilai kehebatan tersendiri kerana ia sertai aura guru..Dan sudah pasti ilmu dan petua guru serta sifu emas ini akan saya kongsikan bersama ahli The A Team.


Oleh itu kepada sesiapa yang berminat nak jalankan perniagaan emas boleh sertai bersama saya hari ini jua..Ingatlah tawaran untuk menceburi perniagaan emas bersama Public Gold ini dengan modal RM20,000.00 akan tamat 26 hari lagi...Dan selepas ini, PELUANG INI AKAN MENGHILANG BUAT SELAMANYA..



Bersama sifu -sifu emas tersohor..Sifu Mohd Hasfarizan Md Hashim (Geng 916) 
dan Sifu Mohd Fazli Ismail (Pokli)

Mari - mari akak, adik dan abang beli emas dengan saya..017 345 7478..

 Bergermerlapan barang kemas Public Gold ini..tanpa upah..


 Public Gold ada juga menjual barang kemas yang boleh kita niagakan.disamping Emas Bar, Dinar Emas serta Bar Perak.







Bersama kakitangan Public Gold yang sentiasa membantu urusan jual emas dan beli emas



Sertai PERNIAGAAN EMAS BERSAMA ASIKIN SEKARANG..sebarang pertanyaan 017 345 7478 atau email; admin@perniagaanemas.com



Monday, November 29, 2010

Terkini Rahsia Kenapa Anda Perlu Berniaga Emas SEKARANG !..


Terbongkar lagi rahsia kenapa anda perlu menceburi perniagaan emas SEKARANG kerana tempoh untuk menjadi agent Public Gold dan anda mula melibatkan diri dalam perniagaan emas, dengan modal RM20,000.00.akan BERAKHIR 30 HARI LAGI ..dan ia akan menghilang buat selama -lamanya !.

Usahkan anda bertangguh lagi dan menunggu - nunggu..kerana masa akan berlalu dengan PANTAS.. dan  PELUANG ini akan menghilang . Jika anda terlepas peluang ini..maka ia akan menjadi semakin sukar buat anda untuk menceburi perniagaan emas yang penuh kebaikan KERANA BERNIAGA EMAS SUKAR NAK RUGI !..

Ingatlah bahawa usia kita semua semakin meningkat dan  lambat laun kita akan menuju alam persaraan ..cukupkah wang anda semasa hari tua nanti ?. Kita lihat beberapa laporan akhbar yang lalu..

Ini laporan akhbar pada suatu masa yang lalu..duit KWSP pun tak cukup untuk kita sara diri masa tua...lalu kita perlu bekerja lagi ..di usia persaraan..


Oleh itu kenapa tidak anda mulakan PERNIGAAN EMAS ANDA SEKARANG..dan membina SEBUAH EMPAYAR PERNIAGAAN EMAS untuk masa depan anak - anak dan hari TUA KITA ?.  Kenapa anda nak tunggu masa tua..pada waktu..tenaga dah tiada....badan dah lemah baru nak berniaga ?.

Manakala mereka yang muda..kenapa tidak menjalankan perniagaan emas bagi mewujudkan sumber pendapatan kedua ANDA..FIKIRKANLAH...DAN BERTINDAK SEGERA...

FAST ACTION FAST RESULT..

Ingatlah modal untuk menjadi agent mungkin dinaikan kepada RM100,000.00 pada tahun hadapan dan itulah bisik -bisik yang sedang bertiup kencang....

Oleh itu MULA  BERNIAGA EMAS SEKARANG, KLIK >> ; DOWNLOAD BORANG

JUMPA ANDA DALAM DUNIA PERNIAGAAN EMAS ..bersama kumpulan saya THE 'A' TEAM...

Insya Allah..mereka yang bersama saya akan saya kongikan pengalaman untuk kita sama - sama berjaya..anda akan dibimbing..peringkat demi peringkat hingga anda BERJAYA  JIKA ANDA BERUSAHA....Insya Allah..

Tuesday, November 23, 2010

Rebut SEGERA 'PELUANG' Berniaga Emas



Peluang untuk menceburi bidang perniagaan emas dengan modal RM20,000.00 bukan mudah untuk kita temui.
Oleh itu rebut peluang ini SEGERA HARI INI !. Peluang untuk menjalankan perniagaan emas dengan modal RM20K ini akan tamat pada 31 Disember 2010 hanya tinggal  37 hari lagi !.


Peluang cari duit dengan berniaga emas merupa suatu perniagaan yang baru bagi orang melayu kerana sebelum ini perniagaan emas hanya diceburi oleh orang - orang tertentu sahaja ataupun ianya merupakan suatu perniagaan yang diwarisi dari suatu generasi ke generasi yang lain.

Kini perniagaan emas hangat diperkatakan dan menjadi suatu gelombang baru dalam bidang perniagaan orang melayu. Dengan hanya bermodalkan RM20,000.00 kita dah boleh berniaga emas. Saya sendiri pun pada awalnya tidak terfikir untuk menyertai perniagaan emas yang sungguh menguntungkan ini.Namun setelah dikaji keuntungan tahunan emas mampu mencapai 20% setahun...saya terus menceburi dengan modal permulaan tanpa tawaran RM40K yang saya pinjam daripada saudara mara sendiri !.

Kekadang kita terlupa akan makna 'PELUANG' ini. Bila dah tiada baru kita tercari - cari. Saya masih ingat lagi masa tahun 90an dimana sebuah BANK R ada menawarkan pembelian saham..saya atas nasihat suami..turut beli sedikit..dan kini ia mampu memberikan pulangan mantap hampir 15 - 16% setahun. Ramai orang kini telah sedar akan untungnya melabur dalam Bank R...namun kini PELUANG UNTUK MELABUR DAH TIADA !. Walaupun duit kita ada ..namun 'PELUANG' itu telah tiada..maka hajat kita tak kesampaian...mengigit jarilah...

Keadaan yang sama juga sedang berlaku sekarang !, Syarikat Public Fine Gold ini sedang memberi kita 'PELUANG' untuk jadi agent pemasar emas keluaran syarikat mereka...Bagaimana pula bila PELUANG ini TIADA ?  

ATAU MODAL YANG DIPERLUKAN DINAIKKAN KEPADA RM100,000.00 ?

Ingatlah emas mampu memberikan pulangan hampir 20% setahun ..namun berniaga emas mampu memberikan anda pulangan melebih 30% - 40% setahun !....

Oleh itu mari menjadi agent berniaga emas ini bersama saya...

Insya ALLAH , ANDA PASTI DIBANTU UNTUK BERJAYA..
ASALKAN ANDA SANGGUP BERUSAHA....

DOWNLOAD BORANG SEGERA HARI INI

Saturday, November 6, 2010

TERBUKTI : Pelaburan Emas Semakin Mendapat Sambutan Hangat !


 Peserta sedang khusyuk mendengar taklimat dan rahsia perniagaan emas
dari sifu emas no 1 Malaysia..En Syukor Hashim pada sessi pertama.

Hari ini saya telah menghadiri seminar pelaburan emas Public Gold dipejabat Public Gold di Sunway Petaling Jaya. TERBUKTI penyertaan dalam perniagaan emas semakin mendapat sambutan yang sungguh LUAR BIASA. 

Pejabat Public Gold diserbu lagi oleh agent - agent baru dan juga mereka yang berminat untuk menyertai perniagaan emas ini.Bilik seminar penuh sesak sessi seminar terpaksa dilaksanakan dalam dua sessi satu sessi bermula jam 10.30 pagi seperti dalam jadual dan sessi tambahan kedua jam 12.15 pm.

Penuh Sesak namun peminat tetap setia menimba ilmu

Sementara menunggu sessi kedua peminat emas serta agent baru turut berkongsi ilmu - ilmu emas dan teknik rahsia buat duit dengan diluar bilik seminar.
 Sambutan Hangat Peminat Emas

Ramai sungguh agent dan peminat emas..bilangan kini hampir mencecah 3,000 orang..agent diseluruh negara..


Agent dan peminat emas sanggup berdiri berbincang dan berkongsi rahsia buat duit lumyan dengan emas kerana diluar bilik seminar pun penuh sesak..

Saya juga sempat memberikan ' Personal Coaching' kepada seorang dealer group saya yang gambarnya dia tak mahu siarkan..(photo: Muhammad bin Noh)

Sifu En Syukor Hashim turut melancarkan jual Buku Pelaburan Emasnya serta berkongsi TEKNIK - TEKNIK RAHSIA BUAT DUIT DENGAN EMAS INI. ! Teknik ini saya pelajari dan telah di IIazahkan dan di tauliahkan kepada saya untuk diajar kepada ahli - ahli kumpulan A Team.


Pengijazahan dan kebenaran serta keredhaan ilmu oleh sifu En.Syukor Hashim

Buku Pelaburan Emas

Rehda dan Doa Guru Emas No 1 Malaysia Sifu Syukor Hashim..

" Kak Asikin Semoga Akak  Kaya dan Berjaya" - amin


Oleh itu bagi sahabat - sahabat yang masih belum menyertai dalam pemilikan atau pun perniagaan emas..sertai sekarang. Penyertaan boleh anda laksanakan samada dengan membeli dan menyimpan emas ataupun menjadi agent pemasar emas dengan modal RM20,000.00.

Harga emas kini sedang meningkat naik dan anda masih belum terlewat kerana emas dijangkakan mencecah USD5,000.00 pada masa akan datang.


Jika anda sebarang pertanyaan boleh email saya di admin@perniagaanemas.com atau 017 345 7478. 


SERTAI PERNIAGAAN EMAS BERSAMA SAYA HARI INI !.
INSYA ALLAH ANDA PASTI DIBIMBING HINGGA BERJAYA


Monday, November 1, 2010

Rahsia Tersembunyi Pelaburan Emas Terbongkar !

Rahsia tersembunyi pelaburan emas fizikal saya bongkarkan untuk tatapan umum bagi memastikan kita semua tahu apa sebenarnya rahsia yang kekadang jarang diperkatakan oleh orang . Ramai diantara kita masih kabur dengan pelaburan emas fizikal atau pun emas jongkong atau pun emas sebenar. Emas fizikal bermaksud emas yang dapat kita pegang sama ada dalam bentuk emas jongkong atau dalam bentuk dinar emas.

Rahsia tersembunyi pelaburan emas fizikal ini adalah amat mudah yakni pelaburan emas fizikal merupakan KUNCI KEKAYAAN SEBENAR !.. Anda beli emas fizikal dan anda simpan bererti anda telah menyimpan kekayaan yang sebenar kerana nilai emas akan sentiasa meningkat dengan peningkatan tahun dan masa.

Penyimpan nilai boleh dimudahkan seperti berikut, Jika anda ada duit RM630.00,  anda  simpan dirumah dalam tabung..dalam masa setahun , adakah ia akan bertambah ?..Sudah pasti TIDAK.

Namun jika duit anda RM630.00..anda beli 1 Dinar Emas..dan anda simpan dirumah anda...pada akhir tahun 2011 ia mungkin naik menjadi RM700.00 !..dan anda boleh jual ..dan dapat RM700.00 ini secara tak langsung duit anda telah bertambah..jika dibandingkan anda simpan TUNAI..Nak jual kat mana ?..Sudah PASTI kepada saya atau Public Gold pada HARGA WE BUY..

Nilai emas itu akan NAIK HARGA kerana PERMINTAAN PENGGUNA TERHADAP EMAS SENTIASA MENINGKAT SEDANGKAN BEKALAN EMAS ADALAH TERHAD !. Dalam dunia ini tiada siapa pun dapat menghasilkan emas !. Emas merupakan logam terunggul  yang hanya dapat diperolehi dari aktiviti perlombongan. dan emas tidak seperti hasilan pertanian.


 Permintaan terhadap emas akan meningkat sepanjang masa.

Hasil pertanian , contoh seperti kelapa sawit, jika permintaan meningkat kita boleh tanam pokok kelapa sawit yakni bila ada permintaan yang tinggi namun bila ramai yang tanam sawit, maka hasil sawit akan melebihi permintaan menyebabkan harga jatuh..namun keadaan ini tidak berlaku pada Emas.


Emas dibeli dan disimpan oleh setiap negara  diseluruh dunia sebagai penyimpan nilai. Oleh itu jika negara - negara ini menyimpan emas..kenapa kita tidak ikut serta menyimpan emas ?

 Negara kuasa besar banyak menyimpan emas

Emas merupakan logam yang unggul dan unik serta sentiasa mempunyai permintaan yang sangat tinggi kerana kegunaan yang sungguh istemewa. Kegunaan emas yang sentiasa meningkat dalam kehidupan harian kita menjadikan permintaan terhadap emas semakin meningkat oleh itu harga emas akan sentiasa naik setiap tahun !

Antara kegunaan emas adalah ;

1. Emas Digunakan Dalam Industri Barang Kemas

Semenjak 6000 tahun yang lalu inilah kegunaan emas yang utama untuk buat barang kemas .Kaum wanita seperti saya sudah pasti amat gemarkan memakai barang kemas.Barang kemas dibeli oleh setiap wanita dan dipakai sebagai perhiasan.Penggunaan barang kemas ini disokong padu oleh budaya sesebuah negara, seperti India yang mana memiliki barang kemas ini termasuk dalam budaya dan kehendak adat menjadikan permintaan terhadap emas amat tinggi. Jika nak lihat harga emas melambung naik..lihat sahaja apa jua perayaan yang ada di India. Pada musim perayaan seperti Devali dan lain - lain.harga emas dunia akan terus melambung naik..Ini memberikan keuntungan yang pasti kepada Pelaburan Emas Fizikal kerana emas ditangan dah naik harga. !.

Setiap tahun orang akan beli barang kemas, oleh itu kilang barang kemas akan beli emas untuk buat lebih banyak barang kemas..secara tidak langsung permintaan emas sentiasa ada..harga akan naik..

2. Emas Dalam Industri Elektronik dan Komputer

Emas merupakan logam yang tidak berkarat serta memberikan kadar pengaliran haba dan elektrik terbaik. Oleh itu ia banyak digunakan dalam industri elektronik seperti Handphone, Komputer  dan macam - macam lagi !. Berapa banyak orang beli komputer seluruh dunia setiap tahun ?.



 Walaupun jumlah emas yang digunakan adalah kecil senilai USD0.50 sen sahaja namun jika 1 billion Handphone dihasilkan diseluruh dunia berapa banyak yang emas diguna setiap tahun ? Dan sebahagian emas yang ada dalam alat elektronik ini kekadang dibuang begitu sahaja bila handphone atau alat elektronik yang lain dibuang begitu sahaja !.

Setiap hari pasti ada yang beli komputer dan talipon diseluruh dunia, kilang talipon dan elektronik kena jua beli emas untuk buat talipon dan komputer ini, jadi permintaan terhadap emas setiasa ada..harga pasti naik sebab bekalan terhad !..
Ada emas dalam ni..
3. Emas Dalam Industri Pergigian

Ini suatu kekadang pelik tapi benar..dari dahulu hingga sekarang emas digunakan dalam industri pergigian. Ya banyak orang guna emas diseluruh dunia untuk buat gigi emas ni kerana emas tidak berkarat ..besi tak boleh..jika dahulu raksa atau plumbum diguna kini dah diketahui bahan ini beracun semakin ramai yang menggunakan emas untuk buat gigi atau untuk tampalan gigi.
4: Emas Dalam Bidang Perubatan Moden

Emas juga digunakan dalam bidang perubatan untuk mengubat penyakit rheumatoid arthritis dan juga penyakit Lagophthalmos ( keadaan dimana seseorang tak boleh nak tutup mata).Dan yang terkini kajian sedang dibuat penggunaan emas dalam merawat kanser buah dada..

Sebenarnya banyak lagi penggunaan emas ini dalam kehidupan harian manusia diseluruh dunia. Oleh itu jelas sudah bahawa emas bukan sahaja dibeli dan disimpan dalam bentuk Pelaburan Emas Fizikal..tapi DIGUNA PAKAI oleh diseluruh dunia.

Natijahnya PERMINTAAN EMAS AKAN MENINGKAT , EMAS DIGUNA ATAU "BEING CONSUME" , BUKAN SEKADAR DIBELI DAN DI SIMPAN OLEH ITU SUDAH PASTI HARGA AKAN NAIK !. Inilah rahsia tersembunyi Pelaburan Emas Fizikal.

Oleh itu beli dan miliki emas ada sekarang sebelum harga meningkat keparas yang kita sendiri tak lagi mampu nak beli. SIMPAN KEKAYAAN ANDA DALAM BENTUK EMAS FIZIKAL !


Friday, October 22, 2010

Eksklusif : Pendedahan Berani Rahsia Buat Duit Dengan Emas !!


Hari ini saya akan dedahkan secara eksklusif dan berani bagaimana peniaga dan pemilik emas buat duit dengan emas yang mereka miliki terutama pembeli dan peniaga emas Public Gold.. Rahsia ini cukup eksklusif bagi mereka  yang berani  dan faham bagaimana sebenarnya emas mampu memberikan pulangan lumayan. Lagi besar kita melabur dengan membeli dan menyimpan emas ..lagi banyak income yang kite perolehi.

Saya kongsikan disini kisah realiti yang sahih lagi benar untuk membuktikan bahawa emas mampu memberikan pulangan yang lumayan pada penjual dan pembeli emas. Kefahaman ini amat penting kerana ramai yang membeli emas ini terikut - ikut trend macam beli saham ataupun main forex...beli ari ni nak untung besok. Dan kadang - kadang bila tengok  harga emas dah turun ..dah takut dan seriau..takut rugi. Ingatlah beli dan berniaga emas ini untuk jangka masa panjang..sekurang - kurang setahun.

Kita ikuti kisah benar ini...al kisah....Pada 15 Ogos 2009 seorang pembeli telah membeli 100 gram emas Bar Public Gold dengan harga RM11,322.00..dan pada hari ini beliau telah menjual semula emas itu kepada agen public gold pada harga WE BUY...Harga WE BUY  pada hari ini untuk emas Public Gold adalah RM 14088 !.

Oleh itu berapakah keuntungan pembeli A ?. RM14088 - RM11,322.00 = RM2766.0 atau keuntungan 24.4 % setelah menyimpan emas yang dibeli selama 14 bulan. Ini lah kelebihan pembeli dan penyimpan emas...

Apa pula kelebihan peniaga emas ?.

Semasa penjualan dibuat pada 15 Ogos 2009, peniaga emas akan dapat komisyen jualan sebanyak 1.5%, oleh itu berapa dia dapat ?..kite tengok kirala..bang..RM11,322.00 x 1.5% = RM169.83...ini jika dia jual 1 Bar 100 gram ..kalau dia jual 10 bar x 100 gram ?..kire sendiri.... ye...

Bagaimana peniaga menjana untung daripada belian balik ?

Ingat peniaga akan beli balik dengan harga WE BUY..pada masa belian balik dibuat harga WE BUY adalah RM14088.0. Peniaga akan beli balik daripada pelanggan yang nak jualbalik berkenaan. Peniaga akan dapat emas..dan apa peniaga nak buat...untuk buat duit..sudah tentu dia akan jual balik emas yang dibeli tu pada harga...WE SELL !.

Ingat pada masa proses beli balik harga WE BUY dan WE SELL tak sama ..perbezaan ini dipanggil SPREAD..Oleh itu peniaga akan jual pada harga WE SELL ( emas yang dibeli sebentar tadi) kepada PELANGGAN BARU dengan harga WELL SELL pada masa ini adalah..RM14829. Oleh itu keuntungan yang diperolehi adalah RM14829 - RM14088 = RM741.0...(pssstt atas angin untung ma..masyukk).

Ada faham ka ...bagaimana nak buat duit dengan emas ni ?..Semua orang yang jual dan beli dapat untung ma...Sebab itulah saya suka mengajak tuan /puan menjadi agent bisnes emas ini bawah rangkaian saya..sebenarnya ..ada banyak lagi rahsia serta taktik dan startegi perniagaan emas ini....join my group kite kongsi....Modal RM20K sebelum berakhir bulan Oktober 2010.

Ingatlah emas merupakan pelaburan jangka masa panjang ..harga emas turun naik perkara biasa..namun dalam masa SECARA TAHUNAN DIA TETAP NAIK..

Isi borang >>KLIK >  DOWNLOAD BORANG

Ini bukti serta realiti cerita diatas;

Ini dia resit belian pembeli 15 Ogos 2009.

Ini harga yang hari ini...

Ini harga emas PUBLIC GOLD 15 MEI 2009..
Tuan dan Puan tak akan jumpa lagi harga macam ini. Dan harga hari ini tak akan kite jumpa untuk TAHUN HADAPAN..EMAS TETAP NAIK..

ATAS KEYAKINAN INI...ADA DUIT BELI AJE EMAS NI...
Ini stok yang kite beli..beli emas dapat emas...kain pelikat tak jual..ye..
Inilah TIP RAHSIA EMAS: BELI UNTUNG, JUAL UNTUNG, BELI BALIK UNTUNG DAN SIMPAN EMAS PUN UNTUNG...mana rugi ?.

Yang rugi sebenarnya adalah YANG MASIH TAK BUAT APA - APA apabila dah tahu emas mampu memberikan pulangan lumayan !


"""Kita masing-masing sedang memegang kuali kecil didalam sebuah lombong emas. Setiap kali melihat orang lain bersorak gembira, kita mula mencari dimana silapnya kita, sedangkan dalam masa yang sama kita masih berdiri tanpa berbuat apa-apa...."



Malaysia Negara Makmur...


Terimakasih kepada sifu POKLI dan sifu En Syukor Hashim atas ilmu yang tuan - tuan kongsi..

Pisang Emas Dibawa Belayar
Masak Sebiji Dalam Peti
Hutang Emas Boleh Dibayar
Hutang Budi dan Ilmu DiBawa Mati...

Semuga Allah s.w.t sentiasa merahmati tuan-tuan, rakan - rakan dan semua pelanggan kita dimana jua anda berada..AMIN.
BELI EMAS, SIMPAN EMAS, BINES EMAS..ANDA PASTI TAK LEMAS...



Thursday, October 21, 2010

Berani Rugi Dan Berani Gagal Serta Berani Mencuba ?

Sepanjang kehidupan kita sudah pasti kita pernah gagal namun jangan kita biarkan kegagalan yang kita alami menghalang untuk kita mencuba atau meneroka bidang baru.

Kegagalan yang lampau juga mampu menghalang kita menuju kejayaan yang sejati,oleh itu sikap berani mencuba, berani gagal serta berani rugi perlu ada jika seseorang ingin berniaga.

Begitu juga dalam perniagaan emas atau pelaburan emas ini, jika anda tidak berani nak mencuba sekurang - kurangnya 1 Dinar..anda tidak akan dapat merasakan kehebatan memiliki emas.

Namun faktor utama yang mendorong kejayaan seseorang adalah kemahuan yang wujud dalam diri. Satu contoh yang mudah terutama kepada mereka yang telah berkahwin. Cuba tanya diri kita semua, siapa yang ajar kita kawin,hidup berumahtangga dan beranak pinak seterusnya hidup berkeluarga ?. Sebelum kita pertama kali kawin kita ada ijazah ka atau pengalaman ?. Saya yakin sudah pasti tak ade..namun atas kemahuan kita kawin juga..

Begitulah dalam perniagaan emas ataupun pemilikan emas ini..saya pun pada awalnya tiada pengalaman bahkan tiada langsung pengetahuan..namun hasil dari kajian dan pembacaan saya ambil langkah berani terus menjadi agent..kerana menjadi agent perniagaan emas ini..amat sukar nak rugi..secara tahunan.

Emas merupakan pelaburan serta perniagaan jangka sederhana dan panjang..Jika anda beli emas hari ini dan esok terus hendak untung..maka ini bukan cara nak buat untung dengan emas fizikal..pun begitu jika nak keuntungan bulanan..dengan emas fizikal adalah dengan berniaga emas..kerana kita jual pun untung, kita beli balik pun untung dan tak laku jual pun untung...

20 SEBAB KENAPA ANDA PERLU JADI AGENT PUBLIC GOLD SEKARAN BERSAMA SAYA.SEKARANG;

  1. Modal yang diperlukan untuk berniaga emas pada bulan Oktober ni RM20K ( Lepas habis Oktober , RM40K).
  2. Peniagaan Emas susah nak rugi.
  3. Emas mudah nak jual.
  4. Syarikat Public Gold syarikat yang kukuh dan diktiraf oleh Malaysia Book Of Record.
  5. Emas Public Gold boleh dibeli 24 JAM SEHARI/365 HARI SETAHUN. ( Nak jual balik boleh jual kat agent2 24 jam jua) .
  6. LATIHAN PERCUMA DI BERIKAN.
  7. Ada Iklan dalam surat khabar.
  8. Perniagaan emas mampu beri pulangan lumayan.
  9. Join dengan saya, anda akan dibantu..Insya Allah.
  10. Harga emas sentiasa naik
  11. Pendapatan Tambahan RM1500 sebulan atau lebih boleh dicapai JANJI USAHA..(Kalau join dok tidor..bulanan tak dapat ..tapi tahunan dapat..kerana harga emas naik setiap tahun)
  12. Jual emas dapat komisyen 1.5%
  13. Modal RM20K adalah untuk beli emas, emas anda simpan sendiri.
  14. Harga emas sentiasa naik...ini bermakna nilai emas yang anda miliki..akan bertambah.
  15. Jual emas kita KENAL banyak kawan - kawan.
  16. Jual emas mendidik kita jadi jujur, ikhlas dan insan bertaqwa..nak berjaya kena ikut FORMULA DUIT (DOA USAHA IKHLAS TAQWA).
  17. BERNIAGA ADALAH SUNNAH NABI S.A.W.
  18.  Emas boleh di gadai di Ar Rahnu Agrobank..jika nak pakai duit tunai..
  19. Beli emas dengan saya..bila - bila masa boleh jual balik dengan harga WE BUY.
  20. BOLEH NIAGA EMAS TANPA PERLU SEWA KEDAI..Jadi tokey emas bergerak.

Inilah rahsia perniagaan emas..nak tahu lanjut kena join group kita...ADA BERANI KA ?

EBUKU PERCUMA

TERIMA KASIH MELAYARI WEB SAYA..PASTIKAN ANDA DOWNLOAD EBUKU PERCUMA DAN DAPATKAN TIP-TIP PELABURAN EMAS DARI SAYA...INSYA ALLAH..

BELI EMAS, SIMPAN EMAS, JUAL EMAS ...INSYA ALLAH ..ANDA TAK LEMAS DUIT..